Μην ξεχάσετε να επιλέξετε τις θέσεις σας!

Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αναθέσει ένα για εσάς, αλλά θα μπορούσατε να καταλήξετε στη μέση.

Κάθε φορά που κοιτάζω έναν χάρτη καθίσματος, βλέπω πάντα τα μεσαία καθίσματα που επιλέγονται όταν τα παρακείμενα παράθυρα και τα διαδρόμια είναι ανοιχτά, ιδιαίτερα μέσα σε μερικές ημέρες από την αναχώρηση. Φυσικά, εάν μια πτήση εξαντληθεί τελείως, οι περισσότερες θέσεις έχουν επιλεγεί εκ των προτέρων, αλλά είναι σαφές ότι πολλοί επιβάτες δέχονται τις τυχαία ανατεθείσες θέσεις τους και δεν λαμβάνουν την απόφαση από μόνοι τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης εισιτηρίων.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πλεονέκτημα να μην επιλέξετε ένα κάθισμα, εκτός εάν έχουν ληφθεί όλα τα καθίσματα στο βασικό τμήμα της κατηγορίας Coach - στην περίπτωση αυτή, υπάρχει η πιθανότητα να σας δοθεί έδρα στην πύλη με επιπλέον χώρο για τα πόδια, αν και αυτό δεν συμβαίνει συμβεί, θα είναι πιθανώς μια θέση στη μέση. Προσέξτε, όμως, εάν μια πτήση είναι υπερκρατημένη και δεν έχετε μια καθορισμένη θέση, θα μπορούσατε να καταλήξετε να προσκρούσετε.

Στην ιδανική περίπτωση, αφού ολοκληρώσετε την κράτηση μιας πτήσης (ή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία), πρέπει να κάνετε κλικ για να δείτε τον χάρτη καθίσματος και να κάνετε την επιλογή σας. Αν κάνετε κράτηση της πτήσης σας με φίλους ή μέλη της οικογένειας στην ίδια κράτηση, πιθανότατα θα τους απονεμηθούν αυτομάτως θέσεις, αλλά μπορεί να υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις, με πολλαπλές ανοιχτές θέσεις στην ίδια σειρά. Αν έχετε λίγα λεπτά για να διασκεδάσετε, ελέγξτε τη διάταξη του αεροσκάφους σας στην ιστοσελίδα του Seatguru. Τα καλά, τα κακά και τα κακά καθίσματα είναι σαφώς επισημασμένα χρησιμοποιώντας έγχρωμα πράσινα, κίτρινα και κόκκινα τετράγωνα, αντίστοιχα.

Είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά στις μακρινές πτήσεις.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία κράτησης, κατευθυνθείτε στο Seatguru.com και εντοπίσετε το αεροσκάφος σας. Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να έχει πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου τύπου αεροπλάνου, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο χάρτης του καθίσματος της αεροπορικής εταιρείας ταιριάζει με αυτό που βλέπετε στο Seatguru.

Εάν δεν ταιριάζουν, απλά επιλέξτε μια διαφορετική έκδοση του ιδίου αεροσκάφους. Η United Airlines, για παράδειγμα, εκμεταλλεύεται έξι διαφορετικές εκδόσεις του ευρέως σώματος 777-200. Ορισμένες από αυτές έχουν ενημερωμένες καμπίνες, ενώ άλλες είναι πιο χρονολογημένες. Υπάρχουν επίσης δύο διαφορετικοί τύποι καθισμάτων Business Class στα διεθνή διαμορφωμένα αεροπλάνα, οπότε πληρώνετε πολύ μεγάλη προσοχή όταν τα πάτε για να τα ταιριάξετε.

Εάν δεν έχετε ήδη μαντέψει, οι πράσινες θέσεις είναι αυτό που ακολουθείτε κατά την προβολή του χάρτη στο Seatguru. Στην καμπίνα του Coach, αυτά βρίσκονται συνήθως σε σειρές που απαιτούν μια επιπλέον χρέωση. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ονομάζουν αυτό το "Economy Plus", "Main Cabin Select" ή "Even More Room", για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ανεξάρτητα από το όνομα, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε οπουδήποτε από $ 30 έως $ 130 για να επιλέξετε μια θέση σε αυτή την ενότητα, ανάλογα με το κάθισμα και τη διάρκεια της πτήσης. Μετά από αυτό, τα καθίσματα που δεν έχουν καμία κωδικοποίηση χρώματος είναι πολύ ωραία επιλογές - αυτά δεν θα έχουν τόνοι επιπλέον χώρο για τα πόδια, αλλά είναι μέσες θέσεις για εκείνη την καμπίνα. Γενικά, θα θέλετε να αποφύγετε τα κίτρινα και κόκκινα καθίσματα, καθώς αυτά συχνά έρχονται μαζί με ένα αρνητικό σημείο ή δύο σημεία, είτε πρόκειται για μια θέση κοντά στο μπάνιο ή το μαγειρείο.