Απεξήγηση του μιλίου συχνών δρομολογητών: Πώς και πού να ξεκινήσετε

Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα προγράμματα αφοσίωσης στην αεροπορική εταιρεία

Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες σχετικά με τους ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για ταξίδια εξωφρενικά χρησιμοποιώντας μόνο τα μίλια των συχνών πτήσεων και τα σημεία πίστεως - αλλά για πολλούς από εμάς, αυτό φαίνεται απρόσιτο. Με τόσα πολλά διαφορετικά προγράμματα αερογραμμών για να διαλέξετε, ο καθορισμός του καλύτερου τρόπου για να κερδίσετε πόντους και μίλια μπορεί να είναι εκφοβιστικός. Πόσα προγράμματα πρέπει να συμμετάσχετε; Ποια είναι τα καλύτερα; Πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε αυτές τις ανταμοιβές;

Σε αυτή τη θέση, θα επιστρέψω στα βασικά στοιχεία για να αναλύσω τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τα προγράμματα αφοσίωσης σε αεροπορικές εταιρείες και συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε.

Τι ακριβώς είναι μίλι αεροπορικής εταιρείας;

Παρόλο που φαίνεται μια εύκολη ερώτηση, το μίλι της αεροπορικής εταιρείας δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Παραδοσιακά, τα μίλια των αεροπορικών εταιρειών, που αναφέρονται επίσης ως μίλια συχνών πτήσεων, συσσωρεύτηκαν βάσει του ποσού των μιλίων που πετάξατε και τα οποία θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε την επόμενη πτήση σας. Τώρα, τα μίλια των αεροπορικών εταιριών μπορούν να κερδίσουν μια ποικιλία από διαφορετικούς τρόπους - να πετάξουν ένα ορισμένο αριθμό μιλίων, να αγοράσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο, να ψωνίσουν με μια πιστωτική κάρτα ανταμοιβής ταξιδιών, να κλείσουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ακόμα και να αγοράσουν φυσικό αέριο και παντοπωλεία. Στη συνέχεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ανταμοιβές πίστης για να αγοράσετε περισσότερες πτήσεις, αναβαθμίσεις ταξιδιών, δωμάτια ξενοδοχείων και άλλα αγαθά και υπηρεσίες.

Πώς μπορώ να κερδίσω μίλια αεροπορικών εταιρειών;

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να κερδίσετε μίλια αεροπορικών εταιρειών . Ο συνηθέστερος τρόπος να κερδίσετε είναι να αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Ανάλογα με το πρόγραμμα, ο αριθμός των μιλίων που κερδίζετε θα καθορίζεται από το πόσο πετάτε ή πόσα ξοδεύετε σε αυτό το εισιτήριο. Αλλά η αγορά ενός αεροπορικού εισιτηρίου δεν είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσετε μίλια. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να κερδίσετε αρκετούς πόντους ή μίλια για να πληρώσετε για μια πτήση χωρίς ποτέ να πετάξετε σε ένα αεροπλάνο.

Πολλά προγράμματα σάς επιτρέπουν να κερδίζετε μίλια με φαγητό σε εστιατόρια, αγορές σε λιανοπωλητές μέσω κερδοσκοπικών κέντρων , άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας ή συμπληρώνοντας ηλεκτρονικές έρευνες.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για την πτήση μου;

Η εξόφληση των μιλίων συχνών πτήσεων είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται λίγο προγραμματισμό μπροστά. Για παράδειγμα, σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως αξίζει περισσότερο να ξοδεύετε τα μίλια σας σε αναβάθμιση κάθισμα παρά στο ίδιο το εισιτήριο. Ή ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αποθηκεύσετε τα μίλια σας για μια πτήση μακρύτερης διάρκειας παρά να εξαργυρώσετε πτήσεις για περισσότερες πτήσεις. Και όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα εισιτήριο με τα μίλια σας, όσο πιο γρήγορα κάνετε κράτηση, τόσο το καλύτερο.

Πέρα από την κράτηση μιας πτήσης με τα σημεία ή τα μίλια σας, τα περισσότερα προγράμματα αφοσίωσης σε αεροπορικά εισιτήρια προσφέρουν στα μέλη μια ποικιλία τρόπων να περάσουν. Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανταμοιβές σας για να αγοράσετε μια κάρτα δώρων για αγορές ή φαγητό με τον αγαπημένο σας λιανοπωλητή ή να συμμετάσχετε σε μια δημοπρασία, όπως οι Δημοπρασίες IHG Rewards Club. Ο Avios, το νόμισμα πιστότητας για την British Airways Executive Club, το Iberia Plus και το Meridiana Club, επιτρέπει στα μέλη να εξαγοράσουν τον Avios για διαμονές σε ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εκδρομές κρασιού και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Όταν πρόκειται για τα βραβεία ανταμοιβής, ο ουρανός δεν είναι το όριο.

Πόσα είναι τα μίλια των αεροπορικών εταιρειών;

Ένα από τα κορυφαία ερωτήματα των ταξιδιωτών έχει όταν πρόκειται για μίλια των αεροπορικών εταιρειών είναι, πόσο αξίζει; Η κατανόηση της αποτίμησης των μιλίων των αεροπορικών εταιρειών μας βοηθά να προσδιορίσουμε καλύτερα αν αξίζει να πληρώσουμε για την επόμενη πτήση ή την αναβάθμιση από την τσέπη μας ή μετρητά στα μίλια μας. Η σύντομη απάντηση είναι ότι η αξία των μιλίων των αεροπορικών εταιρειών ποικίλλει σημαντικά από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, αλλάζει διαρκώς και εξαρτάται από το πώς επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια σας, καθώς και τυχόν υποτιμήσεις που προκαλούνται από πολιτικές αεροπορικών εταιρειών ή από συγχωνεύσεις. Εάν θέλετε να κάνετε μετρητά στα μίλια σας για μια εσωτερική πτήση, υπάρχει ένας απλός υπολογισμός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσδιορίσετε αν αξίζει τον κόπο ή όχι. Αφαιρέστε το συνολικό ποσό που θα πρέπει να ξοδέψετε στα αγορασμένα μίλια από την αξία του εισιτηρίου σας σε δολάρια και διαιρέστε το με τον αριθμό των μη αγορασθέντων ανταμοιβών που εξαργάζεστε.

Επίσης, φροντίστε να λάβετε υπόψη τους φόρους και τα τέλη της πτήσης, καθώς τα τέλη μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από την αεροπορική εταιρεία έως την αεροπορική εταιρεία.

Ενώ οι τιμές μιλίου των αεροπορικών εταιρειών κυμαίνονται ανάλογα με τον τρόπο που αποφασίζετε να τις χρησιμοποιήσετε, ο The Points Guy δημοσιεύει μια εύχρηστη σειρά μηνιαίων αποτιμήσεων. Η μέση τιμή μιλίων για μερικές από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες (από τον Ιούλιο του 2016) περιγράφεται παρακάτω.

Πρόγραμμα τακτικών επιβατών

Μίλια Αξία (σε σεντ)

Alaska Airlines

1.8

Αμερικάνικες αερογραμμές

1.5

βρετανικές Αερογραμμές

1.5

Delta Air Lines

1.2

JetBlue

1-1.4

Νοτιοδυτικός

1.5

Ενωμένος

1.5

Παρθένο Αμερική

1.5-2.3

Virgin Atlantic

1.5



Ενώ χρησιμοποιείτε τα προγράμματα τακτικών επιβατών και παρακολουθείτε τις ανταμοιβές σας μπορεί να φανεί συντριπτική στην αρχή, τα οφέλη πολύ μεγαλύτερα από τις προκλήσεις. Εγγραφείτε, παραμείνετε οργανωμένοι, κερδίστε ανταμοιβές και θα είστε σε καλό δρόμο για να εξαργυρώσετε για το επόμενο ταξίδι σας, το perk ή την αναβάθμιση.