Πώς να αναφέρετε μια απάτη ή καταθέστε μια καταγγελία στην Αριζόνα

Υπάρχουν διάφορες θέσεις που μπορείτε να υποβάλετε μια αναφορά εάν πιστεύετε ότι κάποιος προσπαθεί να σας απατάξει ή εμπλέκεται σε δόλια δραστηριότητα.

Καταπολέμηση των καταναλωτών στην Αριζόνα

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα συμβουλεύει ότι, αν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης στον καταναλωτή, θα πρέπει

  1. Επικοινωνήστε με την εταιρεία γραπτώς με συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την καταγγελία σας και κάνετε μια άμεση αίτηση για δράση (όπως επιστροφή χρημάτων).
  1. Υποβάλετε μια καταγγελία απευθείας σε μια κρατική ή ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τη ρύθμιση αυτού του τύπου επιχείρησης. Για παράδειγμα, αν πιστεύετε ότι έχετε υποστεί βλάβη από μια εταιρία ζωγραφικής ή τοιχοποιίας, θα την αναφέρετε στον Καταχωρητή Εργοληπτών της Αριζόνα . Αν η καταγγελία σας αφορά έναν εκπρόσωπο της ασφαλιστικής εταιρείας, θα αναφέρετε αυτό στο Τμήμα Ασφάλισης της Αριζόνα. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για άλλες ρυθμιστικές αρχές της Αριζόνα στο USA.gov.
  2. Εκτός από την υποβολή καταγγελίας απευθείας στο ρυθμιστικό γραφείο, μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονική καταγγελία στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αριζόνα.

Αν νομίζετε ότι έχετε υπερφορτωθεί φόρος επί των πωλήσεων στην Αριζόνα, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας για φορολογική απάτη .

Ασφαλιστική απάτη στην Αριζόνα

Το Τμήμα Ασφάλισης της Αριζόνα μπορεί να σας βοηθήσει αν πιστεύετε ότι είστε θύμα ασφαλιστικής απάτης. Πρέπει να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του υπόπτου, της ημερομηνίας γέννησης, του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης, της ασφαλιστικής εταιρείας, του τύπου απαίτησης και οποιωνδήποτε άλλων σχετικών στοιχείων.

Απάτη στο Διαδίκτυο και Telemarketing στην Αριζόνα

Ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν επιλύει μεμονωμένα προβλήματα των καταναλωτών, το παράπονό σας βοηθά τους να διερευνήσουν την απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε μέτρα επιβολής του νόμου. Η FTC εισάγει διαδικτυακές τηλεπικοινωνίες, κλοπές ταυτότητας, κλοπές ταυτότητας και άλλες καταγγελίες που σχετίζονται με την απάτη στο Consumer Sentinel, μια ασφαλής, ηλεκτρονική βάση δεδομένων διαθέσιμη σε εκατοντάδες αστυνομικές και ποινικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Απάτη Επενδύσεων και Αξιών στην Αριζόνα

Η Επιτροπή Corporation της Αριζόνα επιβλέπει τους ανθρώπους που ασχολούνται με την προσφορά και πώληση χρεογράφων και επενδύσεων και συμβουλές για τις οποίες χρεώνουν αμοιβή στο κοινό. Εάν έχετε κάποιο παράπονο, μπορείτε να το δώσετε σε αυτούς και θα το αναθεωρήσουν.

Δραστηριότητες αγοράς στην Αριζόνα

Το Γραφείο Καλύτερων Επιχειρήσεων χειρίζεται καταγγελίες που αφορούν δραστηριότητες στην αγορά, δηλαδή παραπλανητική διαφήμιση, ακατάλληλες πρακτικές πώλησης, μη παράδοση αγαθών ή υπηρεσιών, ψευδή δήλωση, μη τιμημένες εγγυήσεις ή εγγύηση, μη ικανοποιητική εξυπηρέτηση, προβλήματα πίστωσης / χρέωσης, συμβάσεις που δεν πληρούνται.

UPC σάρωσης, ζυγαριές και αντλίες αερίου, κινούμενα οχήματα

Εάν σκέφτεστε για όλα όσα αγοράζετε κατά βάρος, μετράτε ή μετράτε, καλύπτει σχεδόν όλα όσα αγοράζετε εκτός από τις υπηρεσίες. Προσθέστε το γεγονός ότι τα αντικείμενα προς πώληση πρέπει να είναι ακριβή και ότι η ποιότητα του αέρα και η ποιότητα του καυσίμου είναι απαραίτητα, καταλαβαίνετε τώρα την αποστολή του Τμήματος Γεωργίας της Αριζόνα, τμήματος υπηρεσιών βαρών και μέτρων. Οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν online.