Μπόουλινγκ φτερών στο Ντιτρόιτ

Το Feather Bowling είναι ένα μοναδικό άθλημα στις γραμμές του shuffleboard, του μπόουλινγκ ή της μπάλας bocce. Το παιχνίδι δύο ομάδων χρησιμοποιεί μια πεπλατυσμένη, ξύλινη "μπάλα" που μετρά περίπου εννέα ίντσες απέναντι. Η μπάλα στρέφεται προς τα κάτω σε ένα διάδρομο που καλύπτεται από βρωμιά 60 ποδιών και φτάνει όσο το δυνατόν πιο κοντά σε ένα περιστροφικό φτερό στο τέλος της λωρίδας. Ακριβώς για να κάνουν τα πράγματα ενδιαφέροντα (και η σφαίρα περιστρέφεται απρόβλεπτα) το δρομάκι είναι καμπύλο για να σχηματίσει μια ρηχή κοιλότητα κάτω από το μήκος της και, τουλάχιστον σύμφωνα με το βιβλίο Michigan Curiosities , η βρωμιά που τοποθετείται πάνω από τη λωρίδα αργίλου αναμιγνύεται με βόδι αίματος.

Βέλγιο Διασκέδαση

Όπως πηγαίνει η ιστορία, το παιχνίδι του «bowling φτερού» μετανάστευσε στη δεκαετία του '20 / 30s από το Βέλγιο στο Cadieux Café, ένα μπαρ της περιοχής του Ντιτρόιτ που εξυπηρετούσε τους Βέλγους μετανάστες. Και εκεί το παιχνίδι έχει παραμείνει για να πάει σε 90 χρόνια, μαζί με άλλα βελγικά φαγητά όπως τα μύδια και το βελγικό Ale. Το Cadieux Café μπορεί να έχει μόνο τη δική του μοναδική παραλλαγή του παιχνιδιού Rolle Bolle που παίζεται αρχικά στο Βέλγιο. Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube δείχνει την έκδοση Cadieux Café του παιχνιδιού.

Παραλλαγές

Το Οντάριο, ο Καναδάς και αρκετές χώρες Midwest φιλοξενούν βελγικούς συλλόγους όπου παίζεται μια παραλλαγή του Rolle Bolle. Είτε είναι γνωστό ως Rolle Bolle, το Βελγικό Bowling Bowling ή το Bowling Feather, το βελγικό παιχνίδι (ες) μοιράζονται κάποια χαρακτηριστικά, ενώ άλλα στοιχεία του παιχνιδιού μπορεί να έχουν εξελιχθεί με έναν τρόπο μοναδικό για το συγκεκριμένο locale. Για παράδειγμα, η ανδρική έκδοση του Rolle Bolle που παίζεται στο Οντάριο του Καναδά είναι το πιο παρόμοιο με το "Feather Bowling" που παίζεται στο Cadieux Café, εκτός από το γεγονός ότι χρησιμοποιείται ένας ξύλινος στύλος αντί για ένα φτερό.

Τα τελευταία χρόνια, το άθλημα του μπόουλινγκ φτερού (ή του μπέιζμπολ στο Βελγικό Γύρο) παραλήφθηκε από το Bath City Bistro στο Mt. Clemens, που βρίσκεται περίπου 17 μίλια μακριά από το Cadieux Café στο μετρό του Ντιτρόιτ. Αντί όμως των πασπαλισμένων βρωμιών, το Bath City Bistro κατευθύνει τις λωρίδες του με καουτσούκ. Όπως καταδεικνύει αυτό το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, η αλλαγή εξισορροπεί σημαντικά το ρολό της μπάλας και αντιπροσωπεύει μια ακόμη εξέλιξη του παιχνιδιού.

Η καθαρότερη εμφάνιση των λωρίδων ταιριάζει καλύτερα με την πιο τρελή ατμόσφαιρα του μπαρ / φαγητού.

Η παλιά χώρα

Σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού Smithsonian Magazine , ενώ το "bowling του φτερού" εξακολουθεί να παίζεται στο Βέλγιο, δεν παίζεται ευρέως ή είναι γνωστό. Προφανώς, οι Βέλγοι που εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι το παίρνουν πολύ πιο σοβαρά από τους Αμερικανούς ομολόγους τους. Αντί για την ατμόσφαιρα του πάρτι και τις δυνατές τσιμπήματα και τις ευθυμίες που είναι κοινές στο Cadieux Cafe, οι Βέλγοι δίνουν ένα μπολ το ίδιο ήσυχο και προσφέρει μια κούνια στο γκολφ.

Αν το "bowling του φτερού" που παίζεται στο Ντιτρόιτ είναι μια άμεση μεταφορά από το Βέλγιο ή μια παραλλαγή του ιστορικού παιχνιδιού που παίζεται εκεί, είναι μια καλύτερη επιλογή βελγικών αγώνων για το Cadieux Café να έχουν υιοθετήσει από, ας πούμε, περιπέτειες - ένα άλλο βελγικό παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν διασχίσει τον ωκεανό και να μεταμορφωθούν με έναν μοναδικό, απρόβλεπτο τρόπο.