Πώς να πάρετε μια άδεια γάμου στην πόλη της Οκλαχόμα

Η αίθουσα υποδοχής είναι κρατημένη, το πάρτι έχει επιλεγεί και ο τέλειος γάμος είναι ήδη προγραμματισμένος. Αλλά αν παίρνετε αυτό το σημαντικό βήμα στο γάμο, φυσικά θα χρειαστεί να αποκτήσετε άδεια γάμου πριν από τη γαμήλια τελετή. Για να σας δώσω μια λιγότερη ανησυχία πριν από τη μεγάλη ημέρα σας, εδώ είναι όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για να πάρετε μια άδεια γάμου στην Οκλαχόμα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι παρακάτω πληροφορίες ισχύουν μόνο για τις άδειες στην κομητεία της Οκλαχόμα. Οι απαιτήσεις ποικίλλουν ανάλογα με το νομό, επομένως επικοινωνήστε με το γραφείο του γραμματέα του νομού σας για να επιβεβαιώσετε όλες τις απαιτήσεις και τα τέλη. Cleveland County Court Clerk - (405) 366-0240, Καναδικός υπάλληλος κομητείας - (405) 295-6100, υπάλληλος δικαστηρίου του Λίνκολν - (405) 258-1264, υπάλληλος δικαστηρίου Pottawatomie - (405) 273-3624.

Βεβαιωθείτε ότι είστε αποδεκτοί

Και οι δύο σύντροφοι που υποβάλλουν αίτηση για άδεια γάμου πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Εάν είναι ηλικίας 16-17 ετών, ένας γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας πρέπει να συναινέσει. Εάν είναι κάτω των 16 ετών, ο γάμος απαγορεύεται, εκτός από δικαστική απόφαση. Δεν επιτρέπεται γάμος ξαδέλφης στην πολιτεία της Οκλαχόμα, ούτε γίνονται δεκτοί γάμοι. Αυτό σημαίνει ότι οι εταίροι πρέπει να είναι παρόντες φυσικά.

Γνωρίστε τις απαιτήσεις

Από τον Νοέμβριο του 2004, δεν απαιτείται πλέον εξέταση αίματος για να αποκτήσετε άδεια γάμου στην Οκλαχόμα. Δεν υπάρχει επίσης απαίτηση κατοίκησης.

Ωστόσο, τα πρόσφατα διαζευγμένα άτομα πρέπει να έχουν το διαζύγιό τους τελικό για τουλάχιστον έξι μήνες πριν να ξαναπαντρευτούν αν δεν ξαναπαντρευτούν τον προηγούμενο σύζυγο.

Τοποθεσίες εφαρμογών

Τα ζευγάρια που υποβάλλουν αίτηση για άδεια γάμου στην Οκλαχόμα πρέπει να πάνε στο Γραφείο του Γραμματέα του Δικαστηρίου. Η Oklahoma County Court Clerk είναι:

320 Robert S. Kerr Ave.
Οκλαχόμα Σίτι, OK 73102

Αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ακριβώς ανατολικά του Μουσείου Τέχνης του ΟΚΚ και οι ώρες είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 8:00 π.μ. και 4:00 μ.μ.

Επιπλέον, η Oklahoma County Court Clerk έχει ένα γραφείο στο Edmond στο Κέντρο Downtown Edmond Community Center (28 East Main).

Πώς να εφαρμόσει

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας κάποια απόδειξη της ηλικίας, όπως άδεια οδήγησης , διαβατήριο ή πιστοποιητικό γέννησης. Τα άτομα ηλικίας 16 ή 17 ετών πρέπει να έχουν το πιστοποιητικό γέννησής τους.

Αμοιβές

Το τέλος αδείας είναι $ 50, αλλά μπορείτε να το μειώσετε μόνο σε $ 5 με την ολοκλήρωση ενός προγράμματος προνομιούχων συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι εντολές πληρωμής, οι ταμειακές επιταγές και οι προσωπικοί έλεγχοι γίνονται αποδεκτοί.

Περίοδος αναμονής

Δεν υπάρχει περίοδος αναμονής για την άδεια γάμου της Οκλαχόμα εκτός αν είστε κάτω των 18 ετών. Η περίοδος αναμονής για άτομα κάτω των 18 ετών είναι 72 ώρες.

Περίοδος ισχύος της άδειας

Η άδεια γάμου της Οκλαχόμα πρέπει να παραδοθεί στον κληρικό ή δικαστή εντός 10 ημερών από την έκδοση. Πρέπει να επιστραφεί στο γραφείο του γραμματέα εντός 30 ημερών από την έκδοσή του.

Μετά την τελετή σου

Ο δικαστής ή ο θρησκευτικός κληρικός πρέπει να υπογράψει την άδεια γάμου και να την στείλει στο γραφείο του γραμματέα εντός πέντε ημερών από την τελετή.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Γραφείο του Γραμματέα του Δικαστηρίου.

Το Γραφείο Γραμματείας του Oklahoma County Court Clerk μπορεί να φτάσει στο (405) 713-2239.