Να πάρει ένα διαβατήριο στην πόλη της Οκλαχόμα

Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε ένα διαβατήριο, είτε ένα παραδοσιακό βιβλίο είτε μια κάρτα, ανάλογα με το πού πηγαίνετε. Εάν ζείτε στην πόλη της Οκλαχόμα, υπάρχουν μόνο δύο θέσεις που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το διαβατήριό σας: το δικαστήριο της κομητείας της Οκλαχόμα και το κοινοτικό κέντρο Edmond.

Αρχικά, αποφασίστε εάν θέλετε ένα βιβλίο διαβατηρίου ή μια κάρτα. Ο πρώτος κοστίζει περισσότερο, αλλά είναι καλό για διεθνή αεροπορικά, θαλάσσια ή χερσαία ταξίδια. το τελευταίο δεν λειτουργεί για αεροπορικά ταξίδια και ισχύει μόνο για διασυνοριακές διαβάσεις στο Μεξικό και τον Καναδά, καθώς και για θαλάσσιους λιμένες στην Καραϊβική και τις Μπαχάμες, αν και είναι πολύ φθηνότερο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι χρειάζεστε, ανατρέξτε σε αυτή τη λεπτομερή εξήγηση για τις διαφορές από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και μόλις μάθετε ποια από αυτές χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να υποβάλετε αίτηση. Η αίτηση διαβατηρίου πρέπει να γίνει αυτοπροσώπως και θα χρειαστεί να μεταβείτε στο γραφείο του County Clerk στο δικαστήριο της κομητείας της Οκλαχόμα ή στο χώρο της αίτησης διαβατηρίου στο κοινοτικό κέντρο Edmond.

Τι να φέρει και πόσο κοστίζει

Για την επεξεργασία διαβατηρίων θα χρειαστείτε την απόδειξη της ιθαγένειας, όπως πιστοποιημένο αντίγραφο πιστοποιητικού γέννησης (από το γραφείο του δημάρχου του κράτους) ή πιστοποιητικό πολιτογράφησης. απόδειξη ταυτότητας, όπως έγκυρη άδεια οδήγησης, κρατική ή ομοσπονδιακή ταυτότητα ή άδεια πιλότου · και δύο φωτογραφίες του εαυτού σας που ελήφθησαν εντός του τελευταίου 6 μηνών.

Οι ίδιες οι φωτογραφίες είναι λίγο δύσκολες καθώς πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές από το πρακτορείο διαβατηρίων. Οι φωτογραφίες σας πρέπει να είναι δύο ίντσες με δύο ίντσες με μια σαφή, μπροστινή όψη με πλήρη όψη ορατό σε απλό, ανοιχτό φόντο και μπορείτε να τα τραβήξετε σε αρκετές θέσεις στο μετρό, συμπεριλαμβανομένων των Walgreens, CVS, και τις τοποθεσίες του γραφείου FedEX.

Οι ενήλικες, που θεωρούνται άτομα άνω των 16 ετών, πρέπει να πληρώσουν 135 δολάρια για τα βιβλία διαβατηρίων. Τα βιβλία για ανηλίκους είναι $ 105. Οι κάρτες κοστίζουν $ 55 για ενήλικες και $ 40 για ανηλίκους. Οι πληρωμές (μόνο έλεγχος, εντολή πληρωμής ή έλεγχος ταμείου) θα πρέπει να υποβάλλονται στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η τοποθεσία διαβατηρίου χρεώνει τέλος εκτέλεσης 25 € για όλους τους αιτούντες, το οποίο είναι ξεχωριστό από το τέλος αίτησης και πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο του Oklahoma County Court Clerk.

Χρόνος επεξεργασίας και πρόσθετες συμβουλές

Με όλα αυτά τα πράγματα, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας για διαβατήριο. Οι αιτήσεις αποστέλλονται στη συνέχεια σε μια υπηρεσία επεξεργασίας και θα είναι περίπου έξι εβδομάδες πριν το διαβατήριο σας είναι έτοιμο. Η επεξεργασία βιβλίων Passport μπορεί να επιταχυνθεί με την καταβολή επιπλέον $ 60 ανά άτομο, η οποία μειώνει τον χρόνο σε περίπου τρεις εβδομάδες-παρέχοντας δύο προπληρωμένες φακέλους μιας ημέρας θα μειώσει το χρόνο ακόμα περισσότερο.

Λάβετε υπόψη σας ότι οι σχολικές φωτογραφίες ή τα στιγμιότυπα δεν θα γίνουν αποδεκτές και ότι η εικόνα πρέπει να έχει ανοιχτόχρωμο φόντο και μόνο επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας που έχει αποκτηθεί από το κράτος ή το νομό δεν θα ισχύει .

Το τέλος εκτέλεσης μπορεί να καταβληθεί σε μετρητά ή με πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, η τοποθεσία Edmond δεν δέχεται μετρητά.