Πολικές Νύχτες στη Σκανδιναβία: πότε και πού συμβαίνουν πολικές νύχτες

Φανταστείτε να ζείτε σε λυκόφως για 3 μήνες

Οι πολικές βραδιές στη Σκανδιναβία είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους ταξιδιώτες. Κατά τις πολικές νύχτες Στη βόρεια Σκανδιναβία , υπάρχει το λυκόφως, το πολύ, ανάλογα με τη θέση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει δύο έως τρεις μήνες.

Στη βόρεια Νορβηγία Hammerfest (η βορειότερη πόλη στον κόσμο), ο ήλιος παραμένει κρυμμένος για 1.500 ώρες. Ωστόσο, δεν είναι τόσο έντονο όσο μπορεί να ακούγεται. Κατά τις πολικές νύχτες, το τοπίο καλύπτεται από χιόνι, αντανακλώντας όμορφα το φως των παραπάνω αστεριών.

Το λυκόφως γύρω από το μεσημέρι δίνει συνήθως αρκετό φως για να διαβάσει. Επιπλέον, το παράθυρο του χρόνου των πολικών νυχτών είναι ο ιδανικός χρόνος για να παρακολουθήσετε τα βόρεια φώτα (Aurora Borealis) .

Ποιες είναι οι πολικές νύχτες;

Μια πολική νύχτα είναι 24 ώρες σκοτάδι μέσα στους πολικούς κύκλους. Μια δημοφιλής παρεξήγηση είναι ότι οι τοποθεσίες που βιώνουν πολλές πολικές μέρες (γνωστές και ως ηλιόλουστες μέρες ) αντιμετωπίζουν επίσης τις πιο πολικές νύχτες. Το λυκόφως το κάνει αλήθεια.

Στη Kiruna της Σουηδίας οι πολικές νύχτες διαρκούν περίπου 28 ημέρες. Ο ήλιος των μεσάνυχτων διαρκεί περίπου 50 ημέρες.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι πολικών νυχτών, όπως αστρονομική πολική νύχτα (συνεχής νύχτα χωρίς αστρονομικό λυκόφως) ή ναυτική πολική νύχτα, όταν το μόνο σημάδι φυσικού φωτός συμβαίνει γύρω από το μεσημέρι.

Πόσο καιρό είναι οι πολικές νύχτες;

Το μήκος του σκότους κυμαίνεται από 20 ώρες στον Αρκτικό Κύκλο έως 179 ημέρες στους πόλους. Λόγω του λυκόφωτος, δεν είναι όλο αυτή την εποχή μια πολική νύχτα.

Λάβετε υπόψη ότι ο χρόνος πάνω από τον ορίζοντα στους πόλους λέγεται ότι είναι 186 ημέρες. Η ασυμμετρία σε αριθμούς προέρχεται από τις ημέρες με τον μερικό ήλιο να υπολογίζεται ως "ημέρα".

Οι πολικές νύχτες μπορεί να είναι σκληρές

Η περίοδος των πολικών νυχτών μπορεί να είναι σκληρή για σας, περισσότερο από άλλα φυσικά φαινόμενα, και μπορεί να προκαλέσει ελαφρά κατάθλιψη σε ταξιδιώτες που δεν χρησιμοποιούνται στο σκοτάδι.

Οι ταξιδιώτες με εποχική συναισθηματική διαταραχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ταξιδέψετε ή λάβετε ιατρική βοήθεια στον προορισμό σας. Τα κρεβάτια μαυρίσματος μπορούν να βοηθήσουν στην ανανέωση της ανάγκης του σώματος για φωτισμό. Οι πολικές μέρες (ή ο ήλιος στα μεσάνυχτα) επηρεάζουν και τους ανθρώπους, αλλά συνήθως όχι τόσο όσο οι πολικές νύχτες.

Άλλα σκανδιναβικά φυσικά φαινόμενα

Το αντίθετο (όταν ο ήλιος παραμένει πάνω από τον ορίζοντα) ονομάζεται η πολική μέρα (ή ο ήλιος των μεσάνυχτων). Μια πολική μέρα είναι όταν ο ήλιος δεν έχει ρυθμιστεί για περισσότερο από 24 ώρες. Ένα άλλο ασυνήθιστο σκανδιναβικό φαινόμενο είναι τα βόρεια φώτα (Aurora Borealis), τα οποία μετατρέπουν τα πράσινα του ουρανού και τα ασυνήθιστα χρώματα.

Επισκεφθείτε το Tromso, Νορβηγία

Οι πολικές νύχτες διαρκούν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο στο Τρόμσο της Νορβηγίας, 200 μίλια βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χειμώνα, ο ήλιος δεν αυξάνεται - καθόλου. Αυτό κάνει το Tromso ένα δημοφιλές μέρος για να επισκεφθείτε αν θέλετε να ζήσετε από πολλούς νύχτες από πρώτο χέρι.

Το Τρόμσο έχει επίσης μια περίοδο Midnight Sun που εκτείνεται από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ήλιος δεν ρυθμίζεται ποτέ πλήρως. Μπορεί να είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα εποχή του χρόνου για να επισκεφτείτε το Tromso.