Επτά σπουδαία φεστιβάλ μουσικής για να απολαύσετε στην Αυστραλία

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για την Αυστραλία είναι ότι το εύκρατο κλίμα που παρατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα για μεγάλο μέρος του χρόνου σημαίνει ότι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες. Τα φεστιβάλ μουσικής είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς συνδυάζουν κοινωνικά στοιχεία με τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διαφορετικούς τύπους μουσικής, τροφίμων και τέχνης σε πολλές περιοχές. Το σωστό φεστιβάλ για εσάς συχνά εξαρτάται από την τοποθεσία, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές διαφορές όσον αφορά το είδος της μουσικής που μπορείτε να δείτε και την ατμόσφαιρα σε αυτά τα διαφορετικά φεστιβάλ, οπότε ελπίζουμε ότι αυτές οι περιγραφές θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το φεστιβάλ που θα σας δώσει μια φοβερή εμπειρία.

Λάμψη στη χλόη

Αυτό είναι ένα από τα πολλά σπουδαία φεστιβάλ μουσικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Byron Bay και παρόλο που πραγματοποιείται το χειμώνα τον Ιούλιο, ο καιρός στην περιοχή εξακολουθεί να είναι αρκετά καλός για να κάνει για ένα ευχάριστο τριήμερο γεγονός. Η μουσική τείνει να είναι μεγάλα ροκ ονόματα και indie μπάντες, ενώ το χαλαρό περιβάλλον σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώσετε έξω και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα, καθώς και τη λήψη της μεγάλης μουσικής. Με εύκολη πρόσβαση στην πόλη του Byron Bay, μπορείτε επίσης να μείνετε σε τοπικούς ξενώνες ή ξενοδοχεία αν θέλετε να αποφύγετε το σκηνικό χειμερινών κατασκηνώσεων.

Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ της Μελβούρνης

Κάθε χρόνο, που διεξάγεται τον Ιούνιο, αυτό το χειμερινό φεστιβάλ συγκεντρώνει μερικά μεγάλα διεθνή ονόματα μαζί με τοπικές εκδηλώσεις για να προσφέρει μια ποικίλη και ενδιαφέρουσα σειρά μουσικών. Σε αντίθεση με τα υπαίθρια φεστιβάλ που βάζουν τον καθένα σε μια σκηνή, αυτό το φεστιβάλ βλέπει καλλιτέχνες που παίζουν σε έναν από τους πέντε ή έξι χώρους που συμμετέχουν στο φεστιβάλ κάθε χρόνο, με δέκα ημέρες ζωντανής μουσικής δράσης που προσελκύουν πολλούς ντόπιους, των διεθνών επισκεπτών.

Falls Festival

Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα πολλά φεστιβάλ που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς στην Αυστραλία, με τρεις τοποθεσίες στη Lorne, την Τασμανία και τον Byron Bay. Η σύνθεση είναι συνήθως χωρισμένη σε τρεις, με κάθε πράξη να παίζει διαφορετική θέση κάθε βράδυ. Μια ποικίλη σειρά από σύγχρονες πράξεις συνηθίζει συνήθως ένα νεαρό πλήθος, με rock, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική που εκπροσωπούνται στο νομοσχέδιο αυτού του φεστιβάλ.

Womadelaide

Αυτό το φεστιβάλ προσφέρει μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα σε πολλούς άλλους, πρώτον, επειδή βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία ανάμεσα στον ζωολογικό κήπο της Αδελαΐδας και τους Βοτανικούς Κήπους και, δεύτερον, επειδή είναι ένα φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής που σχεδιάζει μια τεράστια ποικιλία από πράγματα από όλο τον κόσμο. Υπάρχει το περιστασιακό μεγάλο όνομα, αλλά η πραγματική έλξη είναι το φάσμα των διαφόρων διεθνών μορφών μουσικής που εκτελούνται, ενώ υπάρχουν επίσης μια σειρά από εκθέσεις τέχνης και εγκαταστάσεις που πρέπει να δει γύρω από τους λόγους.

Byron Bay Bluesfest

Ένα φεστιβάλ που προσελκύει ένα καλό φάσμα blues συγκροτημάτων και μερικές μεγάλες μπάντες που κατά προσέγγιση ταιριάζουν στην κατηγορία, αυτό το ενδιαφέρον φεστιβάλ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βυθιστείς σε καλή μουσική, με πολλές από τις μπάντες να είναι τοπικοί καλλιτέχνες. Το φεστιβάλ κρατιέται πάνω από πέντε ημέρες και φέρνει σε χιλιάδες επισκέπτες, με το γεγονός ότι κρατιέται στο μακρύ Πάσχα το Σαββατοκύριακο είναι ένα σημαντικό σημείο πώλησης.

Μια μέρα στο πράσινο

Λιγότερο ένα φεστιβάλ και μάλλον μια γιορτή του κρασιού και της μουσικής, το A Day On The Green είναι μια σειρά μονοήμερων φεστιβάλ που διοργανώνονται σε οινοποιεία στις αμπελουργικές περιοχές της Αυστραλίας και αυτό είναι γνωστό ως "Big Day Out for Grow" -ups ". Μια πολιτισμένη ατμόσφαιρα και ένας ενθουσιασμός για έναν καλό χρόνο αξίζει να ελέγξετε ένα από αυτά τα γεγονότα.

Το Φεστιβάλ Laneway του St Jerome

Αυτό το συναρπαστικό φεστιβάλ είναι ένα που έχει πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από πολλές άλλες, καθώς πραγματοποιείται στα σοκάκια και τους στενούς δρόμους πολλών πόλεων της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σιγκαπούρης, ξεκινώντας ως εφάπαξ το 2004 στη Μελβούρνη. Ο κατάλογος των καλλιτεχνών είναι πολύ σύγχρονος και έχει μερικά από τα πιο cool indie συγκροτήματα που παίζουν στους ιδιόμορφους χώρους του δρόμου.