Πώς να μελετήσετε το Kung Fu στο ναό Shaolin

"Ο μύθος λέει για έναν θρυλικό πολεμιστή του οποίου οι δεξιότητες του kung fu ήταν το υλικό του θρύλου." - Po, Kung Fu Panda , 2008

Γιατί να μελετήσετε το Kung Fu στο Shaolin;

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν για το πού είναι καλύτερο να μελετήσουν το Kung Fu. Πολλοί ενδιαφερόμενοι φοιτητές αισθάνονται ότι η κατεύθυνση προς το ναό Shaolin , η γενέτειρα της παράδοσης του Kung Fu της Κίνας , έχει την πιο νόημα.

Όπως γνωρίζουν πολλοί που έχουν σπουδάσει έξω από την Κίνα, το Kung Fu λαμβάνεται συνήθως πολύ σοβαρά από εκείνους που διδάσκουν και σπουδάζουν.

Η σωματική άσκηση είναι αυστηρή και συχνά συνοδεύεται από σοβαρές ψυχικές και φιλοσοφικές ασκήσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε το Kung Fu στο Shaolin επειδή θέλετε να πάτε στην πηγή, τότε με κάθε τρόπο πηγαίνετε. Εάν ενδιαφέρεστε για τον Kung Fu και το Zen Buddhism, ιστορικά , τότε γιατί να μην επισκεφθείτε την περιοχή και ακόμη και να μείνετε και να μελετήσετε για λίγο;

Πού να μελετήσετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι η γεωγραφία. Ο ναός Shaolin βρίσκεται στην οροσειρά στα βουνά Song. Το Dengfeng είναι η κοντινότερη πόλη και εδώ βρίσκονται πολλά από τα σχολεία του Kung Fu. Να είστε προσεκτικοί κατά την κράτηση της εκπαίδευσής σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακαλύψει ακριβώς πού θα μείνετε και να εκπαιδεύετε. Ίσως να νομίζετε ότι έχετε κρατήσει την κατάρτιση στο εσωτερικό του ναού μόνο για να μάθετε ότι έχετε κάνει κράτηση με το λάθος σχολείο και επιτρέπονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Κράτηση της εκπαίδευσης Kung Fu

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε κράτηση για το Kung Fu στο ναό Shaolin.

Ο πολύ παθιασμένος ιδιοκτήτης / διευθυντής μιας Σχολής Kung Fu που ονομάζεται CK Martial Hearts έχει συμβουλεύσει ότι οι τρεις καλύτεροι τρόποι να εξασφαλίσετε ότι θα προπονηθείτε μέσα στο ναό και όχι σε κάποιο (ενδεχομένως απολύτως πρόστιμο αλλά ανώνυμο σε μη κινέζικο άτομο) σχολείο που βρίσκεται στην κοντινή πόλη και επιτρέπεται μόνο να γυμναστείτε στο χώρο του ναού είναι να οργανώσετε την εκπαίδευσή σας με ένα από τα παρακάτω:

Μια άλλη πηγή, bookmarialarts.com, μπορεί να οργανώσει εκπαίδευση και κρατήσεις για πιθανούς σπουδαστές, αλλά να είστε προσεκτικοί, καθώς πολλές εταιρείες ισχυρίζονται ότι είναι η "μόνο εξουσιοδοτημένη εταιρεία" για να εκπαιδεύσουν στο σχολείο.

Θα συμβουλεύαμε όποιον επιθυμεί να σπουδάσει το Kung Fu στο Shaolin για να κάνει αρχικές επαφές μέσω ενός από τα παραπάνω μέσα και στη συνέχεια να μιλήσει με πρώην μαθητές που σπούδαζαν στο Shaolin για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι παίρνετε.

Πόσο καιρό για να μελετήσετε

Αυτό, φυσικά, εξαρτάται από εσάς. Σοβαρές φοιτητές μπορούν να πάνε και να περάσουν ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο. Με την ανάγνωση των σχολίων σχετικά με το site Shaolin Temple Kung Fu School, οι μαθητές πηγαίνουν για όλα τα διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Η εκπαίδευση είναι ευέλικτη, μπορείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας εάν το επιθυμείτε. Έτσι, το μόνο που πρέπει να διασφαλίσετε είναι ότι η κινεζική σας βίζα είναι σε τάξη και το εισιτήριο αεροπορικής σας εισιτηρίου είναι ευέλικτο.

Η εκπαίδευση μπορεί να οργανωθεί για μία μόνο ημέρα (για τους τουρίστες) και για ένα μήνα / έτος και για σοβαρούς μαθητές.

Τι είδους εκπαίδευση θα λάβετε

Το πρόγραμμα ενός σοβαρού μαθητή είναι εξαντλητικό. Το πρωινό είναι στις 7 το πρωί και εκείνο το σημείο, θα έχετε ήδη μια ώρα Τσι Κουνγκ και Τάι Τσι πίσω από σας. Στη συνέχεια, υπάρχει εκπαίδευση μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, περισσότερη εκπαίδευση μέχρι το δείπνο, και μετά το δείπνο, μαθήματα γλωσσών Mandarin ή βελονισμός ή μελέτη του βουδισμού. Το σώμα σας θα είναι επώδυνο και ο εγκέφαλός σας γεμάτος, αλλά φαίνεται σαν ένας αρκετά τακτοποιημένος τρόπος για να πάρετε μια γιγαντιαία γλύπτη κινεζικής κουλτούρας.

Μια αναφορά από έναν φοιτητή Shaolin

Εκτός από τον Matthew Polly, ο οποίος περιγράφει την εμβύθιση του στην εκπαίδευση Kung Fu στο ναό Shaolin το 1992 στο φανταστικό του βιβλίο American Shaolin , μερικοί Δυτικοί που πηγαίνουν στο Ναό Shaolin αυτές τις μέρες αφήνουν απογοητευμένοι.

Υπάρχουν μικτές αναθεωρήσεις.

Ένας γάλλος μαθητής του Kung Fu που πήγε στο Shaolin για να μάθει από τους κυρίους που έφυγαν μετά από τρεις μήνες. Είπε ότι οι δάσκαλοι που έχουν ανατεθεί στους δυτικούς φοιτητές είναι μαλακοί στους μαθητές και δεν πιστεύουν ότι αυτοί οι "Kung Fu Tourists" ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν, ανεξάρτητα από το πόσο αφοσιωμένοι και ανυπόμονοι είστε. Οι δυτικοί φοιτητές απομονώνονται σε ξένους φοιτητικούς κοιτώνες και μπορεί να είναι δύσκολο να αναμειχθούν με τους τοπικούς φοιτητές.

Επιπλέον, δήλωσε ο μαθητής, τα άλλα σχολεία του Kung Fu, από τα οποία υπάρχουν πολλοί στο χωριό Dengfeng, στους πρόποδες του Mount Song, όπου βρίσκεται ο ναός Shaolin, κοιτάξτε τους ξένους ως αγελάδες μετρητών. Η εκπαίδευση δεν είναι τόσο έντονη στο Shaolin όπως ήταν στη Γαλλία, και οι εγκαταστάσεις είναι μάλλον πενιχρές. Στις περισσότερες μέρες, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν έξω σε χωράφια με χιλιάδες άλλα σχολεία του Kung Fu.

Δεν είναι μυστικό ότι ο σημερινός ηγέτης Shaolin Shi Yongxin ενδιαφέρεται να κερδίσει χρήματα και να επεκτείνει το σήμα Shaolin. Ονομάστηκε "CEO Monk", ο Shaolin, υπό την καθοδήγησή του, βρίσκεται σε συνομιλίες με ποτά για το τσάι , δημιουργεί ένα νοσοκομείο και επεκτείνεται στο Χονγκ Κονγκ.

Αποκομίζετε τι σπέρνετε

Ο ιδιοκτήτης της CK Martial Hearts υπενθυμίζει σε όλους τους πιθανούς μαθητές του Kung Fu ότι το βάρος είναι να μάθει ο σπουδαστής, όχι ο μοναχός ή ο εκπαιδευτής να διδάξει. Φοιτητές που εμφανίζονται με ένα μήνυμα "Έφτασα. Παρακαλώ δώστε μου αυτό που ήρθα για", η προσέγγιση σίγουρα θα αφήσει απογοητευμένη.

Οι σπουδαστές που αποκομίζουν τα μέγιστα από οποιαδήποτε εκπαίδευση, λένε ο ιδιοκτήτης του CK Martial Hearts, «είναι συνεχώς οι πρώτοι που φθάνουν και είναι πάντα οι τελευταίοι που αφήνουν [μια προπόνηση], αυτοί που σταματούν μόνο όταν τους ζητηθεί να σταματήσουν και που ποτέ δεν ρωτούν τι θα ακολουθήσει, αλλά συνεχώς κάνουν ό, τι τους έχουν πει, έως ότου τους δοθεί η επόμενη άσκηση ή εργασία ".