Μια σύντομη ιστορία του ναού Shaolin

Λέγεται ότι ένας Βουδιστής μοναχός από την Ινδία που ονομάζεται Buddhabhadra, ή Ba Tuo στα κινέζικα, ήρθε στην Κίνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Xiaowen κατά τη διάρκεια της περιόδου Βόρεια Wei δυναστείας το 495AD. Ο αυτοκράτορας άρεσε το Buddhabhadra και προσφέρθηκε να τον υποστηρίξει στη διδασκαλία του βουδισμού στο δικαστήριο. Ο Βουδαμπάδρας υποχώρησε και δόθηκε γη για να χτίσει ένα ναό στο όρος. Τραγούδι. Εκεί έκτισε το Shaolin, το οποίο μεταφράζεται σε μικρό δάσος.

Ο Βουδισμός του Ζεν έρχεται στο ναό Shaolin

Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυση του Shaolin, ένας άλλος βουδιστής μοναχός που ονομάζεται Bodhidharma από την Ινδία, ήρθε στην Κίνα για να διδάξει τη συγκέντρωση της Γιόγκιτς, γνωστή σήμερα από τον ιαπωνικό όρο "Ζεν" Βουδισμός.

Ταξίδεψε σε όλη την Κίνα και τελικά ήρθε στο Mt. Τραγούδι όπου βρήκε Ναό Shaolin όπου ζήτησε να γίνει δεκτός.

Ένας μοναχός διαλογίζεται για εννέα χρόνια

Ο ηγούμενος, ο Φανγκ Τσανγκ, αρνήθηκε και λέγεται ότι ο Bodhidharma ανέβηκε ψηλά στα βουνά σε μια σπηλιά όπου διαλογίστηκε για εννέα χρόνια. Πιστεύεται ότι κάθισε, κοιτάζοντας το τείχος του σπηλαίου για πολλά από αυτά τα εννέα χρόνια, έτσι ώστε η σκιά του να μόνιμα περιγράφεται στο τείχος του σπηλαίου. (Παρεμπιπτόντως, το σπήλαιο είναι πλέον ένα ιερό μέρος και το σκιασμένο αποτύπωμα έχει αφαιρεθεί από τη σπηλιά και μεταφέρθηκε στο σύνθετο του ναού όπου μπορείτε να το δείτε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Είναι αξιοσημείωτο.)

Μετά από εννέα χρόνια, ο Fang Chang έδωσε τελικά την είσοδο του Bodhidharma στο Shaolin, όπου έγινε ο Πρώτος Πατριάρχης του Ζεν Βουδισμού.

Οι καταβολές των πολεμικών τεχνών Shaolin ή Kung Fu

Υποτίθεται ότι ο Bodhidharma ασκείται στο σπήλαιο για να διατηρεί τη φόρμα του και όταν εισήλθε στο ναό Shaolin, διαπίστωσε ότι οι μοναχοί εκεί δεν ήταν πολύ κατάλληλοι.

Ανέπτυξε ένα σύνολο ασκήσεων που αργότερα έγιναν οι βάσεις για την εξειδικευμένη ερμηνεία των πολεμικών τεχνών στο Shaolin. Οι πολεμικές τέχνες ήταν ήδη διαδεδομένες στην Κίνα και πολλοί από τους μοναχούς ήταν συνταξιούχοι στρατιώτες. Έτσι, οι υπάρχουσες ασκήσεις πολεμικών τεχνών συνδυάστηκαν με τις διδασκαλίες του Bodhidharma για τη δημιουργία της έκδοσης Shaolin του Kung Fu.

Πολεμιστές μοναχούς

Χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως άσκηση για να παραμείνει σε φόρμα, το Kung Fu τελικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε επιθέσεις σε επιτιθέμενους μετά από τα περιουσιακά στοιχεία του μοναστηριού. Το Shaolin τελικά έγινε διάσημο για τους πολεμιστές μοναχούς του που ήταν αριστοί στην πρακτική του Kung Fu. Όντας βουδιστές μοναχοί, όμως, δεσμεύονταν από ένα σύνολο αρχών που ονομάζεται πολεμική ηθική, που περιλαμβάνει απαγορεύσεις όπως "μην προδώσετε τον δάσκαλό σας" και "μην αγωνίζεστε για επιπόλαιους λόγους" καθώς και οκτώ "χτύπημα" και " μην χτυπήσετε "ζώνες για να εξασφαλίσετε ότι ο αντίπαλος δεν θα τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο Βουδισμός απαγορεύεται

Λίγο καιρό μετά την είσοδο του Boddhidharma στο Shaolin, ο αυτοκράτορας Wudi απαγόρευσε τον Βουδισμό στο 574 και ο Shaolin καταστράφηκε. Αργότερα, κάτω από τον αυτοκράτορα Jingwen στη βόρεια δυναστεία Zhou, ο Βουδισμός αναβίωσε και ο Shaolin ανοικοδομήθηκε και αποκαταστάθηκε.

Χρυσή Εποχή του Σαολίν: Πολεμιστές των Πολεμιστών Αποταμιεύουν τον αυτοκράτορα δυναστείας Τανγκ

Κατά τη διάρκεια της αναταραχής στις αρχές της Δυναστείας Τανγκ (618-907), δεκατρείς μοναχοί πολεμιστών βοήθησαν τον αυτοκράτορα Ταν να σώσει τον γιο του, τον Λι Σιμιν, από στρατό που σκόπευε να ανατρέψει τον Τανγκ. Σε αναγνώριση της βοήθειάς τους, ο Li Shimin, κάποτε αυτοκράτορας, ονομάστηκε Shaolin ως "Ανώτατος Ναός" σε όλη την Κίνα και ενθάρρυνε τη μάθηση, τη διδασκαλία και την ανταλλαγή μεταξύ του αυτοκρατορικού δικαστηρίου και των στρατών και των μοναχών του Shaolin.

Κατά τους επόμενους αιώνες μέχρι που οι loyalists του Ming χρησιμοποίησαν το Shaolin ως καταφύγιο, ο Ναός Shaolin και το ύφος των πολεμικών τεχνών του απολάμβαναν μια άνθηση ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η πτώση του Σαολίν

Ως καταφύγιο για τους πιστούς του Ming, οι ηγέτες του Qing κατέστρεψαν τελικά το ναό Shaolin, το έκαψαν στο έδαφος και κατέστρεψαν πολλούς θησαυρούς και ιερά κείμενα στη διαδικασία. Το Shaolin Kung Fu απαλείφθηκε και οι μοναχοί και οι οπαδοί, όσοι έζησαν, διασκορπίστηκαν μέσω της Κίνας και σε άλλους, μικρότερους ναούς μετά από τις διδασκαλίες του Shaolin. Ο Shaolin είχε τη δυνατότητα να ξανανοίξει περίπου εκατό χρόνια αργότερα, αλλά οι ηγέτες εξακολουθούν να δυσπιστούν στο Shaolin Kung Fu και στη δύναμη που έδωσε στους οπαδούς του. Κάηκε και ξαναχτίστηκε πολλές φορές κατά τους επόμενους αιώνες.

Τρέχουσα Ναός Shaolin

Σήμερα, ο Ναός Shaolin είναι ένας πρακτικός ναός βουδιστής, όπου διδάσκονται προσαρμογές στο αρχικό Shaolin Kung Fu.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, το αρχικό Shaolin Kung Fu ήταν πολύ ισχυρό και αντικαταστάθηκε από τον Wu Shu, μια λιγότερο επιθετική μορφή πολεμικών τεχνών. Ό, τι ασκείται σήμερα, είναι ακόμα ένας τόπος αφοσίωσης και μάθησης, όπως μπορεί να δει κανείς από τις εκατοντάδες νεαροί που ασκούν έξω σε ένα συγκεκριμένο πρωινό. Υπάρχουν πλέον πάνω από ογδόντα σχολεία Kung Fu γύρω από το Mt. Τραγούδι στο Dengfeng, όπου χιλιάδες Κινέζικα παιδιά στέλνονται για σπουδές, ηλικίας μόλις πέντε ετών. Ο ναός Shaolin και οι διδασκαλίες του παραμένουν εντυπωσιακοί.

Πηγές