Εμβολιασμοί και ανησυχίες υγείας για το ταξίδι στην Κίνα

Εάν το ταξίδι σας περιορίζει τις μεγάλες πόλεις και τις τουριστικές περιοχές για διακοπές, θα είστε ωραία και δεν χρειάζεστε κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή (εκτός από OTC αντιδιαρρήγεια, καθώς το φαγητό ή το νερό μπορεί να διαφωνούν μαζί σας).

Εάν πρόκειται να είστε στην Κίνα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή σκοπεύετε να βρίσκεστε σε αγροτικές περιοχές για παρατεταμένες περιόδους, τότε θα χρειαστείτε κάποιους εμβολιασμούς. Διαβάστε για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις ιατρικές σας ανάγκες και τις ανησυχίες σας για την υγεία ενώ ταξιδεύετε στην Κίνα.

Εμβολιασμοί

Παρόλο που δεν απαιτείται εμβολιασμός για ταξίδι στην Κίνα (εκτός από το κίτρινο πυρετό, εάν φθάνετε από μια μολυσμένη περιοχή), συνιστάται να βλέπετε τον γιατρό σας και κατά προτίμηση έναν γιατρό σε κλινική πρακτορείου ταξιδιών τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες πριν είστε προγραμματισμένοι να αναχωρήσετε και να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι σε όλους τους συνήθεις εμβολιασμούς σας.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών έχει κάποιες συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς ανάλογα με το είδος του ταξιδιού που κάνετε. Αυτά τα συνιστώμενα εμβόλια είναι καλό να ληφθούν υπόψη καθώς είναι σημαντικό να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να εξασφαλίσετε ότι έχετε ένα υγιές και ευχάριστο ταξίδι.

Αναφορά λοιμώδους νόσου

Τα κρούσματα ασθενειών όπως το SARS και η γρίπη των πτηνών ήταν ανησυχίες για την Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Για να καταλάβετε περισσότερα σχετικά με αυτά, και εάν είναι ή όχι απειλή για σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ασία, εδώ είναι μερικοί καλοί πόροι για τους ταξιδιώτες.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Είναι πολύ απίθανο να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία σας για επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Αλλά είναι καλό να έχετε τα στοιχεία επικοινωνίας στο χέρι μαζί με το πρόγραμμα διακοπών τους, ώστε να ξέρετε τι να κάνετε σε μια ακραία περίπτωση.

Νερό και ασφάλεια των τροφίμων

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα και το νερό. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και χρησιμοποιήστε το για να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Το ξενοδοχείο σας θα παρέχει δωρεάν πολλά μπουκάλια την ημέρα.

Εάν έχετε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο στομάχι, τότε μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τα ωμά λαχανικά. Τα αποφλοιωμένα φρούτα και τα μαγειρεμένα τρόφιμα δεν θα σας προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Είναι πάντα καλύτερο να πάρετε το περιβάλλον σας - αν το εστιατόριο είναι γεμάτο (ειδικά με τους ντόπιους) τότε το φαγητό θα είναι φρέσκο. Αν σκοντάψετε σε μια μικρή θέση στην ύπαιθρο και κανείς άλλος δεν είναι εκεί, σκεφτείτε δύο φορές. Διαβάστε περισσότερα για το νερό και την ασφάλεια των τροφίμων στην Κίνα.

Βασικές συμβουλές και προφυλάξεις

Ενώ πολλά γνωστά φάρμακα είναι διαθέσιμα στην Κίνα, η πλοήγηση στη γλώσσα και η επικοινωνία της ανάγκης μπορεί να μην είναι κάτι που έχετε το χρόνο ή την ενέργεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι καλύτερο να συσκευάσετε με σας ορισμένα προληπτικά στοιχεία, ειδικά για μικρές ασθένειες και καταγγελίες. Για μια πιο εμπεριστατωμένη λίστα, ανατρέξτε στη λίστα συσκευασίας πρώτων βοηθειών για ταξιδιώτες προς την Κίνα .