Τι είναι ανοιχτό και κλειστό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα του Μόντρεαλ;

Πρόγραμμα διακοπών για υπηρεσίες του Μόντρεαλ, δημόσιες μεταφορές και άλλα

Τι είναι ανοιχτό και κλειστό Σαββατοκύριακο του Πάσχα του Μόντρεαλ 30 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2018; Ο κατάλογος που ακολουθεί συνοψίζει τα περιθώρια αναμονής, από τα οποία είναι ανοικτά τα μουσεία στα οποία είναι κλειστά τα κυριότερα αξιοθέατα, αλλά δεν είναι αρκετά εξαντλητικό για να καλύψει κάθε μαμά και κατάστημα ποπ, εστιατόριο, κατάστημα και κυβερνητικό υποκατάστημα στην πόλη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, καλέστε το εμπόριο, την επιχείρηση ή τον οργανισμό που επιθυμείτε να επισκεφθείτε άμεσα για λεπτομερείς πληροφορίες προγραμματισμού.

Δημοτικά κυβερνητικά γραφεία

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα γραφεία του Μόντρεαλ είναι κλειστά την Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων της Accès-Montréal και των γραφείων του δήμου. Μπορεί να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής πληροφοριών 311, η οποία λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα. Κλήση 311 για να επιβεβαιώσετε ποια γραφεία είναι κλειστά στη γειτονιά σας.

Πρόγραμμα συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Ελέγξτε τα προγράμματα σκουπιδιών online ή καλέστε 311 αν η κανονική συλλογή ανακύκλωσης απορριμμάτων του δρόμου σας πέσει στην Καλημέρα ή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οικοκέντρες

Όλα τα οικολογικά κέντρα ανοίγουν την Μεγάλη Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ., αλλά κοντά στη Δευτέρα του Πάσχα.

Γραμμή πληροφοριών 311

Οι κάτοικοι θα μπορούν να ρωτήσουν για τις δημοτικές υπηρεσίες σε όλο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων των χρονοδιαγραμμάτων συλλογής σκουπιδιών, καλώντας το 311 την Κυριακή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ομοσπονδιακά και επαρχιακά κυβερνητικά γραφεία

Ομοσπονδιακά γραφεία, τα οποία περιλαμβάνουν γραφεία απασχόλησης, είναι κλειστά την Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα, όπως και τα επαρχιακά γραφεία όπως τα γραφεία μετανάστευσης.

Καλέστε το γραφείο / την υπηρεσία που ανησυχείτε για να κάνετε διπλό έλεγχο, καθώς ενδέχεται να ισχύουν κάποιες εξαιρέσεις, όπως τα καταστήματα λιανικής πώλησης SAQ που ελέγχονται από την κυβέρνηση (συμβουλευτείτε εδώ τα στοιχεία του προγράμματος διακοπών SAQ).

Μεσά μαζικής μεταφοράς

Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας του Μόντρεαλ λειτουργεί μέσω του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, με δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούνται με ειδικά δρομολόγια την Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τα μεσοδιαστήματα έχουν οριστεί σε 10 λεπτά. Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο STM ή καλέστε (514) 288-6287 για συγκεκριμένα δρομολόγια με λεωφορείο. Όσο για τις πέντε γραμμές εδάφους που βρίσκονται πάνω από το έδαφος, η Μεγάλη Παρασκευή και η Δευτέρα του Πάσχα ακολουθούν ένα χρονοδιάγραμμα αργότερων Σαββατοκύριακων, αντί για τις συνήθεις εβδομαδιαίες διαδρομές τους. Συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της AMT για συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή καλέστε (514) 287-8726 ή χωρίς χρέωση στο 1 (888) 702-8726.

Δημοτικά Δικαστήρια

Το δημοτικό δικαστήριο του Μόντρεαλ στο 775 Gosford είναι κλειστό μόνο την Κυριακή της Μεγάλης Παρασκευής και τη Δευτέρα του Πάσχα. Καλέστε (514) 872-2964 για λεπτομέρειες.

Παρκόμετρα

Όπως συμβαίνει με κάθε σταθμό στάθμευσης του Otjer Montreal ακολουθεί το κανονικό του πρόγραμμα σε όλο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Χωρίς εξαιρέσεις.

Εστιατόρια του Μόντρεαλ

Η κατάσταση στο εστιατόριο στο Μόντρεαλ την Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα δεν είναι τόσο κακή όσο λέει, τα Χριστούγεννα. Το αντίθετο, τα πράγματα πρέπει να χτυπούν. Απλά καλέστε το εστιατόριο της επιλογής σας και κλείστε ένα τραπέζι. Και αν είναι ενδιαφέρον, εδώ είναι μερικές συστάσεις για το Πάσχα του Μόντρεαλ . Βγαίνοντας για μια βραδιά στην πόλη; Περπατήστε σε αυτές τις κορυφαίες αρθρώσεις νυχτερινών νυχτερινών τροφίμων στο Μόντρεαλ .

Κινηματογράφοι

Οι κινηματογραφικές αίθουσες του Μόντρεαλ τείνουν να είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα, όπως το Cinema Dollar και ο Σκοτία Bank Cinema στο κέντρο της πόλης .

Dépanneurs

Το καταπληκτικό καταφύγιο του Μόντρεαλ, τουλάχιστον οι 24ωρες αλυσίδες, παραμένουν γενικά ανοιχτά, αυτό κατά τη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη.

Φαρμακεία

Οι περισσότερες αλυσίδες παραμένουν ανοιχτές καθώς δεν έχουν καμία νομική υποχρέωση να κλείσουν. Καλέστε το τοπικό φαρμακείο σας σε περίπτωση αμφιβολίας.

Société des alcools du Québec

Οι SAQ του Μόντρεαλ παραμένουν γενικά ανοικτές την Παρασκευή και το Σάββατο. Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, τα καταστήματα SAQ Express παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 10 μ.μ., όπως συμβαίνει συνήθως, ενώ ορισμένα καταστήματα SAQ Classique παραμένουν ανοιχτά, αλλά τα καταστήματα SAQ Selection & Signature είναι συνήθως κλειστά από την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και τα καταστήματα SAQ που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα. Τα περισσότερα καταστήματα SAQ είναι ανοικτά Δευτέρα του Πάσχα, εκτός από εκείνα που βρίσκονται μέσα σε εμπορικά κέντρα που μπορεί να είναι κλειστά και δεν έχουν πόρτες που ανοίγουν απευθείας στο χώρο στάθμευσης ή μέσω κινηματογραφικής αίθουσας. Με άλλα λόγια, εάν πρέπει να περπατήσετε μέσα από ένα διάδρομο για να φτάσετε σε ένα δεδομένο SAQ και το εμπορικό κέντρο είναι κλειστό Δευτέρα του Πάσχα, τότε το SAQ είναι επίσης κλειστό.

Σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Τα καταστήματα τροφίμων που είναι μεγαλύτερα από 375 τετραγωνικά μέτρα (4,037 πόδια) σε μέγεθος δεν επιτρέπεται νομίμως να ανοίγουν την Κυριακή του Πάσχα. Τα μαγαζιά των 375 τετραγωνικών μέτρων (4.037 πόδια) ή λιγότερο σε μέγεθος μπορούν να παραμείνουν ανοικτά στον ελεύθερο χρόνο τους, αν και συνήθως μειώνονται οι ώρες. Ελέγχετε πάντα με τον τοπικό σας παντοπωλητή καθώς ποικίλλει ανάλογα με το κατάστημα.

Δημόσιες αγορές

Οι δημόσιες αγορές του Μόντρεαλ , συμπεριλαμβανομένης της Atwater Market, του Marché Jean-Talon και του Marché Maisonneuve, είναι ανοιχτές κανονικές ώρες στη Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα. Η αγορά Bonsecours του Old Montreal είναι ανοιχτή από τις 10 π.μ. έως τις 18:00

Τράπεζες

Κατά γενικό κανόνα, οι καναδικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι κλειστά την Παρασκευή, αλλά ανοίγουν τη Δευτέρα του Πάσχα.

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα λιανικής πώλησης του Κεμπέκ δεν επιτρέπεται να ανοίγουν την Κυριακή του Πάσχα, εκτός από τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα λουλουδιών και τα καταστήματα με αντίκες, καθώς και επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπηρεσίες όπως κομμωτήρια, εστιατόρια, βενζινάδικα και κατασκευαστές που είναι ελεύθεροι να ανοίξουν όπως τους αρέσει. Καλέστε το εμπορικό κέντρο του Μόντρεαλ της επιλογής σας για να επιβεβαιώσετε τις ώρες λειτουργίας από την Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Αρένες, Πισίνες, Αθλητικά Κέντρα, Βιβλιοθήκες και Πολιτιστές

Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να καλέσουν αυτές τις εγκαταστάσεις άμεσα καθώς τα χρονοδιαγράμματα διακοπών διαφέρουν ανάλογα με τη γειτονιά. Ο Complexe sportif Claude-Robillard συνήθως κλείνει τη Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μουσεία

Το πλανητάριο του Μόντρεαλ είναι ανοιχτό όλο το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα

Το Επιστημονικό Κέντρο του Μόντρεαλ προβάλλει ταινίες IMAX και προσφέρει πρόσβαση στα οικογενειακά του εκθέματα μέσα από το μεγάλο Σαββατοκύριακο.

Ο Βοτανικός Κήπος του Μόντρεαλ και το Μόντρεαλ Insectarium είναι επίσης ανοιχτοί κάθε μέρα του μεγάλου Σαββατοκύριακου.

Εν τω μεταξύ, το Μουσείο Pointe-à-Callière παραμένει ανοιχτό όλη τη διαδρομή μέσα από το μακρύ Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Παρασκευής και της Δευτέρας του Πάσχα.

Προβάλετε άλλα μουσεία του Μόντρεαλ που δεν αναφέρονται παραπάνω για να κλείσετε τη Δευτέρα του Πάσχα, αλλά πάντα να καλέσετε για διπλό έλεγχο.

Σημαντικά αξιοθέατα

Το Καζίνο του Μόντρεαλ είναι ανοιχτό. Έτσι είναι η Βασιλική της Παναγίας της Παναγίας και η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ . Επίσης, συμβουλευτείτε αυτή τη συνάντηση κορυφαίων εκδηλώσεων του Πάσχα του Μόντρεαλ για περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε όλο το μακρύ Σαββατοκύριακο.

Πάσχα στον πάγο

Κάθε εποχή είναι σεζόν παγοδρομίου στο Atrium le 1000 . Το εσωτερικό παγοδρόμιο στο κέντρο της πόλης είναι συνήθως ανοικτό την Μεγάλη Παρασκευή, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα. Καλέστε πριν να επιβεβαιώσετε το χρονοδιάγραμμα του τρέχοντος έτους.