Προγράμματα συλλογής σκουπιδιών του Μόντρεαλ

Ένας οδηγός συλλογής σκουπιδιών του Μόντρεαλ: Πότε πρέπει να βγάλετε τα σκουπίδια

Χρονοδιαγράμματα συλλογής απορριμμάτων του Μόντρεαλ: Πότε να βγάλετε τα σκουπίδια

Μόλις μετακόμισε στο Μόντρεαλ ή απλά άλλαξε γειτονιές και δεν ήταν σίγουρος πότε να βγάλει τα σκουπίδια; Συμβουλευτείτε την ηλεκτρονική υπηρεσία Info-Collectes του Μόντρεαλ. Απλά εισάγετε τον ταχυδρομικό σας κωδικό και οι Πληροφορίες-Συλλέκτες θα υποδείξουν τις ημέρες στις οποίες μπορεί να περιμένει το νοικοκυριό σας:

Σημειώστε ότι οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μόνο στα γαλλικά. Αν αυτό δημιουργεί γλωσσικό φράγμα, μπορείτε επίσης να ανακτήσετε τις πληροφορίες συλλογής απορριμμάτων του Μόντρεαλ που σχετίζονται με την περιοχή σας καλώντας (514) 872-2237 (514-87-ACCES).

Δείτε επίσης: Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να ανακυκλώσετε στο Μόντρεαλ;

Ειδικές σημειώσεις για τη συλλογή πράσινων απορριμμάτων

Δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, οι 19 δήμοι του Μόντρεαλ προτείνουν ειδικές διατάξεις διαχείρισης αποβλήτων για την αποτελεσματική διάθεση νεκρών φύλλων, σπασμένων κλαδιών, αποκόμματα κήπων και ζιζανίων.

Σημειώστε ότι τα τρόφιμα που απομένουν, τα απορρίμματα των επιτραπέζιων επιφανειών, τα βρωμιά, τα πετρώματα, οι κορμούς των δένδρων, τα κλαδιά με διάμετρο μεγαλύτερη από 5 εκατοστά (2 ίντσες) και τα απορρίμματα ζώων ΔΕΝ θεωρούνται ως πράσινα απόβλητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κατοίκους του Μόντρεαλ δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προγραμματίζονται πράσινες παραλαβές απορριμμάτων στις αντίστοιχες γειτονιές τους, αλλά πώς τα απορρίμματα υποτίθεται ότι είναι συσκευασμένα για απόρριψη.

Οι περισσότεροι δήμοι εγκαταλείπουν τη χρήση πλαστικών σάκων απορριμμάτων από πράσινες ή πορτοκαλί για περιβαλλοντικούς λόγους, προτιμούν οι ντόπιοι να χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμες επιλογές χαρτιού / χαρτονιού. Μερικοί δήμοι, όπως το Plateau Mont-Royal, επιτρέπουν τη χρήση σαφών πλαστικών σακουλών ως εναλλακτική λύση. Κλήση 311 για να ελέγξετε πώς η γειτονιά σας χειρίζεται πράσινα απόβλητα.

Οι ακόλουθοι δήμοι έχουν ήδη πλήρη απαγόρευση της χρήσης πλαστικών σακουλών ως περιβλήματος για πράσινα απόβλητα:

Ποια είναι τα νεκρά φύλλα κατά το φθινόπωρο;

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν υποτίθεται ότι πιέζουν νεκρά φύλλα στο περίπτερο για παραλαβή, καθώς αυτό αυξάνει την πιθανότητα να φράξουν τα κοντινά υπονόματα. Οι "παραβάτες" κινδυνεύουν να επιβληθούν χρηματικές ποινές ύψους $ 60 έως $ 2.000 αν έχουν αλιευθεί στην πράξη. Αντίθετα, οι ντόπιοι έχουν την εντολή να συσκευάζουν τα πεσμένα φύλλα σε:

Μια άλλη σημείωση: τα ζιζάνια, τα αποκόμματα φρακτών και τα μικρά κλαδιά που συσσωρεύονται με σχοινί (μέγιστο μήκος 1 μέτρου, μέγιστη διάμετρος 5 εκατοστά) μπορούν επίσης να προστεθούν στα ίδια δοχεία με τα νεκρά φύλλα, εκτός από τα Outremont και St. Léonard, των οποίων οι διοικήσεις ζητούν από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διαχωρίζουν τα φύλλα από άλλες μορφές πράσινων αποβλήτων (ζιζάνια, αποκόμματα φράγματος, αποκόμματα κήπων, κλαδιά κ.λπ.), καθώς και οι δύο δήμοι επιλέγουν αυτές τις ημέρες.