Δικαίωμα Seat Seat / Booster Seat στην Αριζόνα

Η Αριζόνα απαιτεί συστήματα συγκράτησης παιδιών για τα περισσότερα οχήματα

Στις 2 Αυγούστου 2012, ο υφιστάμενος νόμος για τα καθίσματα αυτοκινήτων στην Αριζόνα, που καλύπτει τα παιδιά έως πέντε ετών, άλλαζε, απαιτώντας επιπλέον ότι τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών (κάτω των 8 ετών) και 4'9 "ή μικρότερων πρέπει να οδηγούν σε όχημα σε αναμνηστικό κάθισμα. Μπερδευτήκατε για αυτό που ακούτε και διαβάζετε σχετικά με τις απαιτήσεις του νέου νόμου; Δεν είστε μόνοι, εδώ είναι μια λεπτομερέστερη εξήγηση με παραδείγματα.

Ο νόμος της Αριζόνα απαιτεί τα παιδιά στα οχήματα να είναι κατάλληλα συγκρατημένα.

Ο τίτλος 28 του αναθεωρημένου καταστατικού της Αριζόνα ασχολείται με τη μεταφορά και περιλαμβάνει τα συστήματα συγκράτησης παιδιών. Θα παραφράσω ή θα επαναλάβω πολλά σημαντικά μέρη του καταστατικού που ισχύουν για τους περισσότερους ανθρώπους.

ARS 28-907 (Α) και (Β)
Ένα άτομο δεν πρέπει να χρησιμοποιεί μηχανοκίνητο όχημα στις εθνικές οδούς σε αυτή την κατάσταση κατά τη μεταφορά παιδιού ηλικίας κάτω των πέντε ετών, εκτός εάν το παιδί είναι σωστά ασφαλισμένο σε σύστημα συγκράτησης παιδιών. Κάθε επιβάτης ηλικίας τουλάχιστον πέντε ετών, ο οποίος είναι κάτω των οκτώ ετών και δεν έχει ύψος άνω των τεσσάρων εννέα ιντσών, πρέπει να συγκρατείται σε σύστημα συγκράτησης παιδιών. (Υπάρχουν εξαιρέσεις για παλαιότερα οχήματα ή οχήματα που είναι μεγαλύτερα, όπως λεωφορεία.)

ARS 28-907 (C)
Τα συστήματα συγκράτησης για παιδιά πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα σύμφωνα με τον Κώδικα Federal Regulations 571.213. Το σχόλιό μου: Οι περισσότεροι θνητοί θα δυσκολευτούν να κατανοήσουν αυτούς τους κανονισμούς και τους τύπους και να τις εφαρμόσουν στις δικές τους καταστάσεις.

Η πλειοψηφία των ομοσπονδιακών κανονισμών ισχύουν εδώ για τους κατασκευαστές συστημάτων συγκράτησης παιδιών, οπότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες και τις συστάσεις του κατασκευαστή του συστήματος που αγοράζετε, είτε είναι κάθισμα αυτοκινήτου, μετατρέψιμο κάθισμα αυτοκινήτου, ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα συγκράτησης.

ARS 28-907 (ϋ)
Εάν σταματήσετε και καθορίζεται από τον αστυνομικό ότι υπάρχει ένα παιδί κάτω των οκτώ ετών και 4'9 "ή μικρότερο στο όχημα που δεν είναι σωστά συγκρατημένο, ο αξιωματικός θα εκδώσει μια παραπομπή που θα οδηγήσει σε πρόστιμο 50 $ Εάν το άτομο αποδείξει ότι το όχημα έχει στη συνέχεια εξοπλιστεί με κατάλληλο σύστημα συγκράτησης παιδιών επιβατών, το πρόστιμο θα παραλειφθεί.

ARS 28-907 (Η)
Οι ακόλουθες περιπτώσεις εξαιρούνται από τον παρόντα νόμο: Τα οχήματα που κατασκευάστηκαν αρχικά χωρίς ζώνες ασφαλείας (πριν από το 1972), τα οχήματα αναψυχής, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λεωφορεία, το σχολικό λεωφορείο, η μεταφορά παιδιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ιατρική περίθαλψη ή η κατάσταση δεν υπάρχει αρκετό χώρο στο όχημα για να τοποθετήσετε συστήματα συγκράτησης παιδιών για όλα τα παιδιά του οχήματος. Στην τελευταία περίπτωση, τουλάχιστον ένα παιδί πρέπει να βρίσκεται σε κατάλληλο σύστημα συγκράτησης.

Στην πραγματικότητα, το πρόστιμο που λαμβάνετε θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο από τα $ 50, επειδή η πόλη στην οποία σταματήσατε προσθέτει τα πρόστιμα και τα τέλη τους στη διαδικασία. Μια παραπομπή για αυτήν την παραβίαση μπορεί να σας κοστίσει $ 150 ή περισσότερο.

Τύποι συστημάτων συγκράτησης παιδιών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συστημάτων συγκράτησης, ανάλογα με το βάρος, την ηλικία και το ύψος του παιδιού.

Βρεφικά καθίσματα
Γέννηση μέχρι την ηλικία ενός, σχεδιασμένο για παιδιά μέχρι περίπου 22 κιλά και μέχρι 29 "ύψος.
Τα βρέφη πρέπει να βρίσκονται σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου ή σε μετατρέψιμο κάθισμα σε βρεφική θέση στη βρεφική θέση για να προστατεύσουν τον λεπτό λαιμό και το κεφάλι. Όλοι οι ιμάντες θα πρέπει να τραβιούνται σφιχτά. Το κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται σε μπροστινό κάθισμα όπου υπάρχει αερόσακος. Το βρέφος πρέπει να κοιτάζει προς τα πίσω, έτσι ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης, ολίσθησης ή αιφνίδιας διακοπής, η πλάτη και οι ώμοι του βρέφους να μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα την κρούση. Οι βρεφονηπιακοί μεταφορείς νοικοκυριού και οι φορείς υφασμάτων δεν έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν ένα βρέφος σε ένα αυτοκίνητο και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται.

Μετατρέψιμα καθίσματα
Για παιδιά που ζυγίζουν μέχρι 40 κιλά ή 40 "ψηλά.
Το μετατρέψιμο κάθισμα αυτοκινήτου τοποθετείται σε θέση αναδιπλούμενη προς τα πίσω. Αφού τα παιδιά φτάσουν τουλάχιστον 1 έτος και 20 λίρες, το μετατρέψιμο κάθισμα μπορεί να γυρίσει προς τα εμπρός και να τοποθετηθεί σε όρθια θέση στο πίσω κάθισμα του οχήματος.

Ενισχυτικά καθίσματα
Γενικά, περισσότερο από 40 κιλά, κάτω των οκτώ ετών, 4'9 "ή μικρότερη
Όταν ένα παιδί φτάσει περίπου 40 κιλά, θα ξεπεράσει το μετατρέψιμο κάθισμα. Είτε μπορεί να τοποθετηθεί μια ζώνη (backless) είτε ένα κάθισμα επαναφοράς υψηλής ανάρτησης με έναν ιμάντα / ζώνη ώμου στο πίσω κάθισμα του οχήματος.

Σημειώστε ότι ο νόμος της Αριζόνα δεν λαμβάνει υπόψη το βάρος του παιδιού. Και πάλι, ακολουθώντας το κάθισμα του αυτοκινήτου ή τα βοηθητικά καθίσματα, οι οδηγίες και οι συστάσεις θα σας βοηθήσουν. Εάν έχετε παιδί που νομικά δεν απαιτείται να βρίσκεται σε σύστημα συγκράτησης παιδιών αλλά είναι ελαφρύ ή αδύναμο, είναι απολύτως ωραίο για εσάς να κάνετε λάθος από την πλευρά της ασφάλειας και να χρησιμοποιήσετε το παιδί σας ένα κάθισμα αναπλήρωσης.

Η ερώτηση που λαμβάνω πιο συχνά

Πολλοί άνθρωποι, κατά την ανάγνωση του καταστατικού της Αριζόνα, υποθέτουν ότι, δεδομένου ότι δεν αναφέρεται ρητά ως παράνομη, ένα παιδί σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου ή ένα κάθισμα ενίσχυσης μπορεί να οδηγήσει στο μπροστινό κάθισμα. Όχι. Δεν νομίζω ότι θα βρείτε κάθισμα αυτοκινήτου ή κάθισμα ενίσχυσης, στις οδηγίες λειτουργίας του, που δείχνει ότι είναι ασφαλές να το τοποθετήσετε στο μπροστινό κάθισμα. Συνεπώς, το ARS 28-907 (C), που αναφέρθηκε παραπάνω, θα λέγαμε ότι λέγεται ότι πρέπει να ακολουθούνται οι ομοσπονδιακοί κανονισμοί για την εγκατάσταση συστήματος συγκράτησης παιδιών. Τα παιδιά μπορούν να τραυματιστούν σοβαρά ή να σκοτωθούν εάν αναπτυχθεί ο αερόσακος του μπροστινού καθίσματος. Αν και δεν υπαγορεύεται από το νόμο, ακόμα και ορισμένα παιδιά που είναι αρκετά μεγάλα / αρκετά ψηλά για να οδηγούν χωρίς αναπαυτικό κάθισμα δεν πρέπει να κάθονται στο μπροστινό κάθισμα. Οι περισσότεροι οργανισμοί συνιστούν τα παιδιά 12 και κάτω να οδηγούν πάντα στο πίσω κάθισμα. Εάν για κάποιο λόγο το παιδί σας πρέπει να καθίσει στο μπροστινό κάθισμα (διθέσια οχήματα ή φορτηγά παραλαβής με σφιχτά εκτεταμένες καμπίνες, για παράδειγμα) βεβαιωθείτε ότι ο αερόσακος συνοδηγού είτε απενεργοποιείται είτε λειτουργεί με αυτόματο αισθητήρα που τον απενεργοποιεί κάτω μια συγκεκριμένη εφαρμογή βάρους.

Δεν θα έπρεπε να το πω. Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να οδηγούν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, αλλά το βλέπω πολύ συχνά. Με δουλεύεις? Σας ενδιαφέρει αυτό το παιδί;

Τα παιδιά είναι ανεκτίμητοι επιβάτες

Η Αριζόνα συμμετέχει σε πρόγραμμα με τίτλο "Τα παιδιά είναι ανεκτίμητοι επιβάτες", όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε διήμερη προπόνηση σχετικά με την ασφάλεια των παιδικών καθισμάτων. Υπάρχει ένα τέλος για να παρακολουθήσετε. Το πρόγραμμα CAPP προσφέρει μαθήματα παιδικών καθισμάτων σε θέσεις γύρω από την κοιλάδα. Εάν έχετε παραλάβει μια παραπομπή για να μην έχει το παιδί σας σωστά συγκρατημένο, μπορεί να έχετε κάποια ή όλη την παραβίαση καταργηθεί μετά την παρακολούθηση της τάξης. Αν δεν έχετε κάθισμα αυτοκινήτου, μπορεί να σας δοθεί ένα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι συνεδρίες είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά και στα Ισπανικά στις ακόλουθες τοποθεσίες:

Mayo Clinic, 480-342-0300
5777 E Mayo Blvd., Phoenix

Tempe Police Department, 480-350-8376
1855 East Apache Blvd., Tempe

Banner Desert Medical Center, 602-230-2273
1400 S. Dobson Rd., Mesa

Maryvale Hospital, 1-877-977-4968
5102 W. Campbell Ave., Phoenix

St. Joseph's, 1-877-602-4111
350 W. Thomas Rd., Phoenix

Παρακαλούμε καλέστε την πλησιέστερη προς εσάς τοποθεσία για συγκεκριμένες πληροφορίες.

Τελικές συμβουλές

Εάν έχετε αγοράσει ένα κάθισμα αυτοκινήτου ή ένα κάθισμα ενίσχυσης και χρειάζεστε βοήθεια για να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά, επικοινωνήστε με την πλησιέστερη τοποθεσία του πυροσβεστικού σας τμήματος και ρωτήστε εάν θα εκτελέσει έλεγχο καθισμάτων αυτοκινήτου για εσάς. Δεν θα υπάρξει χρέωση για την υπηρεσία αυτή.

Εάν έχετε επισκεφθεί ένα παιδί, μπορείτε να νοικιάσετε κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας σε κέντρα ενοικίασης εξοπλισμού για μωρά, όπως παχνιά και καρεκλάκια.

Αποποίηση: Δεν είμαι δικηγόρος, γιατρός ή κατασκευαστής συστημάτων συγκράτησης παιδιών. Αν έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το νόμο της Αριζόνα, όπως ισχύει για εσάς ή το όχημά σας, επικοινωνήστε με έναν από τους ειδικούς που αναφέρονται παραπάνω ή με τον κατασκευαστή του εξοπλισμού σας για τη συγκράτηση παιδιών.