Τι είναι ένα σπα Wellness;

Η ευεξία είναι η καυτή νέα λέξη στην επιχείρηση σπα. Είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα που μπορεί κανείς να κάνει εναντίον του να δει τα ιαματικά λουτρά ως μια απλή πολυτέλεια, μια περιποίηση που μπορεί να κοπεί από τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού.

Η ευεξία σημαίνει ότι ζείτε σε κατάσταση βέλτιστης υγείας, ευεξίας και ζωτικότητας και επενδύετε χρήματα, χρόνο και ενέργεια στα πράγματα που σας βοηθούν να το επιτύχετε. Αυτό περιλαμβάνει μια καλή διατροφή, άσκηση, και θεραπείες όπως το μασάζ και το αμάξωμα που σας κρατά λειτουργικό με τον καλύτερο τρόπο.

Η ευεξία κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια και πιο ευχάριστη.

Δημιουργία ιαματικών λουτρών μέρος του σχεδίου ευεξίας σας:

Ένα ποιοτικό σπα ή ένας ατομικός ιατρός μπορεί να αποτελεί μέρος του σχεδίου ευεξίας μας. Μπορούμε να πάρετε ένα μασάζ μία ή δύο φορές το μήνα για να κρατήσουμε τους μυς μας εύκαμπτες, να δούμε έναν προσωπικό γυμναστή στο γυμναστήριο, να κάνουμε περιπάτους, να βρούμε μια τάξη γιόγκα.

Πολλά ιαματικά λουτρά έχουν "ευεξία" στο όνομά τους ή αποκαλούν κέντρα ευεξίας. Αλλά αν ψάχνετε να μείνετε σε ένα σπα για λίγες μέρες ή περισσότερο για να σας βοηθήσουμε να βρεθείτε στο δρόμο προς την ευεξία, αναζητήστε ένα σπα που μπορεί να προσφέρει μια συνολική εμπειρία βύθισης σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ονόματα για ιαματικά λουτρά με εστίαση ευεξίας. Το spa προορισμού σημαίνει αποκλειστική δέσμευση για ευεξία, αλλά το όνομα δεν έχει προσκολληθεί ποτέ στο κοινό. Το spa υγείας είναι γνωστότερο, αλλά δεν χρησιμοποιείται στην επιχείρηση σπα επειδή είναι τόσο χρονολογημένη. Και επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν στο διαδίκτυο για "spa θέρετρα", μερικά spas wellness έχουν αλλάξει το όνομά τους για να εμφανιστεί καλύτερα στην αναζήτηση.

Τι να ψάξει σε ένα σπα Wellness:

Εδώ είναι αυτό που ψάχνετε εάν θέλετε να έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής:

Μερικά από τα πιο διάσημα ιαματικά λουτρά περιλαμβάνουν ονόματα όπως το Golden Door , το Ranch και το Miraval , τα οποία είναι όλα πολύ διαφορετικά στο στυλ και την αίσθηση. Τα ιαματικά λουτρά συνήθως απαιτούν να μείνετε τουλάχιστον δύο ή τρεις νύχτες για να απολαύσετε το πλήρες όφελος.

Πώς Wellness Spas διαφέρουν από Spa Spas:

Παραδοσιακά, τα ιαματικά λουτρά προσφέρουν θεραπείες σπα μαζί με γκολφ, τένις, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες αναψυχής που επωφελούνται από τη θέση τους (σκι, πεζοπορία, παραλίες). Τα πάντα τείνουν να είναι a la carte, αντί για την all-inclusive προσέγγιση που λαμβάνεται σε spa spa.

Τα περισσότερα ιαματικά λουτρά προσφέρουν μερικές υγιεινές επιλογές μενού, μαζί με καλό φαγητό. Συνήθως θα έχουν ένα καλά εξοπλισμένο γυμναστήριο και θα εξαρτώνται από ολίγες έως ένα πλήρες πρόγραμμα μαθημάτων ευεξίας. Μπορεί να χρεώνουν για τις κατηγορίες ευεξίας ή μπορεί να είναι δωρεάν. Μπορεί να έχουν ένα τέλος πρόσβασης για το γυμναστήριο και το σπα, αν δεν έχετε προγραμματιστεί κάποια θεραπεία.

Πρόσφατα, όμως, οι γραμμές έχουν θολώσει. Ορισμένα ιαματικά λουτρά καλούν τα σπα θέρετρα να εμφανίζονται καλύτερα στην αναζήτηση. Ορισμένα θέρετρα και πανδοχεία που αποκαλούν τα ιαματικά λουτρά προορισμού, παρόλο που δεν ταιριάζουν με όλα τα παραδοσιακά κριτήρια, όπως ο εκτεταμένος προγραμματισμός γυμναστικής και η εκπαίδευση. Και τα ιαματικά λουτρά παίρνουν τα χαρακτηριστικά των ιαματικών λουτρών, ακόμη και στο σημείο της προσθήκης ολοκληρωμένων ιατρών στο προσωπικό. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να αποφασίσετε τι ψάχνετε και να δείτε ποιος το προσφέρει.

Το φαγητό σε σπα Wellness:

Τα spa spa προσφέρουν αποκλειστικά υγιεινά τρόφιμα, αλλά υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες. Ορισμένα ιαματικά λουτρά είναι προσανατολισμένα προς την απώλεια βάρους, με περιορισμένες θερμίδες και αυστηρό έλεγχο μερίδας. Άλλοι έχουν μια φιλοσοφία όλου του μπορείτε να φάτε. Πολλοί δεν σερβίρουν αλκοόλ, ενώ άλλοι σερβίρουν κρασί με δείπνο.

Ενώ τα ιαματικά λουτρά προορισμού υπογραμμίζουν υγιεινά, ολόκληρα τρόφιμα, ίσως δεν είναι απαραίτητα βιολογικά.

Οι άνθρωποι σε spa spa:

Τα ιαματικά λουτρά έχουν πνεύμα συντροφικότητας. Είστε με ομοϊδεάτες που μοιράζονται το ενδιαφέρον σας για την υγεία. Πολλοί έχουν έναν μικρό αριθμό επισκεπτών ανά πάσα στιγμή και μπορείτε να γνωρίσετε ανθρώπους ακόμη και αν πηγαίνετε μόνοι σας. Μικρές ομάδες πηγαίνουν σε πεζοπορίες, παίρνουν μαθήματα άσκησης και μοιράζονται τα τραπέζια μαζί. Συνήθως υπάρχει υψηλός δείκτης προσωπικού προς το προσωπικό και το προσωπικό είναι ενθουσιώδες.

Προσωπικότητες του Wellness Spa:

Τα ιαματικά λουτρά προορισμού έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και ποικίλλουν σε μέγεθος, τιμή, ρύθμιση και προγραμματισμό. Μπορούν να φιλοξενήσουν οπουδήποτε από 8 έως 250 άτομα, με μέσο όρο περίπου 60. Έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία τιμών, από τις περισσότερες ιαματικές πηγές που είναι μερικές εκατοντάδες δολάρια τη νύχτα σε 8.000 δολάρια την εβδομάδα. Ορισμένοι είναι περιορισμένοι θερμίδες και άλλοι είναι όλοι που μπορείτε να φάτε. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής spa προορισμού.