Η διαφορά μεταξύ του αμαξώματος και του μασάζ

Το αμάξωμα είναι ένας ευρύς όρος για πολλά διαφορετικά είδη θεραπευτικών προσεγγίσεων, όπως μασάζ , acupressure, Rolfing, Shiatsu, Feldenkraise, Trager, Craniosacral Therapy, Ρεφλεξολογία, Ρέικι και πολλά άλλα. Υπάρχουν σχεδόν 300 μέθοδοι μασάζ και αμαξώματος, σύμφωνα με τους Associated Bodywork & Masage Professionals, μια οργάνωση προσχώρησης για τους μασάζ και τους αμαξάδες.

Το αμάξωμα περιλαμβάνει αρχαίες τεχνικές θεραπείας, όπως το Shiatsu και το ταϊλανδέζικο μασάζ , μαζί με τις σύγχρονες μεθόδους που συχνά ονομάζονται από τη δημιουργική τους δομή Rolfing Structural Integration, The Feldenkraise Method και The Trager Approach.

Το αμάξωμα κυμαίνεται από πολύ ήπια ενεργειακή δουλειά, όπου ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ελαφρύ ή και καθόλου άγγιγμα, όπως στο Ρέικι, με μερικές φορές δυσάρεστες μορφές όπως η Διαρθρωτική Ολοκλήρωση Rolfing. Στο κλασικό Rolfing, μια σειρά δέκα θεραπειών χρησιμοποιεί φυσική χειραγώγηση της περιτονίας για να απελευθερώσει τα παλιά μοτίβα κράτησης και τις αποπροσαρμογές που ευθύνονται για μεγάλο μέρος της χρόνιας δυσφορίας και του πόνου μας. Άλλες μέθοδοι αμαξώματος στοχεύουν στην αναδημιουργία των μοτίβων κίνησης του σώματος έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα.

Οι περισσότεροι τύποι αμαξώματος μοιράζονται παρόμοιους στόχους, όπως ανακούφιση από πόνο, βελτιωμένη σωματική λειτουργία, περισσότερη ελευθερία κίνησης, ισορροπημένο μυαλό και αυξημένη αίσθηση σωματικής συνείδησης, ζωτικότητας και ευεξίας. Τονίζουν επίσης την ενεργό συμμετοχή στη δική σας υγεία και ευεξία.

Η διαφορά μεταξύ αμαξώματος και μασάζ

Για να ασκήσετε θεραπεία μασάζ, πρέπει να είστε αδειούχος θεραπευτής μασάζ (LMT) στα περισσότερα κράτη.

Αυτό περιλαμβάνει το σουηδικό μασάζ και τις διάφορες μορφές του, όπως μασάζ βαθιάς ιστός , ιατρικό μασάζ, αθλητικό μασάζ , μασάζ αρωματοθεραπείας, μασάζ με ζεστό πέτρωμα, εγκυμοσύνη ή προγεννητικό μασάζ, ακόμη και μασάζ καρέκλας.

Ορισμένες μορφές του αμαξώματος, όπως η μέθοδος Feldenkraise και η Alexander Technique, έχουν ένα εντελώς διαφορετικό αλλά εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που δεν απαιτεί άδεια θεραπείας για μασάζ.

Η Brennan Healing Science είναι ένα τετραετές πρόγραμμα ενεργειακής εργασίας που σας κερδίζει ένα Bachelor's στη Φυσική της Φλόριντα.

Από την άλλη πλευρά, ο καθένας μπορεί να γίνει κύριος Reiki σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα σύμβολα και οι θέσεις των χεριών είναι εύκολο να μαθευτούν και η δυνατότητα να εκτελεστεί η θεραπεία μεταφέρεται μέσω ενός "συντονισμού" από έναν άλλο κύριο Reiki. Στις περισσότερες πολιτείες, πρέπει να έχετε άδεια για να τοποθετήσετε τα χέρια σας σε κάποιον, οπότε ο κύριος Reiki μπορεί επίσης να είναι εξουσιοδοτημένος θεραπευτής μασάζ (LMT).

Υπάρχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα κατάρτισης για διάφορους τρόπους. Κάποιος που ασκεί ταϊλανδέζικο μασάζ μπορεί να έχει μάθει πώς να το ασκεί στην πατρίδα του, να το μάθει σε λίγα Σαββατοκύριακα ή να περάσει το μήνα σπουδάζοντας στο εξωτερικό με έναν πλοίαρχο. Ένα άτομο που εκτελεί αμάξωμα μπορεί να είναι ή να μην είναι LMT. Αν κάποιος αποκαλεί τους εαυτούς του έναν αμάξωμα, ρωτήστε τι είδους εκπαίδευση είχαν, με ποιο τρόπο και τι μπορείτε να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας. Η επίσημη εκπαίδευση, τα χρόνια εμπειρίας και τα φυσικά δώρα είναι όλα σημαντικά για την επιλογή ενός θεραπευτή μασάζ ή ενός αμαξώματος. Η λήψη προσωπικής σύστασης είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε.

Γιατί να πάρετε αμάξωμα;

Πολλοί άνθρωποι στραφούν σε τακτικά μασάζ και αμαξώματα λόγω του χρόνιου πόνου.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι χρειάζονται ποικίλες μέθοδοι αμαξώματος και επαγγελματίες για να δημιουργήσουν μόνιμη αλλαγή. Ένας επαγγελματίας ή μέθοδος μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάποιον ή κάτι άλλο. Με πολλούς τρόπους είναι το δικό σας μονοπάτι της επούλωσης και πρέπει να το κατευθύνετε μόνοι σας.

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια, ακόμα και μια ζωή τακτικής φροντίδας, για να επιτευχθεί πλήρως και να διατηρηθούν τα οφέλη του μασάζ και του αμαξώματος. Το να κάνετε ένα μασάζ σε ένα θέρετρο μια ή δύο φορές το χρόνο μπορεί να είναι χαλαρωτικό, αλλά δεν πρόκειται να αναιρέσετε τον χρόνιο πόνο ή να διατηρήσετε τον μυϊκό ιστό σας εύκαμπτο και ευαίσθητο.