Οδηγός εκκίνησης για το μασάζ με αρωματοθεραπεία

Το μασάζ αρωματοθεραπείας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους μασάζ που μπορείτε να βρείτε σε ένα σπα σήμερα. Είναι σχεδόν σε κάθε spa, επειδή είναι τόσο εύκολο να προσθέσετε αυτά τα αρωματικά, θεραπευτικά αιθέρια έλαια σε ένα μασάζ.

Σε ένα απλό σουηδικό ή βαθύ μασάζ ιστού, ο θεραπευτής είναι σε θέση να γλιστρά πάνω από το δέρμα σας χρησιμοποιώντας κάποιο είδος λαδιού ή κρέμας που δεν έχει άρωμα. Σε ένα μασάζ αρωματοθεραπείας, το λάδι περιέχει επίσης ένα αιθέριο έλαιο (ή ένα μείγμα αιθέριων ελαίων) που προέρχεται από φυτά.

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να διεισδύσουν στο σώμα μέσω του δέρματος και να έχουν πολλαπλά οφέλη πέρα ​​από μια ωραία οσμή. Επηρεάζουν τη διάθεσή σας, ανακουφίζουν τον πόνο, βοηθούν το σώμα να αποτοξινώσει και μια ποικιλία άλλων αποτελεσμάτων, ανάλογα με το αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι που χαλαρώνει, εξισορροπεί ή αναζωογονεί, με βάση το πώς θέλετε να αισθανθείτε όταν τελειώνει το μασάζ.

Στο μασάζ αρωματοθεραπείας, τα αιθέρια έλαια αναμιγνύονται με ένα λάδι μασάζ όπως το γλυκό αμύγδαλο, το jojoba ή το κραμβέλαιο. Στις πρώτες μέρες, οι μασάζ θεραπευτές μπορεί να έχουν λίγα μπουκάλια λαϊκών αιθέριων ελαίων - λεβάντα, μέντα, περγαμόντο, τριαντάφυλλο-γεράνι - και να προσθέσουν μερικές σταγόνες στο λάδι που χρησιμοποίησαν.

Τα πράγματα έγιναν πιο εξελιγμένα, καθώς οι θεραπευτές μασάζ άρχισαν να δημιουργούν τα δικά τους προσαρμοσμένα μείγματα, χρησιμοποιώντας έως και πέντε έλαια σε μείγμα, για διαφορετικές εποχές και διαφορετικά εφέ. Ένα χαλαρωτικό μασάζ αρωματοθεραπείας μπορεί να έχει λεβάντα ή περγαμόντο, ενώ ένα μασάζ για τους πονεμένους μύες μπορεί να περιλαμβάνει μέντα και ευκάλυπτο.

Τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο εξελιγμένα σήμερα, καθώς εταιρείες όπως οι Aromatherapy Associates, Zents και ESPA προσφέρουν τα δικά τους πολύ εξελιγμένα μείγματα. Οι πολυτελείς ιαματικές πηγές αγοράζουν τη γραμμή τόσο για επαγγελματική χρήση όσο και για το κατάστημα λιανικής πώλησης, οπότε αν σας αρέσει, μπορείτε να αγοράσετε ένα λουτρό ή λάδι σώματος αργότερα.

Επιλέγοντας το λάδι σας

Στην αρχή της υπηρεσίας, ο θεραπευτής σάς δίνει τη δυνατότητα να μοιράσετε τα διάφορα μείγματα, περιγράφοντας τα αιθέρια έλαια που περιέχει και τι αποτέλεσμα έχουν.

Για παράδειγμα, το The Spa at Whiteface Lodge στη λίμνη Placid έχει μια θεραπεία Zents πρόσφατα όπου υπάρχουν έξι όλα σε ένα μικρό ξύλινο δίσκο, το οποίο το έκανε βολικό. Για να το περιορίσετε, θα πρέπει να αρέσει τόσο η μυρωδιά και θέλει τα αποτελέσματα!

Αφού επιλέξετε αυτό που θέλετε, ο θεραπευτής φύγει, βυθίζετε και βάζετε (συνήθως με την όψη προς τα κάτω) στο τραπέζι. Το μασάζ αρωματοθεραπείας συνήθως ξεκινά με τρεις βαθιές εισπνοές του πετρελαίου που επιλέξατε, επειδή αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να το πάρετε μέσα στο σώμα. Οι τρεις βαθιές αναπνοές σας βοηθούν να γίνετε περισσότερο παρόντες τη στιγμή. Μερικές φορές, οι θεραπευτές αφήνουν έναν ιστό με κάποιο από τα αιθέρια έλαια σε αυτό, έτσι ώστε να συνεχίσετε να γνωρίζετε τη μυρωδιά. Μπορείτε επίσης να το μυρίσετε καθώς μασάζει στο σώμα σας.

Βεβαιωθείτε ότι είναι θεραπευτικά αιθέρια έλαια

Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε. Βεβαιωθείτε ότι ο θεραπευτής χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια θεραπευτικής ποιότητας. Αυτά είναι υψηλότερης ποιότητας από τα έλαια εμπορικής ποιότητας που χρησιμοποιούνται σε τρόφιμα ή τα περισσότερα από τα έλαια που μπορείτε να βρείτε σε ένα κατάστημα φυσικών τροφίμων. Το άλλο πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι τα αιθέρια έλαια προέρχονται από τα φυτά και όχι από το εργαστήριο. Τα συνθετικά "αιθέρια έλαια" δεν θα έχουν τα ίδια θεραπευτικά αποτελέσματα.

Αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα με τα περισσότερα ιαματικά λουτρά, τα οποία τείνουν να χρησιμοποιούν τις μάρκες που αναφέρονται παραπάνω, και ανεξάρτητους θεραπευτές μασάζ, οι οποίοι τείνουν να είναι άκρως γνώστες και έμπειροι.

Η αρωματοθεραπεία δεν πρέπει επίσης να συγχέεται με τα αρώματα ή τα αρωματικά έλαια. Τα αρώματα κατασκευάζονται από χημικά και στερούνται τις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Πολλές αρωματικές κρέμες έχουν συνθετικά αρώματα σε αυτά, έτσι ακριβώς επειδή έχει ένα "άρωμα" δεν σημαίνει ότι είναι ένα μασάζ αρωματοθεραπείας.

Τα αιθέρια έλαια είναι πτητικά, εξαιρετικά συμπυκνωμένα φυτικά εκχυλίσματα, που προέρχονται από φύλλα, φλοιούς, ρίζες, ρητίνες σπόρων και λουλούδια. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε λουτρά υδροθεραπείας, περιποιήσεις προσώπου και περιποιήσεις σώματος. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι.