Χρησιμοποιώντας τη θεραπεία μασάζ για τη μείωση της κυτταρίτιδας

Cellulase έργα, αλλά μια καθαρή διατροφή, βούρτσισμα του δέρματος, και η άσκηση μπορεί να βοηθήσει

Κατά την προετοιμασία για τις καλοκαιρινές διακοπές, οι φόβοι εκθέτοντας την κυτταρίτιδα μπορούν να βάλουν ένα αποσβεστήρα στον κατάλογο συσκευασίας beachwear. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων ραντεβού για μασάζ μείωσης της κυτταρίτιδας ενώ ταξιδεύετε.

Η κυτταρίτιδα είναι μια συγκεντρωμένη συλλογή λιπωδών κυττάρων που έχουν διογκωθεί στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, όπου τραβούν τον συνδετικό ιστό για να δημιουργήσουν μια μη ελκυστική, εμβαπτισμένη επιφάνεια του δέρματος.

Μέχρι πρόσφατα, η συμβατική ιατρική σοφία ήταν ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα.

Αυτό έχει αλλάξει με μια νέα θεραπεία λέιζερ που ονομάζεται Cellulase, η οποία μπορεί να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα χειρουργικά. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αλλά η διαδικασία είναι δαπανηρή - συνήθως $ 5.000 έως $ 7.000, σύμφωνα με την Cynosure, την εταιρεία που κατασκευάζει το μηχάνημα.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την φοβερή κυτταρίτιδα - επίσης γνωστή ως "μηρός τυρί cottage" - δεν είστε μόνοι. Σχεδόν το 90 τοις εκατό των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα σύμφωνα με τον Howard Murad, MD, συγγραφέα της «Λύση κυτταρίτιδας: Πρόγραμμα γιατρού για την απώλεια κομματιών, εξογκωμάτων, κοιλοτήτων και ράβδων». Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειωθεί η κυτταρίτιδα που δεν είναι δαπανηρή για ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας μασάζ.

Μειώνοντας την κυτταρίτιδα με τη θεραπεία μασάζ

Αν δεν θέλετε το κόστος, τη διείσδυση ή την ενόχληση του Cellulase, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, σύμφωνα με τον Δρ Murad, έναν δερματολόγο πιστοποιημένο από το συμβούλιο και τον κλινικό καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια.

Η κυτταρίτιδα προχωράει σε τέσσερα στάδια και όσο πιο γρήγορα αρχίζετε να αντιμετωπίζετε την κυτταρίτιδα σας, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε.

Για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα, ο Δρ Murad λέει ότι πρέπει να ενισχύσετε και να ενυδατώσετε τα κύτταρα του σώματός σας και τον συνδετικό ιστό στο σώμα σας, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της θεραπείας μασάζ καθώς και της διατροφής σας, του καθεστώτος άσκησης και της πρόσληψης νερού.

Επιπλέον, το μη αυτόματο λέιζερ λεμφικής αποστράγγισης θεωρείται ωφέλιμη θεραπεία για την κυτταρίτιδα.

Ένα μασάζ κυτταρίτιδας λειτουργεί για να μειώσει την κυτταρίτιδα με κύλιση και αναρρόφηση διαφορετικών τμημάτων του σώματος για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και τη ροή των θρεπτικών ουσιών σε προβληματικές περιοχές. Ενώ η τακτική θεραπεία δεν μπορεί να απαλλαγεί εντελώς από το σώμα της κυτταρίτιδας, ειδικά καθώς γίνεται πιο προηγμένη, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω αλλοίωσης των ιστών και να μειώσει τόσο τον πόνο και το πρήξιμο.

Ακόμη και όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να κάνετε μέρος του εαυτού σας μασάζ με το βούρτσισμα του δέρματός σας καθημερινά, κατά προτίμηση πριν το μπάνιο, για να τονώσετε το αίμα και τη λεμφική ροή, να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Θα πρέπει επίσης να κολυμπήσετε σε μια άνετη, ζεστή μπανιέρα με φύκια για να ξαναζυμήσετε και να αυξήσετε την κυκλοφορία, ιδανικά τρεις φορές την εβδομάδα. Αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο σας, θα μπορούσατε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο στις προβληματικές περιοχές για να τονώσετε τα κυκλοφοριακά και λεμφικά συστήματα.

Ενώ αυτές οι επαγγελματικές και προσωπικές τεχνικές μασάζ και οι ρουτίνες από μόνες τους δεν θα κάνουν την κυτταρίτιδα σας να εξαφανιστεί εντελώς, θα πρέπει να μειωθεί εάν κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής - ειδικά όταν βρίσκεστε στο δρόμο.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής που βοηθούν να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα

Όταν ταξιδεύετε, η διατροφή και η πρόσληψη νερού μπορεί να είναι μια πρόκληση, γι 'αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε να πίνετε πολύ νερό για να ενυδατώσετε το σώμα σας και να ξεπλύνετε τις τοξίνες.

Συνιστώνται οκτώ έως 10 ποτήρια ημερησίως, αλλά θα πρέπει να συσκευάσετε ένα βαρέλι μπουκάλι νερό εάν σχεδιάζετε να κάνετε επίπονες δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή backpacking.

Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τοξίνες όπως το υπερβολικό οινόπνευμα και τα τσιγάρα, τα οποία επιβαρύνουν το λεμφικό σύστημα του σώματός σας. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τη γενική υγεία σας, και βοηθά να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα.

Θα πρέπει να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ώστε να συμπεριλάβετε περισσότερες οργανικές τροφές (που περιέχουν λιγότερες τοξίνες) και να αποφύγετε τα σκουπίδια, τις σόδες, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τεχνητά χρώματα και τις γεύσεις, και τα κορεσμένα λίπη όπως το βούτυρο καθώς και η ζάχαρη και το αλάτι που επιδεινώνουν την κατακράτηση υγρών. Ένα ταξίδι σε ένα spa detox ή ένα σπα υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μερικές από αυτές τις αλλαγές.

Ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε την κυτταρίτιδα χωρίς ιατρική θεραπεία είναι να πάρετε συμπληρώματα γλυκοζαμίνης, τα οποία βοηθούν το σώμα σας να επισκευάσει το χόριο και τον συνδετικό ιστό, μια αποτελεσματική θεραπεία κυτταρίτιδας.