Πώς το βούρτσισμα του δέρματος βοηθάει στην κυτταρίτιδα

Το βούρτσισμα ξηρού δέρματος διεγείρει τη ροή του αίματος και των λεμφών

Δεν μπορείτε να πάτε στο σπα καθημερινά. Αλλά μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα πινέλο κάθε μέρα - και είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε το δέρμα σας. Αρχές όπως ο Howard Murad, MD, συγγραφέας (Συγκρίνετε Τιμές). λέει ότι μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα

Το βούρτσισμα του δέρματος - που ονομάζεται επίσης βούρτσισμα στεγνού σώματος - είναι μια απλή τεχνική που διεγείρει τη ροή του αίματος και των λεμφαδένων, απολέσκει το δέρμα και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Ο Murad λέει ότι το βούρτσισμα του δέρματος βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας φέρνοντας θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος (την επιδερμίδα). "Αν και δεν υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία στην επιδερμίδα, το χόριο είναι πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία και η επιδερμίδα λαμβάνει θρεπτικά συστατικά και παροχή οξυγόνου από το χόριο", λέει ο Murad.

Το μόνο που χρειάζεστε για το βούρτσισμα του δέρματος είναι μια βούρτσα σώματος με φυσικές τρίχες. Το καλύτερο είναι το Tampico Skin Brush (συγκρίνετε τις τιμές) με φυσικές φυτικές ίνες αγκαβά. Αυτή η απλή τεχνική διεγείρει το αίμα και τη λεμφική ροή, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Το βούρτσισμα του δέρματος είναι επίσης φθηνό. Μπορείτε να πάρετε μια καλή ποιότητα βούρτσα σώματος για $ 6- $ 8.

Συμβουλές για το βούρτσισμα του δέρματος

Για να βουρτσίζετε το δέρμα σας, ξεκινήστε από τα πόδια σας και σκουπίστε τα πόδια στα μακρά, ελαφριά βιαστικά κινήματα. Όλες οι κινήσεις βουρτσίσματος του δέρματος πρέπει να είναι προς την καρδιά, να ενθαρρύνεται η επιστροφή αίματος και να ενθαρρύνεται η λεμφική ροή.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που είναι επιρρεπείς στην κυτταρίτιδα όπως οι μηροί σας.

Βουρτσίστε την κοιλιά σας με μια κυκλική κίνηση ρολογιού. Βουρτσίστε τα χέρια σας με μια κίνηση προς τα πάνω, κινούνται προς την καρδιά. Η όλη διαδικασία πρέπει να διαρκέσει δύο έως πέντε λεπτά.

Μην είστε πολύ τραχύς. Η υπερβολική θραύση προκαλεί το δέρμα να γίνει κόκκινο και να ενοχληθεί.

Κάνετε το πρώτο πράγμα το πρωί, όταν η αυξημένη ροή αίματος θα σας βοηθήσει να σας ξυπνήσει ή πριν πάρετε ντους.

Αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να καθίσετε στην άκρη της μπανιέρας έτσι όλα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος να πέσουν κάτω από την αποχέτευση αντί στο πάτωμά σας.