Τι είναι το Watsu;

Το όνομα του Watsu προέρχεται από ένα συνδυασμό "νερού" και "σιάτσου". Αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε από τον Harold Dull το 1980, όταν άρχισε να δίνει τμήματα Shiatsu σε φοιτητές που επιπλέουν στο ζεστό νερό των Harbin Hot Springs στην Καλιφόρνια. Στα πρώτα χρόνια της, ο Watsu ήταν περισσότερο για το τέντωμα, αλλά ως θεραπευτές και παραλήπτες παρατήρησε το βαθύ συναισθηματικό αποτέλεσμα που είχε στους ανθρώπους, η έμφαση άλλαξε από απλώς φυσική σε συναισθηματική και ενεργητική.

Το Watsu είναι μια διατροφική μορφή του αμαξώματος που λαμβάνει χώρα σε ζεστά, βαθιά νερά της μέσης, με τον θεράποντα να κρατάει το άτομο που λαμβάνει. Το Watsu μπορεί να είναι μια βαθιά θεραπεία που λειτουργεί τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι βοηθάει να θεραπεύει "πληγές του χωρισμού" και να ανανεώνει σε μας την αίσθηση της σύνδεσης και της ενότητας με τους άλλους.

Βρίσκεται δύο ώρες βορειοανατολικά από το Σαν Φρανσίσκο, το Harbin Hot Springs ήταν πάντα μηδέν από τις θεραπείες του Watsu. Ωστόσο, το 2015, το 95% των κτιρίων του Χάρμπιν και τα περισσότερα από τα συστήματα υποδομής του, καθώς και τα δάση, οι κήποι και ο εξωραϊσμός του, καταστράφηκαν από τη φωτιά. Βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία ανασυγκρότησης.

Το Watsu είναι σχετικά ασυνήθιστο στα ιαματικά λουτρά για δύο λόγους. Πρώτον, ο θεραπευτής πρέπει να έχει ειδική εκπαίδευση, συνήθως από τις θερμές πηγές Harbin. Δεύτερον, το spa πρέπει να έχει μια ειδική πισίνα που θερμαίνεται στην ίδια θερμοκρασία με το σώμα σας. Αυτό δεν είναι μια θεραπεία που μπορείτε να κάνετε σε μια πισίνα ή τζακούζι.

Ορισμένα ιαματικά λουτρά έχουν υπαίθριες πισίνες Watsu που περιβάλλεται από τοίχους, με πάνελ ύφασμα πάνω από το κεφάλι για να δημιουργήσει ένα συνδυασμό ηλιακού φωτός και σκιάς.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Watsu;

Εσείς και ο θεραπευτής μασάζ φοράτε μαγιό. Ο θεράπων παίρνει πρώτα στο νερό. Στη συνέχεια, εισέρχεστε στο νερό και, ενώ κάθεστε σε ένα βήμα, ο θεραπευτής βάζει πλωτήρες γύρω από τους αστραγάλους σας. Για να εισέλθετε στο νερό, βάζετε το ένα χέρι γύρω από την πλάτη του θεραπευτή, ενώ σας γεμίζει, παίρνει όλο το βάρος σας και σας τραβάει στο νερό .

Ο θεραπευτής σας στη συνέχεια στροβιλίζει μέσα στο νερό, πρώτα με έναν τρόπο και μετά άλλο, παίρνοντας το σώμα σας μέσα από μια σειρά παθητικών τεντώσεων και περιστροφών. Η κράτηση στο ζεστό νερό είναι βαθιά χαλαρωτική.

Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η πρώτη συνεδρίαση του Watsu είναι να μάθουν να εμπιστεύονται το γεγονός ότι κάποιος είναι εκεί για να σας υποστηρίξει. Άλλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το φόβο του νερού. (Εάν είστε εσείς, βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το θεραπευτή σας.) Άλλοι είναι σε θέση να χαλαρώσουν πλήρως και να το βρουν βαθιά χαλαρωτικό από την πρώτη συνεδρία.

Τα απαλά τμήματα του Watsu έχουν θεραπευτική επίδραση στο σώμα. Η πλευστότητα και η στήριξη του νερού επιτρέπουν τη μετακίνηση της σπονδυλικής στήλης με τρόπους που δεν είναι δυνατοί στη γη. Πολλοί άνθρωποι επίσης θεωρούν ότι λειτουργεί και σε συναισθηματικό επίπεδο, προωθώντας την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση.

Αν αγαπάτε τις ιαματικές πηγές και βλέπετε το Watsu σε ένα μενού σπα, συστήνω ανεπιφύλακτα να το πάρετε. Είναι μια από τις πιο βαθιές θεραπείες που είχα ποτέ.

Πού μπορώ να βρω το Watsu;

Λόγω της ειδικής πισίνας, το Watsu εξακολουθεί να είναι μια σχετικά ασυνήθιστη υπηρεσία. Είναι πιο εύκολο να βρεθεί στην Καλιφόρνια, όπου πολλοί ασκούμενοι έχουν εκπαιδευτεί σε Harbin Hot Springs. Εδώ είναι ένας κατάλογος μερικών θέσεων για να πάρετε μια θεραπεία Watsu:

Καλιφόρνια: Miramonte Resort Spa στο Παλμ Σπρινγκς. Δύο Bunch Palms Resort & Spa στην έρημο Hot Springs; Sea Spa στο Loews Coronado Bay Resort & Spa στο Coronado. και το Fairmont Sonoma Mission Inn και Spa και το Raindance Spa στο The Lodge at Sonoma.

Αριζόνα: Canyon Ranch Tucson; Mii Amo στο Enchantment Resort στην Σεντόνα. Το Boulders Resort στο Carefree; Το Sanctuary Spa στο Camelback Mountain και το Alvadora Spa στο Royal Palms Resort and Spa, και στο Φοίνιξ.

Νέο Μεξικό: κέντρο σπα και ευεξίας SháNah στο Bishops Lodge Resort & Spa στη Σάντα Φε.

Φλόριντα: Τα ιαματικά λουτρά στη Φλόριντα που προσφέρουν το Watsu είναι Marco Island Marriott Resort, Golf Club & Spa στο Marco Island της Φλόριντα

Λας Βέγκας: Spa Bellagio στο The Bellagio; Το Aquae Sulis Spa στο JW Marriott Las Vegas. Canyon Ranch SpaClub στο Βενετσιάνικο ξενοδοχείο.

Σκωτία: Ένα Spa και Health Club στο Sheraton Grand Hotel & Spa στο Εδιμβούργο, Σκωτία, προσφέρει το Watsu.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ιδιωτικούς ασκούμενους.