Είναι το Σιάτλ μια ασφαλής πόλη; Γενικά Ναι, αλλά εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε

Θα ακούσετε τους ανθρώπους να λένε ότι το Σιάτλ είναι μια ασφαλής πόλη και ότι έχει την επικίνδυνη πλευρά της. Στην πραγματικότητα, και οι δύο είναι αλήθεια. Ενώ το Σιάτλ παίρνει μια αρκετά κακή ραπ από το NeighborhoodScout.com (το οποίο δηλώνει ότι το Σιάτλ είναι μόνο ασφαλέστερο από το 2% των άλλων πόλεων που ερωτήθηκαν!), Το γεγονός είναι ότι δεν θα αισθανθείτε σε κίνδυνο περπατώντας στα περισσότερα μέρη του Σιάτλ. Ειδικά αν επισκέπτεστε την πόλη και κολλήσετε σε κατοικημένες περιοχές, πιθανότατα δεν θα δοκιμάσετε τίποτα.

Στην πραγματικότητα, το Σιάτλ έχει κατατάξει ως μία από τις ασφαλέστερες πόλεις για περιπατητές . Το Σιάτλ έχει ακόμη και το δικό του υπερήρωα, βοηθώντας στην καταπολέμηση του εγκλήματος στην πόλη.

Ωστόσο, όπως και με τις περισσότερες πόλεις, εξακολουθεί να πληρώνει για να γνωρίζει το περιβάλλον σας, να γνωρίζει μερικές περιοχές που πρέπει να μείνετε μακριά από το αν επισκέπτεστε την πόλη και να έχετε κατά νου μερικές συμβουλές και κόλπα για να μείνετε ασφαλείς στο Σιάτλ.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποσοστό εγκληματικότητας του Σιάτλ στο Seattle.gov.

Εάν χρειάζεστε την αστυνομία, καλέστε 911 για έκτακτες ανάγκες και 206-625-5011 για μη έκτακτες ανάγκες.

Θέματα που πρέπει να αποφύγετε

Οι περισσότερες περιοχές του Σηάτλ, ειδικά περιοχές με τουριστικά αξιοθέατα, είναι ασφαλείς να περπατήσουν, αλλά μερικοί είναι σοφοί για να αποφύγετε αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την περιοχή ή τουλάχιστον να είστε σε εγρήγορση εάν πρέπει να πάτε εκεί μετά το σκοτάδι. Αυτές περιλαμβάνουν: την περιοχή γύρω από το δικαστήριο King County (James και 3 ος ) και πολλές περιοχές στην Πλατεία Pioneer (κολλήστε στα τουριστικά μέρη κοντά στο Underground Tour ή επισκεφθείτε την Art Walk), την Rainier Valley και τις περιοχές μεταξύ Pike και Pine, κυρίως μεταξύ Δεύτερου και Πέμπτου.

Το Belltown μπορεί επίσης να είναι ένα άγριο μέρος, ειδικά μετά το σκοτάδι. Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές βρίσκονται στο περιθώριο του πυρήνα του κέντρου.

Περισσότερες περιοχές με τα πιο βίαια εγκλήματα από την Kiro 7 TV.

Οι ασφαλέστερες περιοχές

Όπως και οι περισσότερες πόλεις, οι ασφαλέστερες περιοχές του Σιάτλ είναι έξω από τον πυρήνα του κέντρου και τείνουν να είναι κατοικημένες περιοχές ή κατοικίες με ελαφρές εμπορικές.

Μεταξύ των ασφαλέστερων γειτονιών είναι η Sunset Hill, Ballard, Magnolia, Alki, Magnolia και Wallingford. Το NeighborhoodScout διαθέτει ένα μεγάλο χάρτη των περιοχών του Seattle που κωδικοποιούνται από τα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος. Οι σκούρες μπλε περιοχές είναι ασφαλέστερες. Οι πιο ανοιχτές περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Έγκλημα ιδιοκτησίας εναντίον βίαιου εγκλήματος

Είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε έγκλημα ιδιοκτησίας στο Σηάτλ από το βίαιο έγκλημα. Η πόλη περιοδικά έχει ένα εξάνθημα των αυτοκινήτων διάλειμμα σε χώρους στάθμευσης γκαράζ ή πράγματα κατά μήκος αυτών των γραμμών. Κλείστε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας. Μην αφήνετε τα τιμαλφή ορατά μέσα στο αυτοκίνητό σας. Εάν σταθμεύετε για την ημέρα, αναζητήστε καλά φωτισμένες παρτίδες ή θέσεις στάθμευσης. Εάν ο χώρος στάθμευσης έχει χαμηλή ορατότητα για οποιονδήποτε λόγο, αυτό είναι ακόμα περισσότερο πιθανό κάποιος να αισθάνεται άνετα να σπάσει στο αυτοκίνητό σας ενώ είστε έξω για τη μέρα. Ομοίως, μόλις βγείτε έξω για την ημέρα, μην αφήνετε την τσάντα ή το πορτοφόλι σας να κάθεστε γύρω σας - κρατήστε τα πάνω σε σας, κλείστε το πορτοφόλι σας, στις τσέπες σας κλπ. Εάν οδηγείτε ένα ποδήλατο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλή κλειδώνει και ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει. Αν και τυχαίο έγκλημα ιδιοκτησίας συμβαίνει, συχνά απλοί κανόνες κοινής λογικής μπορούν να κρατήσουν το αυτοκίνητό σας και άλλα ακίνητα ασφαλή.

Αστεγοι

Το Σιάτλ έχει πολλούς άστεγους και άντρες, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι επικίνδυνοι και θα σας αφήσουν μόνοι.

Εάν κάποιος σας προσεγγίσει για χρήματα, είναι εντάξει να μειωθεί. Εάν κάποιος σας ενοχλεί για τα χρήματα ή παίρνει επιθετική, αυτό είναι παράνομο, ώστε να μπορείτε να το αναφέρετε στην αστυνομία, είτε καλώντας τον Αστυνομικό Ασφαλείας του Σηάτλ χωρίς αριθμό έκτακτης ανάγκης στο 206-625-5011.

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Είτε επισκέπτεστε την πόλη είτε έχετε ζήσει εδώ ολόκληρη τη ζωή σας, να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να μείνετε σε καλά κατοικημένες περιοχές, εκτός και αν είστε εξοικειωμένοι με την περιοχή. Το Σιάτλ διαθέτει πολλά μικρά σοκάκια που κόβουν πίσω ή ανάμεσα στα κτίρια. Είναι καλύτερο να παραμείνετε σε καλά φωτισμένα πεζοδρόμια με την υπόλοιπη ανθρωπότητα παρά να κάνετε μια σύντομη περικοπή σε μια απομονωμένη περιοχή. Μην αναβοσβήνετε τιμαλφή ή μεγάλα ποσά μετρητών γύρω. Μην περπατάτε μόνοι το βράδυ. Οι συνηθισμένοι κανόνες της ασφάλειας κοινής λογικής ισχύουν στο Σηάτλ καθώς εφαρμόζονται οπουδήποτε.