Πώς να επισκεφθείτε τη φάλαινα στο Σηάτλ

Τύποι φάλαινες, περιηγήσεις και πότε να πάτε

Το Σιάτλ είναι γνωστό για πολλά πράγματα - για σημαντικά αξιοθέατα όπως το Space Needle, για εκπληκτικές υπαίθριες δραστηριότητες μέσα και κοντά στην πόλη και για φρέσκα και τοπικά φαγητά. Αλλά κάτι που ορίζει το Σιάτλ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η θέση του. Το Sandwiched ανάμεσα στα βουνά στα ανατολικά και το Puget Sound στα δυτικά, η τοποθεσία του Σιάτλ είναι αυτό που ανοίγει πολλά από τα καταπληκτικά πράγματα που πρέπει να κάνετε στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την παρακολούθηση των φαλαινών.

Ενώ πολλές εκδρομές παρακολουθήσεως φαλαινών αναχωρούν από το Everett, το Anacortes ή το νησί San Juan, οι περιηγήσεις φαλαινών μπορούν επίσης να φεύγουν από το Σιάτλ.

Ο ήχος Puget φιλοξενεί μερικά είδη φαλαινών, συμπεριλαμβανομένου του χελώνα και του orcas. Κοιτάζοντας έξω στο νερό για να σηκωθείτε κοντά (καλά, μέσα στο λόγο ... δεν θέλετε να πάρετε πολύ κοντά) και προσωπικά με τους μεγαλύτερους κατοίκους του Sound είναι μια συναρπαστική δραστηριότητα ημέρας που μπορείτε να κάνετε από λίγα σημεία και βόρεια του Σηάτλ , και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να έρθετε σε επαφή με το τι είναι η περιοχή. Δεδομένου ότι οι φάλαινες δεν μπορούν ακριβώς να προγραμματιστούν να εμφανιστούν, το σενάριο χειρότερης περίπτωσης είναι ότι παίρνετε μια μέρα έξω στο νερό που βλέπει όλα τα είδη άγριας πανίδας-θα δείτε σχεδόν πάντα θαλάσσια πουλιά, σφραγίδες ή θαλάσσια λιοντάρια, φώκια και άλλα εγγενή άγρια ​​ζωή. Αν δεν εντοπίσετε μια φάλαινα που σας απασχολεί, φροντίστε να ρωτήσετε τι θα συμβεί εάν δεν εντοπιστούν φάλαινες και πώς θα χρειαστεί να αναπρογραμματίσετε.

Πολλές εταιρείες θα σας προσφέρουν άλλη περιήγηση εάν δεν βλέπετε φάλαινα.

Τύποι φάλαινες κοντά στο Σιάτλ

Ενώ Orcas παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής όσον αφορά την παρακολούθηση των φαλαινών πηγαίνει, είναι μακριά από τις μοναδικές φάλαινες στο Puget Sound. Orcas μπορεί να εντοπιστεί σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο κοινά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Και είναι αρκετά συναρπαστικό να δουν με τα ευδιάκριτα ασπρόμαυρα σημάδια τους. Περισσότερο από κάθε άλλη φάλαινα, οι orcas έχουν γίνει ένα σύμβολο του Puget Sound και της Δυτικής Ουάσιγκτον γενικά. Τα κορίτσια ενηλίκων έχουν μήκος 25 έως 30 πόδια και υπάρχουν τρία λοβό των orcas που περνούν το χρόνο τους στο Puget Sound - J, K και L pod. Συχνά, οι ηγέτες περιοδείας μπορούν να σας πουν ποιο pod που κοιτάζετε καθώς και ποια φάλαινα, με βάση τα σημάδια τους.

Οι φάλαινες Minke και Humpback συμπίπτουν επίσης με την εποχή αιχμής orca, οπότε αν πάτε σε μια περιοδεία από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, μπορεί να δείτε οποιοδήποτε αριθμό φαλαινών.

Πολλές φάλαινες κάνουν κανονικές εμφανίσεις στον Ήχο, όμως. Οι φαιές φάλαινες είναι επίσης συχνές, ιδιαίτερα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν μεταξύ της χερσονήσου Baja και της Αλάσκας, αλλά σταματούν να λένε γεια στους κατοίκους του Puget Sound στο δρόμο.

Βλέποντας φάλαινες στο Σιάτλ χωρίς περιήγηση

Η συμμετοχή σε μια περιοδεία παρακολούθησης φαλαινών καθιστά πολύ πιο πιθανό να εντοπίσει τις φάλαινες όλων των ειδών. Οι ηγέτες των περιοδεία διαθέτουν πόρους που τους βοηθούν να γνωρίζουν πού φεύγουν κάθε μέρα οι φάλαινες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσετε φάλαινες. Με κάποια έρευνα και σχεδιασμό, μπορείτε να παρακολουθήσετε φάλαινες στο Σιάτλ και σε άλλες πόλεις Puget Sound μόνοι σας.

Το Orca Network είναι ένας οργανισμός που ευαισθητοποιεί για τις φάλαινες και τα ενδιαιτήματα τους στα βορειοδυτικά.

Ο χώρος συνολικά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε και να υποστηρίξετε τους αγαπημένους μας κάτοικους, αλλά είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθείτε τον τόπο όπου εντοπίζονται οι Orcas, άλλες φάλαινες και φώκαινες. Εάν παρακολουθείτε προσεκτικά τις παρατηρήσεις που αναφέρθηκαν στην περιοχή, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πού είναι οι φάλαινες και να προσέχετε τον εαυτό σας. Οι παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν από την ακτή, αλλά βοηθούν να έχουμε μια μικρή ανύψωση. Τοποθεσίες όπως το Point Defiance ή το Discovery Park σας δίνουν αυτό το ύψος και κάνουν εξαιρετικά σημεία παρακολούθησης εάν δείτε παρατηρήσεις σε κάθε περιοχή.

Επισκέψεις περιήγησης φαλαινών στο Σηάτλ

Πολλές περιηγήσεις φαλαινών παρακολουθούν από τα σημεία βόρεια του Σιάτλ, αλλά υπάρχουν μερικά ταξίδια που μπορείτε να πιάσετε κατευθείαν από το Σιάτλ. Το Clipper Vacations προσφέρει ένα από τα πιο δημοφιλή και ζευγάρια φαλαινοθήρες που παρακολουθούν χρόνο με μερικούς από τους προορισμούς του. Θα πάρετε δύο ή τρεις ώρες έξω στο νερό ψάχνουν για τη ζωή στη θάλασσα, καθώς και το χρόνο στο Whidbey Island, Παρασκευή Λιμάνι, Βικτώρια ή άλλους προορισμούς.

Μια άλλη εταιρεία που φεύγει από το Σιάτλ περιλαμβάνει το Puget Sound Express, το οποίο σας μεταφέρει στο San Juan όπως το Clipper Vacations. Ενώ αυτές οι εταιρίες περιοδεία αφήνουν έξω από το Σιάτλ, είναι σπάνιο για εκδρομές για να εντοπίσετε φάλαινες τόσο κοντά στην πόλη. Σε γενικές γραμμές, βασιστείτε σε ένα ταξίδι προς το Βορρά.

Και ακόμη μια άλλη επιλογή που συνδυάζει μια μοναδική εμπειρία με την παρακολούθηση φαλαινών παίρνει μια πτήση Kenmore Air από το Σιάτλ στο Σαν Χουάνς, όπου μπορείτε να επιβιβαστείτε σε μια περιοδεία παρακολούθησης φαλαινών. Η εταιρεία υδροπλάνων απογειώνεται από τη Λίμνη Ένωση και προσφέρει προσφορές πακέτων που συνδυάζουν μια πτήση με μια εμπειρία παρακολούθησης φαλαινών.

Άλλα μέρη όπου η φάλαινα παρακολουθεί εκδρομές αφήνουν από

Οι περισσότερες εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών δεν εξέρχονται απευθείας από το Σιάτλ. Και, αν είναι επιλογές που αναζητάτε, κοιτάξτε τις πόλεις προς τα βόρεια για όλα τα είδη των εταιρειών που πραγματοποιούν εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών. Τα δημοφιλή σημεία επιβίβασης είναι το Everett, το Anacortes και το Port Townsend, τα οποία είναι πιο κοντά στην περιοχή San Juans από το Σιάτλ, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά θα έχετε περισσότερες επιλογές για περιηγήσεις που περνούν περισσότερο χρόνο στο νερό, καθώς δεν χρειάζεται να κάνουν ταξίδι επιστροφής στο Σιάτλ. Το Everett είναι το κοντινότερο σημείο επιβίβασης στο Σιάτλ σε περίπου 45 λεπτά. Το Anacortes απέχει περίπου 2 ώρες, όπως και το Port Townsend. Για να φτάσετε στο Port Townsend, θα πρέπει είτε να οδηγήσετε μέχρι το τέλος του Puget Sound και στη συνέχεια να επιστρέψετε βόρεια πάλι, είτε να πάρετε το πλοίο, οπότε δεν είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή. Αν θέλετε να επεκτείνετε την εμπειρία παρακολούθησης φαλαινών, υπάρχουν επίσης αρκετές περιηγήσεις φαλαινών από το San Juan από το Παραλιακό Λιμάνι και το νησί Orcas.

Τύποι περιηγήσεων

Οι περισσότερες εκδρομές παρακολούθησης φαλαινών περιλαμβάνουν την είσοδο σε βάρκες διαφόρων μεγεθών που μεταφέρουν οπουδήποτε από 20 έως 100 άτομα. Αυτά τα σκάφη συνήθως παρέχουν τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους καθισμάτων και καθιστικού χώρου, το οποίο είναι ιδιαίτερα ιδανικό αν ταξιδεύετε τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο (μην υποτιμάτε πόσο ψυχρός μπορεί να βρεθεί στο νερό). Ανάλογα με αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να βρείτε εταιρείες που ταιριάζουν με την εμπειρία που επιθυμείτε, είτε πρόκειται για μικρό σκάφος, για βάρκα με πολλά καθίσματα εσωτερικού χώρου ή για βάρκα με μεγάλο χώρο στο κατάστρωμα, ώστε να μην υπάρχει τίποτα ανάμεσα σε εσάς και το ανοιχτό νερό .

Αν αφήσετε έξω από το San Juans, θα βρείτε ακόμη επιλογές όπως θαλάσσιες εκδρομές με καγιάκ και εκδρομές Kestrel σε ταχύπλοα, ανοιχτά σκάφη χαμηλής ταχύτητας με το San Juan Safaris ή San Juan Excursions.