Πώς να αποφύγετε τα τέλη ξενοδοχείου Resort

Το τέλος θερέτρου είναι υποχρεωτική νυκτερινή επιβάρυνση που επιβάλλεται από ορισμένα ξενοδοχεία. Αυτό το τέλος μπορεί να προστεθεί οπουδήποτε από $ 15 έως $ 75 ανά διανυκτέρευση στο κόστος της διαμονής σας.

Τα ξενοδοχεία συνήθως εξηγούν αυτό το πρόσθετο τέλος ως κάλυψη του κόστους ορισμένων «δωρεάν» παροχών, όπως συνδεσιμότητα wi-fi, ημερήσια παράδοση εφημερίδων ή πρόσβαση στο γυμναστήριο και στην πισίνα. Ωστόσο, αυτό είναι ένα τέλος που καλύπτει τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που διατίθενται δωρεάν από πολλά άλλα ξενοδοχεία.

Για τον καταναλωτή, τα τέλη θέρετρου μπορούν να στρεβλώσουν σε μεγάλο βαθμό το πραγματικό κόστος μιας διαμονής. Η τιμή δωματίου και το τέλος θερέτρου είναι το πραγματικό κόστος ανά διανυκτέρευση.

Εξερευνήστε: Οικογενειακές συμβουλές και συμβουλές ταξιδιού

Το 2016, τα ξενοδοχεία των ΗΠΑ θα υπολογίσουν τα 2,55 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη και τις προσαυξήσεις, σύμφωνα με μελέτη του Tisch Center for Hospitality and Tourism του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 2,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015.

Τα τέλη και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που εισπράττονται από την αμερικανική βιομηχανία διαμονής έχουν αυξηθεί κάθε χρόνο εκτός από το 2002 και το 2009, όταν μειώθηκε η ζήτηση.

Βασικά βασικά τέλη θερέτρου

Τα τέλη θέρετρα είναι πολύ πιο συνηθισμένα σε πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιότητες υψηλών προδιαγραφών. Σημειώστε ότι τα οικονομικά ξενοδοχεία και τα ξενοδοχεία μεσαίας τιμής προσφέρουν υπηρεσίες όπως wi-fi, πρόσβαση στο γυμναστήριο και την παράδοση των εφημερίδων σε μια πραγματικά δωρεάν βάση χωρίς χρέωση.

Σε αντίθεση με τις τιμές δωματίων, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και την ημέρα της εβδομάδας, το τέλος θερέτρου είναι γενικά ένα σταθερό ποσό ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Περιστασιακά, και κάπως έντονα, ένα ξενοδοχείο θα χρεώσει ένα τέλος θερέτρου με βάση το άτομο ανά διανυκτέρευση. Εάν συναντήσετε αυτήν τη μέθοδο τιμολόγησης, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά τη διαμονή σας σε άλλη ιδιοκτησία.

Διαφάνεια τιμών

Τα ξενοδοχεία επιβάλλουν τέλη θέρετρου προκειμένου να διαφημίσουν χαμηλότερες τιμές δωματίων, ιδίως σε τοποθεσίες κράτησης τρίτων.

Αλλά μην κάνετε κανένα λάθος: Αυτή είναι μια ψευδαίσθηση, οπότε ο αγοραστής πρέπει να προσέξει. Το πραγματικό κόστος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο είναι η τιμή του δωματίου συν το τέλος θερέτρου, καθώς και οποιαδήποτε άλλα υποχρεωτικά τέλη και φόροι που επιβάλλονται από το ξενοδοχείο και την τοπική και κρατική κυβέρνηση.

Εξερευνήστε: Προσιτές Οικογενειακές Αποδράσεις

Σύμφωνα με το νόμο, τα ξενοδοχεία πρέπει να αποκαλύπτουν εάν χρεώνουν ένα τέλος θερέτρου κάπου στον ιστότοπό τους - αλλά αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Αυτή τη στιγμή, η ξενοδοχειακή βιομηχανία δεν διαθέτει μια διαφανή, τυποποιημένη πρακτική για αποκάλυψη πληροφοριών.

Κανείς δεν θέλει να χτυπηθεί με απροσδόκητες χρεώσεις . Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν το ξενοδοχείο έχει χρέωση για το θέρετρο είναι να καλέσετε το ξενοδοχείο απευθείας και να το ζητήσετε. Ενώ σας ρωτάτε για ένα τέλος θερέτρου, ρωτήστε για άλλες κρυφές χρεώσεις που μπορεί να επηρεάσουν την απόφασή σας να μείνετε ή να μην μείνετε.

Η FTC καλεί για παρέμβαση

Το 2013, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έστειλε προειδοποιητικές επιστολές σε ξενοδοχεία και σε ταξιδιωτικά πρακτορεία, λέγοντας ότι τα τέλη θέρετρα "θα μπορούσαν" να είναι παραπλανητικά. Αυτό θεωρήθηκε ευρέως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση κάποιου είδους επιβολής της νομοθεσίας.

Τον Ιανουάριο του 2016, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, Edith Ramirez, κάλεσε το Κογκρέσο να εκπονήσει νέα νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών από τα κρυφά τέλη ξενοδοχείων. Ο Ramirez συνέστησε το μέτρο αυτό να ανακουφίσει το βάρος της διερεύνησης ξενοδοχείων ανάλογα με την περίπτωσή του.

Κατόπιν αιτήματος της Ramirez, η γερουσιαστής κ. Claire McCaskill (D-MO) εισήγαγε νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο του 2016, που θα έδινε στην FTC την εξουσία να επιβάλει την απαγόρευση της διαφήμισης μιας τιμής δωματίων ξενοδοχείου που δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα τέλη. Εάν περάσει, η νομοθεσία θα απαγορεύει στα ξενοδοχεία να χρεώνουν κρυφά τα τέλη των πελατών ζητώντας από τα ξενοδοχεία να συμπεριλάβουν το πλήρες κόστος στην τιμή του δωματίου που διαφημίζεται.

Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις Resort

Ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε την πληρωμή των τελών θέρετρου είναι απλά να επιλέξετε ξενοδοχεία που δεν τους επιβάλλουν. Πάντα ελέγξτε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ή καλέστε απευθείας στο ξενοδοχείο για να μάθετε αν η ιδιοκτησία επιβάλλει τέλος θερέτρου. Ακόμα και ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία, είναι δυνατόν να βρείτε εκείνα που δεν επιβάλλουν υποχρεωτικά τέλη θέρετρου.

Συμβουλή: Μπορείτε να καλέσετε το ξενοδοχείο απευθείας και να ζητήσετε να μην χρεωθείτε το τέλος του θέρετρου, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείτε τις ανέσεις που καλύπτονται από το τέλος.

Παρόλο που η τακτική αυτή δεν λειτουργεί πάντα, αξίζει πάντα να δοκιμάσετε - ειδικά σε μια περίοδο εκτός αιχμής όταν το ξενοδοχείο μπορεί να είναι πιο πρόθυμο να διαπραγματευτεί για να γεμίσει τα δωμάτιά του. Εάν η αίτησή σας απορριφθεί, μπορείτε είτε να επιλέξετε να μην παραμείνετε σε αυτό το ακίνητο ή να καταστήσετε σαφές ότι πληρώνετε το τέλος του θέρετρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.