Δεκαπέντε θρησκευτικά φεστιβάλ που αξίζει να απολαμβάνουν στη Νότια Αμερική

Η θρησκεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα της Νότιας Αμερικής και ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν υιοθετήσει τις καθολικές χριστιανικές παραδόσεις που έφεραν στην ήπειρο οι κατακτητές, υπάρχουν και αρκετές ιθαγενείς θρησκείες που βρίσκονται και στην περιοχή. Μία από τις ενδιαφέρουσες πτυχές είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις τα φεστιβάλ που βλέπουμε τώρα είναι ένας συνδυασμός ευρωπαϊκών χριστιανικών και ιθαγενών θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Για να δείτε την ήπειρο κατά τη διάρκεια ενός από αυτά τα γεγονότα είναι ένα μεγάλο προνόμιο και η δυνατότητα να μοιράζεστε αυτές τις γιορτές κάνει ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι στην περιοχή.

Σέμανα Σάντα, Περού

Επίσης γνωστή ως «Μεγάλη Εβδομάδα», αυτή η ιδιαίτερη γιορτή είναι αυτή που γιορτάζεται σε μεγάλο μέρος του ισπανόφωνου κόσμου, αλλά στο Περού , πιστεύεται ότι δεν υπάρχουν αμαρτίες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που βοηθά να το καταστήσουμε όλα κόμμα. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα την εβδομάδα που προηγείται των εορτασμών του Πάσχα και η εκδήλωση στην πόλη Ayacucho θεωρείται συχνά ως η πιο ευχάριστη και τρελή από όλους, ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα, όταν υπάρχει μουσική και τραγούδι, προσευχές για όσους πηγαίνετε στην εκκλησία και την υπέροχη επίδειξη πυροτεχνημάτων για να τερματίσετε την εβδομάδα.

Fiesta de San Juan Bautista, Βενεζουέλα

Το φεστιβάλ αυτό διοργανώνεται στην πόλη του Σαν Χουάν στη Βενεζουέλα και γιορτάζει τον πολιούχο της πόλης, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να γίνονται την εβδομάδα που οδηγεί στη μεγαλύτερη μέρα του φεστιβάλ στις 24 Ιουνίου κάθε χρόνο.

Εκτός από τις θρησκευτικές τελετές που υπάρχουν γύρω από την εκκλησία της πόλης, υπάρχουν και πολλές άλλες πτυχές του εορτασμού, περιλαμβανομένων των περιπλανώμενων σκηνικών, των πυροτεχνημάτων και ιδιαίτερα της περιοχής Isla Verde. τον ωκεανό τρεις φορές ως τρόπος καθαρισμού του πνεύματος του ατόμου.

Inti Raymi, Περού

Ένα φεστιβάλ που γιορτάστηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας Inca και πριν από την άφιξη και την κατάκτηση της Νότιας Αμερικής από τους conquistadors, ο Inti Raymi ήταν ένα από τα τέσσερα πιο σημαντικά γεγονότα στο θρησκευτικό ημερολόγιο της Inca. Ανεξήγησε στα μέσα του εικοστού αιώνα από αυτόχθονες ομάδες, το φεστιβάλ γιορτάζεται περισσότερο στο Κούσκο, όπου μεγάλες εμφανίσεις που εκτελούνται από αυτόχθονους με παραδοσιακό φόρεμα έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλείς στους επισκέπτες, ενώ υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες να μοιραστούν τα τοπικά παραδοσιακά φαγητό και ποτό.

Καρναβάλι, Βραζιλία

Το Καρναβάλι πραγματοποιείται σε πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο και πιο διάσημο από αυτά πραγματοποιείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου οι εορτασμοί περιλαμβάνουν μπάντες ποδοσφαίρου, χορευτικά συγκροτήματα σαμπά και εκατοντάδες πλωτήρες. Η εκδήλωση ξεκινάει την Παρασκευή πριν από την Τετάρτη της Τέφρας και τελειώνει επίσημα το μεσημέρι στην ίδια την Τετάρτη και σηματοδοτεί την περίοδο που οδηγεί στη χριστιανική εποχή της Σαρακοστής.

Dia de San Blas, Παραγουάη

Κάθε φεστιβάλ που διεξάγεται στις 3 Φεβρουαρίου, το φεστιβάλ αυτό γιορτάζεται για να τιμήσει τον πολιούχο της χώρας, τον Άγιο Μπλεζε και από το μικρότερο χωριό μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη, θα συμβεί κάτι για να σηματοδοτήσει αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Στις εκκλησίες θα συναντήσετε παρέες και υπηρεσίες για να τιμήσετε τον άγιο, ενώ σε πόλεις όπως το Ciudad del Este οι παρελάσεις συμπληρώνονται από χορευτικές ομάδες και μπάντες για να βοηθήσουν το γεγονός να προχωρήσει με ένα κτύπημα.

Fiesta del la Virgen de Candelaria, Περού

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Περού ως προς τον αριθμό των χορευτικών και μουσικών παραστάσεων που εκτίθενται, ενώ το ίδιο το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην πόλη Puno, όπου η Παναγία της Candelaria είναι ο πολιούχος άγιος. Η εκδήλωση είναι ενδιαφέρουσα καθώς οι άνθρωποι Quechua και Aymara συμμετέχουν επίσης στον εορτασμό παράλληλα με τον Ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό της περιοχής, με το φεστιβάλ να πραγματοποιείται στις αρχές Φεβρουαρίου κάθε χρόνο.

Dia de la Virgen de Lujan της Αργεντινής

Το φεστιβάλ γιορτάζει την εικόνα της Παναγίας του 16ου αιώνα που φυλάσσεται στη Βασιλική της πόλης Lujan και η εορτή της εικονικής εικόνας έρχεται στις 8 Μαΐου κάθε χρόνο.

Υπάρχουν αρκετές παρελάσεις και πομπές που πραγματοποιούνται στις ημέρες που οδηγούν στην ημέρα των γιορτών, ενώ η μεγαλύτερη είναι στην ίδια την ημέρα των εορτών, με εκείνους που συμμετέχουν στην πομπή και πολλοί από εκείνους που παρακολουθούν στη συνέχεια παρευρίσκονται στην εκκλησία για να μοιραστούν ένα πολύ ιδιαίτερο ιερό μάζα.

Aymara New Year, Βολιβία

Το Aymara New Year είναι μια αργία που έχει επανεισαχθεί στο βολιβιανό ημερολόγιο υπό την ηγεσία του Evo Morales και είναι ένα γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή του έτους στο ημερολόγιο Aymaran, με την ημερομηνία που ταιριάζει με το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου κάθε έτους. Το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το φεστιβάλ είναι στην ιστορική περιοχή του Tiwanaku, όπου χιλιάδες άνθρωποι εντάσσονται στους αυτόχθονες θρησκευτικούς ηγέτες στο σημάδι αυτού του γεγονότος με μια θυσία και μια μεγάλη γιορτή που αρχίζει την ανατολή του ηλίου και στη συνέχεια ένα μεγάλο πάρτι.

Pas del Nino, Εκουαδόρ

Το Cuenca φιλοξενεί αυτό το ιδιόρρυθμο γεγονός, το οποίο δεν έχει μόνο πολλές θρησκευτικές εικόνες, αλλά έχει και κάποιες ασυνήθιστες και ιδιόμορφες πτυχές, με το φεστιβάλ να πραγματοποιείται την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης είναι μια βραδιά μακρά παρέλαση που έχει διακοσμημένα αυτοκίνητα, πλωτήρες και παραστάσεις δρόμου και περιλαμβάνει την απεικόνιση του μωρού Ιησού στους δρόμους της πόλης.

Ημέρα των Νεκρών, Ουρουγουάη

Αυτό το θρησκευτικό φεστιβάλ είναι επίσης γνωστό ως Day All Saints και πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που πηγαίνουν στο νεκροταφείο για να θυμούνται τους προγόνους τους. Υπάρχει επίσης μια σειρά από ελαφριά κόμματα και τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα έχουν ένα θέμα βασισμένο σε σκελετούς και άλλες πτυχές που σχετίζονται με τον θάνατο.

Quyllur Rit'i, Περού

Επίσης γνωστό ως Φεστιβάλ χιονιού Star, η εκδήλωση αυτή έχει τόσο ιθαγενείς όσο και καθολικές πτυχές στο φεστιβάλ και διατηρείται ψηλά στα βουνά των Άνδεων με 10.000 αγρότες που προέρχονται από όλη τη χώρα στην κοιλάδα Sinakara. Το φεστιβάλ ταιριάζει με την ημερομηνία της Γιορτής της Αναλήψεως στο χριστιανικό ημερολόγιο, που σημαίνει ότι είναι συνήθως στα μέσα μέχρι τα τέλη Μαΐου και έχουν χορευτικές πομπές στις κοιλάδες, ενώ μια τελετουργική φιγούρα γνωστή ως «ukuku» ανεβαίνει πάνω στον παγετώνα και επιστρέφει μπλοκ πάγου που λέγεται ότι έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ουκοκρούνα, Βολιβία

Κοντά στην πόλη Cochabamba, αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει το μύθο ενός φτωχού ποιμένα που είδε την Παναγία στην πλαγιά του λόφου πάνω από την πόλη Quillacollo και το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου κάθε έτους. Στην καρδιά του εορτασμού είναι μια παρέλαση με πάνω από 10.000 εκτελεστές, συμπεριλαμβανομένων χορευτών και μουσικών, και στη συνέχεια μια υπηρεσία στην εκκλησία τελειώνει με μια πομπή μέχρι την πλαγιά όπου οι άνθρωποι φέρνουν μικρά βότσαλα και πέτρες που μένουν στην πλαγιά.

Phagwah, Γουιάνα

Ένα φεστιβάλ που γιορτάζεται κυρίως από τον ινδουιστικό πληθυσμό της Γουιάνας , αποτελεί μέρος του ημερολογίου των ινδουιστών που γιορτάζει την καλή νίκη του κακού. Παρόμοιο με το φεστιβάλ της Χολής στην Ασία, το πιο δημοφιλές μέρος της εκδήλωσης είναι όταν οι άνθρωποι ρίχνουν νερό, έγχρωμη σκόνη και αρωματισμένο νερό σε άλλους ανθρώπους και αυτή είναι μια δραστηριότητα που γιορτάζεται από πολλούς άλλους μέσα στον πληθυσμό, διασκεδαστικό τρόπο για να γιορτάσετε.

Festa Junina, Βραζιλία

Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο κάθε χρόνο και είναι ένα φεστιβάλ που αφιερώνεται στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και συνήθως κρατείται σε μια σκηνή, καθώς το φεστιβάλ αρχικά σήμανε το καλοκαίρι στην Ευρώπη, αλλά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα στη Βραζιλία. Οι φωτιές και τα πυροτεχνήματα είναι ένα δημοφιλές μέρος της εκδήλωσης, ενώ υπάρχουν πολλά παραδοσιακά φαγητά και ποτά που μπορείτε επίσης να απολαύσετε.

Ημέρα των Χριστουγέννων, στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά φεστιβάλ, όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο, τα Χριστούγεννα έχουν πολλές από τις παραδόσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη, όπως η παράδοση δώρων και τα παραδοσιακά τρόφιμα, αλλά υπάρχουν και πολλές παραδόσεις μοναδικές στη Νότια Αμερική. Η Ibirapuera και η Lagoa είναι οι κύριοι δρόμοι στο Σάο Πάολο και στο Ρίο και έχουν τα πιο λαμπρά διακοσμητικά στοιχεία στην περιοχή, που σημαίνει ότι υπάρχει εμπλοκή στους δρόμους αυτούς την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ στην La Plata είναι παραδοσιακό για όλη την οικογένεια να κάνει χαρτόνι μαριονέτες που στη συνέχεια καίγονται ως μέρος των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς.