Τα καλύτερα αναμνηστικά από τη Λετονία

Τι να αγοράσω

Η Λετονία είναι μια χώρα με μια ισχυρή κληρονομιά που εκφράζεται με πολλούς τρόπους, στον εσωτερικό σχεδιασμό των εστιατορίων και των καταστημάτων με τα ρούχα που έχουν γίνει σε μια αιώνια παράδοση. Τα σουβενίρ που αντικατοπτρίζουν αυτή την κληρονομιά είναι συχνά ένας συνδυασμός ομορφιάς και χρησιμότητας. Πάρτε μαζί σας ένα κομμάτι της Λετονίας όταν επιλέγετε από τα αναμνηστικά που διατίθενται από αυτό το έθνος της Βαλτικής.

Κεχριμπάρι

Όταν ταξιδεύετε στη Λετονία, μπορείτε να είστε συγκλονισμένοι από το ποσό της κεχριμπαριού που πωλείται.

Στη Ρίγα , το κατάστημα μετά το κατάστημα πωλεί κοσμήματα από κεχριμπάρι, από ευαίσθητα σκουλαρίκια μέχρι βαριά δώρα, που λαμπερό με το χρυσό εσωτερικό φως που κάνει την απολιθωμένη ρητίνη δέντρων τόσο εντυπωσιακή. Είτε ψάχνετε για κάτι για τον εαυτό σας είτε για ένα δώρο για κάποιον στο σπίτι, περιηγηθείτε στην επιλογή στα καταστήματα και από υπαίθριους πωλητές για να πάρετε μια αίσθηση της ποικιλίας και των τιμών της λεβανέζικης κεχριμπαριού.

Υφάσματα

Οι κλωστοϋφαντουργοί της Λεττονίας κάνουν απίστευτα, φορετά ενδύματα από τις φυσικές ίνες από μαλλί και λινό. Αγοράστε περιτυλίγματα και σάλια για να αποφύγετε τη δροσιά του χειμώνα, βρείτε ένα φουλάρι λινών φως-σαν-φτερό για να μεταφερθείτε στην παραλία ή να τραβήξετε ένα ανθεκτικό πανάκι για καθημερινή χρήση. Επισκεφθείτε καταστήματα όπως το Hobbywool για να πάρετε χειροποίητα αξεσουάρ χειροποίητα από δημιουργικούς ανθρώπους με ένα ωραίο ωφέλιμο ομορφιά.

Μαύρο Βάλσαμο

Το περίφημο παχύ βότανο ποτό της Λετονίας είναι ένα ισχυρό φάρμακο για βήχα, άλλη κακουχία ή απλώς ψυχρότητα.

Βρέθηκε στην αρχική έκδοση, η οποία αθλίζει μια αλκοόλη 45%, μια λιγότερο ισχυρή και πιο γλυκιά εκδοχή φραγκοστάφυλου, και μια έκδοση κρέμας, το Black Balsam είναι ένα must-try για περιπετειώδεις επισκέπτες. Ενώ μπορείτε να το δοκιμάσετε σε οποιοδήποτε μπαρ ή εστιατόριο, εάν θέλετε να πάρετε το σπίτι σας με ένα μπουκάλι, μπορείτε να επισκεφτείτε καταστήματα αλκοολούχων ποτών για να περιηγηθείτε σε μια βολική επιλογή από μικρά μπουκάλια μιας βολής σε περίτεχνα σύνολα δώρων.

Εάν το μαύρο βάλσαμο δεν είναι το πράγμα σας, ψάξτε για βότκα, κρασιά ή μπράντυ που παράγονται στη Λετονία.

Γάντια

Τα γάντια πλεκτά σε παραδοσιακά σχέδια της Λετονίας κάνουν τόσο χαριτωμένα και χρηστικά αναμνηστικά. Διατίθενται ακόμη και το καλοκαίρι, αλλά κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων αγορών, όταν οι θερμοκρασίες βουίζουν πολύ κάτω από το πάγωμα, μπορούν να είναι ιδιαίτερα δελεαστικές. Τα καπέλα και τα κασκόλ που ταιριάζουν μπορούν επίσης να βρεθούν σε σχέδια χειμώνων.

Παραδοσιακά κοσμήματα

Οι αναπαραγωγές του παραδοσιακού κοσμήματος κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αναμνηστικά από τη Λετονία. Έντυπα που χύνονται από πρωτότυπα που βρίσκονται σε αρχαιολογικούς χώρους και είναι προσαρμοσμένα για να ταιριάζουν στη σημερινή μόδα έχουν παραχθεί σε πολύτιμα ή ημιπολύτιμα μέταλλα. Επισκεφθείτε το Baltu Rotas, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, για μια μεγάλη συλλογή από ασημένια, χρυσά και χάλκινα κοσμήματα με ιστορικά λεττονικά μοτίβα.

Δερμάτινα είδη

Οι καλλιτέχνες της Λετονίας κάνουν εκπληκτικά πράγματα με δέρμα. Τα κενά βιβλία, περιτυλιγμένα σε παχιά, κομψά επεξεργασμένα δέρματα, βραχιόλια και διαβατήρια, καλύπτουν παγανιστικά σύμβολα και τα πορτοφόλια και οι τσάντες είναι μερικές επιλογές για τους επισκέπτες που θέλουν ένα μακράς διαρκείας αναμνηστικό που μπορούν να πάρουν μαζί τους οπουδήποτε κι αν πάνε.

Τρόφιμα

Τα τοπικά προϊόντα διατροφής της Λεττονίας περιλαμβάνουν φθαρτά αντικείμενα, όπως σκούρο ψωμί και τυροκομικά, σε ημι-φθαρτά είδη διατροφής όπως μέλι, χειροποίητες σοκολάτες και δελεαστικά γλυκά.

Επίσης, αγοράστε κρασί και κονιάκ από λεβάντα. Το λετονικό τσάι είναι ένα ιδιαίτερα ωραίο δώρο: μεταφέρει καλά, δεν πηγαίνει εύκολα κακό και διατίθεται στους περισσότερους προϋπολογισμούς των ταξιδιωτών.

Κεραμική και πορσελάνη

Οι Λετονιοί καλλιτέχνες από πηλό και πορσελάνη δημιουργούν φανταχτερά ή κομψά πιάτα, ειδώλια και αγγεία που θα χρησιμεύσουν ως εκκινητές συνομιλιών ή θα προσθέσουν στο χαρακτήρα οποιουδήποτε δωματίου. Μια πλούσια κούπα μπύρας, ένα λεπτό σετ φλυτζανιών, ένα μπολ σε εκπληκτικό σχήμα ή ένα αγγείο διακοσμημένο με παραδοσιακά σχέδια είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρείτε όταν περιηγείστε σε καταστήματα αναμνηστικών ή σε ειδικά καταστήματα κεραμικής. Μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε μικρογραφίες αναπαραγωγής ορισμένων από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ρίγας, όπως οι Τρεις Αδελφοί ή περιπτώσεις του μοτίβου γάτας εμπνευσμένο από το ορόσημο Cat House