Ταξίδι στη Νότια Ασία

Ταξιδεύοντας στην Ινδία, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα

Το ταξίδι της Νότιας Ασίας είναι συναρπαστικό, ακραίο, φτηνό και αξέχαστο. Μια επίσκεψη στην πιο πυκνοκατοικημένη και φρενήρη περιοχή της γης προσφέρει πολλές ευκαιρίες για περιπέτεια και μόνιμες αναμνήσεις.

Το χτύπημα των τριών δημοφιλέστερων προορισμών (Ινδία, Νεπάλ και Σρι Λάνκα) για μια νότια Ασία "Grand Slam" στο ίδιο ταξίδι είναι απολύτως εφικτό. Παρόλο που κάποιο από τα τρία μπορεί εύκολα να κρατήσει το δικό του μόνο ως κορυφαίο προορισμό, συνδυάζοντας τα κάνει για ένα ευχάριστο, ποικίλο δείγμα της Νότιας Ασίας.

Το Νεπάλ προσφέρει το Κατμαντού, το Όρος Έβερεστ , τη γενέτειρα του Βούδα και άλλες ταξιδιωτικές απολαύσεις. Η Σρι Λάνκα προσφέρει μια νησιώτικη εμπειρία, άφθονη χλωρίδα και πανίδα, surfing, κηλίδες φαλαινών, και πολλά κοκτέιλ στην παραλία, όπως μπορείτε να χειριστείτε - χρήσιμα για την προθέρμανση μετά τα Ιμαλάια.

Η Ινδία είναι ... καλά ... Ινδία!

Από τα υψηλότερα βουνά του κόσμου σε ένα από τα πιο βιοποικιλότερα νησιά του κόσμου, το ταξίδι στη Νότια Ασία αξίζει καλά την τρέλα να κολλήσει σε ένα αεροπλάνο για τόσο καιρό. Παρά ορισμένες προκλήσεις, η Ινδία, το Νεπάλ και η Σρι Λάνκα διαθέτουν καλές τουριστικές υποδομές. Είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με προϋπολογισμό για εκτεταμένα ταξίδια στο εξωτερικό. Σίγουρα παίρνετε πολλούς πολιτιστικούς "bang" για το buck σε κάθε.

Πρώτον: Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή θέση. Η Νότια Ασία και η Νοτιοανατολική Ασία αποτελούν δύο εντελώς διαφορετικές υποπεριφέρειες στην Ασία!

Επιλέγοντας πότε θα ταξιδέψετε στη Νότια Ασία

Για να απολαύσετε σωστά οποιαδήποτε στιγμή στα Ιμαλάια - ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της Νότιας Ασίας - θα χρειαστεί να σχεδιάσετε τον ακραίο καιρό στο Νεπάλ .

Τα βουνά στα βουνά είναι όμορφα όταν βλέπουν από μακριά, όχι όταν κολλήσουν σε απομακρυσμένο φυλάκιο που περιμένουν εβδομάδες για δρόμους ή διάδρομους για να καθαρίσουν. Η Ινδία και η Σρι Λάνκα μπορούν να προστεθούν πριν ή μετά από ένα ταξίδι στα Ιμαλάια.

Για να επωφεληθείτε από τον καλό καιρό στα βουνά, θα πρέπει να αποφασίσετε ανάμεσα στις δύο πολυάσχολες εποχές του Νεπάλ: την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Νεπάλ

Η περίοδος βροχών του Νεπάλ ξεκινάει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αν και ο αέρας μπορεί να είναι καθαρότερος, η λάσπη και οι βδέλλες κόβουν πραγματικά τη διασκέδαση. Οι φθινοπωρινοί μήνες, ιδιαίτερα τον Οκτώβριο, είναι οι πιο δημοφιλείς στο Νεπάλ. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολυάσχολου χρόνου, ίσως έχετε πρόβλημα να βρούμε καταλύματα σε καταλύματα σε δημοφιλή μονοπάτια, ειδικά αν αποφασίσετε να πάτε ανεξάρτητα από την πεζοπορία χωρίς το tou r.

Η άνοιξη είναι μια δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Νεπάλ για να δείτε τα αγριολούλουδα, αλλά καθώς οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, οι βουνοκορφές μειώνονται από την υγρασία. Ο Μάιος είναι ένας καλός και πολυάσχολος μήνα για πεζοπορία στο στρατόπεδο βάσης του Έβερεστ για να δούμε τους ορειβάτες να προετοιμάζονται για την πρόκληση ζωής και θανάτου τους.

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ινδία

Η ινδική υποήπειρος είναι τόσο μεγάλη που θα βρείτε καλό καιρό κάπου ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Ταξιδεύοντας στην Ινδία θα είναι ίσως το επίκεντρο των ταξιδιών σας στη Νότια Ασία.

Τούτου λεχθέντος, η εποχή των μουσών αρχίζει τον Ιούνιο και τρέχει μέχρι τον Οκτώβριο. Η βροχή μπορεί να είναι βαριά και ενοχλητική, ειδικά σε μερικούς προορισμούς όπως η Γκόα. Οι εβδομάδες που οδηγούν στην εποχή των μουσώνων είναι αμείλικτα καυτές, οπότε η καλύτερη ευκαιρία με τις εποχές των ώμων είναι καλύτερη.

Οι προορισμοί στο βορρά μπορεί να γίνουν απροσπέλαστο το Νοέμβριο καθώς το χιόνι αρχίζει να κλείνει περάσματα βουνού.

Εάν η βροχή ή το κρύο αποτελούν πολύ μεγάλη πρόκληση, θα μπορούσατε πάντα να κατευθυνθείτε προς το Ρατζαστάν - στην ερήμικη πολιτεία της Ινδίας - για να δείτε αρχαία φρούρια και να απολαύσετε ένα σαφάρι καμήλας στο Τζαϊσαλμέρ .

Πριν στερεοποιήσετε ημερομηνίες για ταξίδια στη Νότια Ασία, ελέγξτε για να δείτε πώς συνδέονται με τις πιο πολυσύχναστες διακοπές στην Ινδία . Δεν θα θέλατε να χάσετε μόνο ένα από αυτά τα θεαματικά γεγονότα. Η ενασχόληση με τα επακόλουθα χωρίς να συμμετέχεις στο φεστιβάλ δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό!

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα

Εκπληκτικό για το μέγεθός του, η Σρι Λάνκα βιώνει δύο ξεχωριστές εποχές των μουσώνων που χωρίζουν το νησί. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τις όμορφες παραλίες στο νότο είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο. Η περίοδος εντοπισμού φαλαινών ξεκινάει τον Νοέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας στο νότο, η βροχή απορροφά το βόρειο μισό του νησιού.

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, η μοναδική σας ανησυχία στη Σρι Λάνκα είναι βροχή.

Το νησί θα είναι αρκετά ζεστό , ιδιαίτερα αν έχετε έρθει από τα Ιμαλάια!

Να φτάσετε στη Νότια Ασία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ινδία συνδέεται καλά με πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και άλλα μέρη της Ασίας. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σρι Λάνκα, οπότε ξεκινώντας από την Ινδία είναι ένα καλό σχέδιο εκτός αν θα έρχεστε από διαφορετικό τμήμα της Ασίας.

Μεγάλες προσφορές μπορούν να βρεθούν για πτήσεις μεταξύ Ινδίας και Μπανγκόκ ή Κουάλα Λουμπούρ . Μια δημοφιλής στρατηγική είναι να πάρετε μια φτηνή πτήση προς τη Νοτιοανατολική Ασία (οι φτηνότερες πτήσεις φτάνουν συχνά στην Μπανγκόκ), να περάσουν μερικές μέρες εγκλιματισμού σε ένα "εύκολο" περιβάλλον και να χτυπήσουν jetlag , να απολαύσουν μερικά νόστιμα νούφαρα της Ταϊλάνδης, την περιπέτεια ταξιδιού σας στη Νότια Ασία.

Αν επιλέξετε να ξεκινήσετε στο Νεπάλ, ξέρετε τι να περιμένετε όταν προσγειωθείτε στο Κατμαντού .

Μετακίνηση μεταξύ της Ινδίας, του Νεπάλ και της Σρι Λάνκα

Χωρίς αμφιβολία, ο πιο αποτελεσματικός και λιγότερο οδυνηρός τρόπος να κινηθείς μεταξύ των τριών χωρών είναι να πάρεις πτήσεις με προϋπολογισμό. Δυστυχώς, η πτήση είναι επίσης ο πιο σίγουρος τρόπος να χάσετε κάποιες άγριες εμπειρίες που συμβαίνουν στο έδαφος όταν το λιγότερο αναμένεται.

Τα χαρακτηριστικά του εδάφους, οι συνθήκες του δρόμου και ο σοβαρός υπερπληθυσμός καθιστούν μεγάλες αποστάσεις με το λεωφορείο λίγο πιο επίπονες από το συνηθισμένο. Τα τρένα είναι μια καλύτερη επιλογή από τα νυχτερινά λεωφορεία, αλλά δεν είναι πάντοτε διαθέσιμα. Η μετακίνηση γύρω από την Ινδία και τη Σρι Λάνκα με το τρένο μπορεί να είναι μια απολαυστική ταξιδιωτική εμπειρία.

Παρόλο που μπορείτε να περάσετε στο Νεπάλ από τα βόρεια σύνορα της Ινδίας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τους δρόμους που εκκαθάρισης, τα περάσματα υψηλού υψομέτρου και τις ιδιοτροπίες στρατιωτικών αξιωματούχων που μπορεί να θέλουν πρόσθετα κίνητρα (χρήματα) για να σας επιτρέψουν να περάσετε. Με απλά λόγια, η πτήση αξίζει πολύ τα χρήματα που δαπανώνται, εκτός εάν ο κύριος στόχος σας είναι η πρόσθετη περιπέτεια.

Η υπηρεσία πορθμείων από την Ινδία στη Σρι Λάνκα τερματίστηκε. Θα βρείτε πολλές φτηνές πτήσεις προς Κολόμπο από διάφορα σημεία της Ινδίας.

Τι γίνεται με άλλα μέρη στη Νότια Ασία;

Αυτό το δρομολόγιο καλύπτει μόνο την Ινδία, το Νεπάλ και τη Σρι Λάνκα, επειδή η επίσκεψη των τριών είναι δημοφιλής και αρκετά απλή. Με πρόσθετο χρόνο ταξιδιού και προγραμματισμό, θα μπορούσε να προστεθεί μια εισβολή στο Μπαγκλαντές. Η Νότια Ασία αποτελείται από οκτώ έθνη .

Οι Μαλδίβες , που είναι δημοφιλείς στους νεόνυμφους , είναι λίγο ενοχλητικές για ένα ταξίδι αυτής της φύσης και πιθανότατα έχουν απομείνει καλύτερα ως προορισμός για διακοπές σε όλα τα δικά τους. Η επίσκεψη στο Μπουτάν απαιτεί δέσμευση - και εκ των προτέρων πληρωμή - για μια περιοδεία που ρυθμίζεται από την κυβέρνηση.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες κυβερνήσεις των χωρών έχουν προειδοποίηση ενάντια σε όλα τα μη αναγκαία ταξίδια στο Πακιστάν. Εάν επιθυμείτε ακόμα να επισκεφθείτε, μιλήστε με την Υπάτη Επιτροπή για το Πακιστάν στο Νέο Δελχί σχετικά με τη χορήγηση θεώρησης. Οι ταξιδιώτες από χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των «χωρών φιλικών προς τον τουρισμό» μπορούν να λάβουν θεώρηση διάρκειας 30 ημερών κατά την άφιξη, αλλά πρέπει να ταξιδέψουν με εξουσιοδοτημένο ταξιδιωτικό γραφείο.

Το Αφγανιστάν είναι ευλογημένο με την ορεινή ομορφιά για να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς μια μέρα, αλλά προς το παρόν παραμένει ως επί το πλείστον απρόσιτο.