Πού είναι η Σρι Λάνκα;

Η τοποθεσία της Σρι Λάνκα και βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε κάτι στην κουζίνα σας από εκεί (τσάι, κανέλα, κάρυ ή λάδι καρύδας), αλλά πού είναι η Σρι Λάνκα;

Πολλοί ταξιδιώτες ρωτούν την ίδια ερώτηση, ιδίως μετά από ακρόαση ποιος θα είναι ο εξαιρετικός προορισμός του νησιού της Νότιας Ασίας. Η αλλαγή ονόματος μπορεί να είναι ένας λόγος που η Σρι Λάνκα παραμένει κάτω από το ραντάρ. Η χώρα ήταν γνωστή ως Ceylon μέχρι το 1972. Αλλά πιθανότατα, είναι επειδή η Σρι Λάνκα δεν μπορούσε να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό μέχρι πρόσφατα.

Παρά την περίφημη πικάντικη κάρι, μια ενδιαφέρουσα κουλτούρα και τις όμορφες παραλίες για σέρφινγκ, ένας εμφύλιος πόλεμος βίαιος, δεκαετιών, κατέπνιξε τον τουρισμό. Οι εναπομείνασες νάρκες δεν ενθαρρύνουν ακριβώς την εξερεύνηση.

Ευτυχώς, εκείνες οι μέρες τελειώνουν και η Σρι Λάνκα αποδίδει μια πολύ άξια προσοχή. Το Lonely Planet ονόμασε τη Σρι Λάνκα τον "καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό για το 2013".

Ήρθε η ώρα: το νησί είναι ένα από τα πιο βιοποικιλότητα στον κόσμο και μπορεί να υπερηφανεύεται για μια εκπληκτική ποικιλία χλωρίδας και πανίδας για το μέγεθός του. Οι παραλίες και το εσωτερικό είναι απολύτως υπέροχα. Οι δυο μέρες για τις περιπετειώδεις περιηγήσεις. Η αγάπη με τη Σρι Λάνκα είναι πολύ εύκολη.

Η τοποθεσία της Σρι Λάνκα

Γνωστή μέχρι το 1972 ως Ceylon, η Σρι Λάνκα είναι ένα ανεξάρτητο νησί έθνος που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της άκρης της ινδικής υποκείμενης.

Η Σρι Λάνκα πιστεύεται ότι συνδέθηκε κάποτε με την Ινδία μέσω μιας χερσαίας γέφυρας μήκους 18 μιλίων, ωστόσο, τώρα παραμένουν μόνο ασβεστολιθικά σπλάχνα.

Τα μεγάλα φορτηγά πλοία που μεταφέρουν τις ινδικές εξαγωγές από τη Βομβάη προς την υπόλοιπη Ασία δεν μπορούν να πετάξουν μέσα από τα ρηχά νερά μεταξύ των δύο χωρών. πρέπει να περάσουν σε όλη τη διαδρομή γύρω από τη Σρι Λάνκα.

Πόσο μεγάλη είναι η Σρι Λάνκα;

Η Σρι Λάνκα είναι ένα μεσαίου μεγέθους νησί που καταλαμβάνει 25.332 τετραγωνικά μίλια - καθιστώντας το μόνο λίγο μεγαλύτερο από το αμερικανικό κράτος της Δυτικής Βιρτζίνιας. Ωστόσο, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι καλούν το νησί σπίτι.

Φανταστείτε να γεμίζετε τον πληθυσμό της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Φινλανδίας σε ένα χώρο με το μέγεθος της Δυτικής Βιρτζίνια (περισσότερο από 10 φορές τον πληθυσμό του κράτους). Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, μεγάλο μέρος του εσωτερικού του νησιού αποτελείται από ακατοίκητες υδάτινες οδοί, ορεινό έδαφος και πυκνό δάσος τροπικής βλάστησης.

Η κυκλοφορία στη Σρι Λάνκα είναι εύκολη με το λεωφορείο και το τρένο, αν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι συχνά οδυνηρά υπερπλήρη. Αλλά σε αντίθεση με την Ινδία, τα ταξίδια καλύπτουν ώρες και όχι ημέρες.

Οδήγηση γύρω από το νησί με μοτοσικλέτα είναι ευχάριστη και δεν διαρκεί πολύ. Αλλά τα φορτηγά και τα λεωφορεία που επιταχύνουν απερίσκεπτα τις οδούς της Σρι Λάνκα είναι ακόμη χειρότερα από ό, τι συνήθως. αρκούν για να δώσουν στους βετεράνους οδηγούς στην Ασία τα κουνήματα.

Πώς να φτάσετε στη Σρι Λάνκα;

Η υπηρεσία πορθμείων μεταξύ Ινδίας και Σρι Λάνκα σταμάτησε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Η υπηρεσία σκαφών άρχισε ξανά στα τέλη του 2011, αλλά δεν τρέχει για πολύ.

Αν και μερικά κρουαζιερόπλοια φτάνουν στη Σρι Λάνκα, ο ευκολότερος και συνηθέστερος τρόπος για να φτάσετε στο νησί είναι να πετάξετε στο Κολόμπο. Πολλές αεροπορικές εταιρίες προϋπολογισμού πραγματοποιούν πτήσεις μεταξύ μεγάλων κόμβων στην Ασία και τη Σρι Λάνκα. Οι πτήσεις από την Ινδία είναι ιδιαίτερα φθηνές.

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Σρι Λάνκα. Οι ταξιδιώτες συνήθως συνδέονται μέσω της Ευρώπης, της Ασίας ή της Μέσης Ανατολής. Ο πιο γρήγορος τρόπος να πετάξετε στη Σρι Λάνκα από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι να κλείσετε απευθείας πτήσεις προς Νέο Δελχί ή Βομβάη, στη συνέχεια να συνδεθείτε με μια πτήση προς Κολόμπο. Μια άλλη επιλογή, όπως συμβαίνει και με άλλα σημεία στην Ασία, είναι να περάσετε από την Μπανγκόκ. Η Μπανγκόκ είναι δημοφιλής κόμβος για στάσεις στο δρόμο προς τη Σρι Λάνκα και δεν απαιτείται θεώρηση διέλευσης. Το αεροπορικό εισιτήριο προς Μπανγκόκ είναι συχνά πολύ προσιτό από LAX και JFK.

Η Malaysian Airlines έχει πολύ προσιτές πτήσεις από την Κουάλα Λουμπούρ προς Κολόμπο.

Αν έχετε την ευκαιρία να πετάξετε με τις εταιρείες Sri Lankan Airlines, κάντε το! Η αεροπορική εταιρεία κερδίζει συνεχώς βραβεία για φιλική εξυπηρέτηση και αξιοπιστία. Για μια φορά, δεν θα είστε πεπεισμένοι ότι το τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο φαγητό σε ένα αεροπλάνο προσπαθεί να σας τραυματίσει.

Θα πρέπει να κανονίσετε το πρώτο σας ξενοδοχείο πριν φτάσετε στο Κολόμπο. είναι η ταραχώδης, σκυρόδετη καρδιά του νησιού.

Απαιτείται Visa για τη Σρι Λάνκα;

Ναί. Η εμφάνιση χωρίς κάποιον είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Οι άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων (εκτός από τη Σιγκαπούρη, τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες) πρέπει να λάβουν ηλεκτρονική βίζα (γνωστή ως ΕΤΑ) εκ των προτέρων πριν φτάσουν στη Σρι Λάνκα. Αφού υποβάλετε αίτηση στον επίσημο ιστότοπο ETA, θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης που σχετίζεται με τον αριθμό του διαβατηρίου σας. Οι ταξιδιώτες εκτυπώνουν αυτόν τον κωδικό και αργότερα λαμβάνουν σφραγίδα θεώρησης κατά την άφιξη κατά τη μετανάστευση μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο . Η διαδικασία είναι ευχάριστα αποδοτική, υποθέτοντας ότι δεν κάνετε λάθη στην εφαρμογή.

Η υποβολή αίτησης για ταξιδιωτική βίζα για να επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα είναι εύκολη, φθηνή και μπορεί να γίνει γρήγορα online - δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια αντιπροσωπεία που θα σας βοηθήσει να πάρετε ένα. Εάν για κάποιο λόγο η ηλεκτρονική διαδικασία δεν λειτουργεί, μπορείτε να επισκεφθείτε μια διπλωματική αποστολή της Σρι Λάνκα για να αποκτήσετε μια βίζα προτού πετάξετε στο Κολόμπο.

Η προκαθορισμένη διάρκεια παραμονής για τον τουρισμό είναι 30 ημέρες. Η απόκτηση θεώρησης για τη Σρι Λάνκα είναι πιο ξεκάθαρη από τη λήψη θεώρησης για την Ινδία . δεν απαιτούνται φωτογραφίες διαβατηρίου ή πρόσθετη γραφική εργασία.

Είναι ασφαλής η Σρι Λάνκα;

Η Σρι Λάνκα αντιμετώπισε τόσο το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 όσο και έναν εμφύλιο πόλεμο που κράτησε σχεδόν 30 χρόνια. Ο αγώνας σταμάτησε το 2009, αλλά ο πολύ ενισχυμένος στρατός παρέμεινε σε κινητοποιημένη κατάσταση για δεκαετίες. Η Σρι Λάνκα ισχυρίζεται ότι έγινε η πρώτη χώρα που εξάλειψε τελείως την τρομοκρατία στο έδαφός της.

Τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες παγκόσμιες οργανώσεις έχουν αξιώσεις κατά της Σρι Λάνκα για διαφθορά, εγκλήματα πολέμου, βασανιστήρια και εξαφάνιση πάνω από 12.000 ατόμων μετά το τέλος του πολέμου. Ο ιδρυτής μιας μεγάλης εφημερίδας - ένας ειλικρινής κριτικός της κυβέρνησης και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - δολοφονήθηκε το 2009. κανείς δεν χρεώθηκε.

Παρά τη βαρύ στρατιωτική αστυνομική παρουσία στο Κολόμπο και τις πόλεις στο βορρά, η Σρι Λάνκα είναι ασφαλής να ταξιδέψει με το συνηθισμένο επίπεδο επαγρύπνησης . Οι τουρίστες δεν έχουν στόχο, πέρα ​​από τις συνήθεις απάτες ταξιδιού . Η τουριστική υποδομή έχει ανασυγκροτηθεί σε μεγάλο βαθμό και σχεδόν δύο εκατομμύρια τουρίστες ετησίως έρχονται στη Σρι Λάνκα για να απολαύσουν την ομορφιά και τη βιοποικιλότητα .

Πού να πάτε στη Σρι Λάνκα

Η πλειοψηφία των επισκεπτών στη Σρι Λάνκα καταλήγουν σε δημοφιλείς προορισμούς παραλιών νότια του Κολόμπο κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού.

Το Unawatuna είναι ένας δημοφιλής παραθαλάσσιος προορισμός και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. πολλοί Ρώσοι πάνε εκεί για διακοπές. Το εσωτερικό του νησιού είναι πράσινο, δροσερό, και το σπίτι σε όμορφες φυτείες τσαγιού μαζί με άφθονα πουλιά και άγρια ​​ζώα. Η πόλη Kandy στην κεντρική επαρχία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και θεωρείται γενικά το πολιτιστικό επίκεντρο της Σρι Λάνκα. Το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα στεγάζεται σε ένα ναό στο Kandy.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σρι Λάνκα;

Ειδικό για ένα νησί τόσο μικρό, η Σρι Λάνκα υπόκειται σε δύο διαφορετικές εποχές των μουσώνων . Σε κάθε δεδομένη στιγμή, κάποιο μέρος του νησιού θα είναι αρκετά ξηρό για να απολαύσει, ενώ η άλλη πλευρά βιώνει βροχή. Για κανέναν καλό λόγο, θα μπορούσατε να οδηγείτε τεχνικά στη μουσώνη εποχή και στη συνέχεια να επιστρέψετε στον ήλιο.

Οι δημοφιλείς παραλίες στο νότο απολαμβάνουν ξηρή περίοδο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, τα βόρεια τμήματα του νησιού έχουν βροχή.

Ποια είναι η θρησκεία στη Σρι Λάνκα;

Σε αντίθεση με την Ινδία στα βόρεια, ο Βουδισμός (Theravada) είναι πιο διαδεδομένος στη Σρι Λάνκα από τον Ινδουισμό ή άλλες θρησκείες. Στην πραγματικότητα, η Σρι Λάνκα είναι περίπου 70% βουδιστής.

Αυτό που θεωρείται από πολλούς ως το σημαντικότερο βουδιστικό λείψανο στη γη, το αριστερό σκυλί του Βούδα που ανακτάται μετά την αποτέφρωσή του, κρατείται στο ναό του δοντιού στη Σρι Λάνκα. Επίσης, στη Σρι Λάνκα φυτεύτηκε φεγγαρότο από το δέντρο Bodhi κάτω από το οποίο ο Βούδας έλαβε φώτιση.

Η Σρι Λάνκα είναι πιο προσεκτική από πολλές βουδιστικές χώρες στη Νοτιοανατολική Ασία. Να είστε ιδιαίτερα σεβαστός όταν επισκέπτεστε βουδιστικούς ναούς και ιερά. Μην γυρίστε την πλάτη σας σε μια εικόνα του Βούδα για να τραβήξετε μια αυτοεξυπηρέτηση. Αποφύγετε να κάνετε υπερβολικό θόρυβο ή να ενεργείτε χωρίς σεβασμό κοντά στους ναούς.

Είναι τεχνικά παράνομο να εμφανίζονται τα θρησκευτικά τατουάζ (ακόμη και αυτά που είναι πολύ δημοφιλή στη Νοτιοανατολική Ασία). Θα μπορούσατε να αρνηθείτε την είσοδο ή να λάβετε πρόσθετη παρενόχληση από τους υπαλλήλους μετανάστευσης αν δεν καλύψετε βουδιστικά και ινδουϊκά τατουάζ.

Το ίδιο ισχύει όταν φοράτε ρούχα με θρησκευτικά θέματα. Ακόμα και ένα πουκάμισο που απεικονίζει μια εικόνα του Βούδα θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητικό. Να είστε προσεκτικά πιο συντηρητικοί όταν επιλέγετε τα ρούχα για να φορέσετε .