Μην χάσετε μίλια και πόντους που έχετε ήδη κερδίσει

Έχετε τραβήξει ποτέ τον εαυτό σας την ημέρα ονειρεύεστε για διακοπές που πληρώνονται με μίλια και πόντους; Ξέρω ότι έχω. Μετά από όλα, οι ανταμοιβές πίστης πρέπει να είναι ακριβώς αυτό - ανταμείβοντας. Αλλά όσο πιο δελεαστικό μπορεί να είναι να σκεφτείτε πώς θα πάρετε μετρητά σε μίλια και πόντους που έχετε περάσει αρκετοί μήνες, η απώλεια των ημερομηνιών λήξης τους μπορεί να μετατρέψει τα ταξιδιωτικά σας σχέδια σε εφιάλτη. Ακολουθούν οι κορυφαίοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επαναφέρετε το ρολόι με την κατάλληλη δραστηριότητα λογαριασμού.

Μετατροπή άλλων ανταμοιβών σημείων σε χιλιόμετρα

Κρατήστε ενεργά τους λογαριασμούς πιστότητας μετατρέποντας πόντους που κερδίσατε από κάρτες πιστότητας σε μίλια. Για παράδειγμα, οι ανταμοιβές μελών της American Express επιτρέπουν στους πελάτες να μετατρέψουν 1.000 πόντους σε 1.000 μίλια αεροπλάνων (πρόγραμμα πίστης Air Canada). Παρομοίως, το Marriott Rewards δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να ανταλλάξουν 8.000 πόντους για 2.000 μίλια MileagePlus ή 10.000 πόντους για 2.000 μίλια νοτιοδυτικών ταχείας ανταμοιβής.

Αγοράστε πόντους ή μίλια

Η ταχύτερη και ευκολότερη λύση όταν αντιμετωπίζετε μια προθεσμία λήξης είναι η αγορά μιλίων και πόντων, ενός χαρακτηριστικού που προσφέρουν πολλά προγράμματα αφοσίωσης. Είναι ένας απλός τρόπος για να φτάσετε σε ένα βραβείο απονομής και να μετατρέψετε αυτές τις διακοπές από τη φαντασία στην πραγματικότητα, αποκομίζοντας τα οφέλη των σκληρά κερδισμένων σας ανταμοιβών (πριν τα χάσετε ...). Ναι, υπάρχει μια μικρή δαπάνη μετρητών που εμπλέκονται, αλλά τα οφέλη είναι περισσότερο από ό, τι αξίζει τον κόπο. Παρακολουθήστε τις προσφορές στο αγαπημένο σας πρόγραμμα για να τεντώσετε περισσότερο το δολάριο σας και κερδίστε πριμοδότηση 10%, 25% ή ακόμα και 50% σε πόντους μπόνους που διπλασιάζουν, ακόμα και τριπλασιάζονται, τις ανταμοιβές σας.

Κερδίστε μέσω ενός συνεργάτη

Ενώ απλά χρησιμοποιείτε τα μίλια και τους πόντους που έχετε κερδίσει για να κλείσετε μια πτήση ή να πληρώσετε για μια διαμονή σε ξενοδοχείο είναι ένας τρόπος να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι ενεργός, μπορείτε επίσης να κερδίζετε πόντους κατά τις αγορές σας με τους συνεργάτες του προγράμματος πιστότητας. Τα μέλη του προγράμματος American Airlines κερδίζουν μίλια κάθε φορά που ψωνίζουν με έναν από τους 850 λιανοπωλητές που συνεργάζεται με την αεροπορική εταιρεία.

Τα κέρδη δεν περιορίζονται μόνο στους λιανοπωλητές. Τα μέλη μπορούν επίσης να κερδίσουν έως και πέντε μίλια για κάθε δολάριο που ξοδεύουν με μια πιστωτική κάρτα AAdvantage Dining Program.

Εάν απολαμβάνετε τα ψώνια σε ένα κατάστημα, το πρόγραμμα αφοσίωσης δεν έχει συνεργαστεί με μια πιστωτική κάρτα με συν-επώνυμα προϊόντα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνετε ποτέ κανένα μίλι ή σημεία στο τραπέζι. Οι ιδιοκτήτες μιας πιστωτικής κάρτας επισκεπτών Starwood Preferred Guest από την American Express κερδίζουν 25.000 Starpoints αφού πραγματοποιήσουν αγορές 3.000 δολαρίων εντός των πρώτων τριών μηνών.

Δωρεά πόντους ή μίλια

Αντί να ξοδεύετε επιπλέον χρήματα για να αποφύγετε έναν ανενεργό λογαριασμό, μπορείτε επίσης να δώσετε μερικά από τα σημεία σας. Σχεδόν κάθε πρόγραμμα αφοσίωσης σε αεροπορικά εισιτήρια ή ξενοδοχεία θα σας επιτρέψει να δωρίσετε τα μίλια ή τα σημεία σας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις - καθιστώντας τον έναν εύκολο τρόπο να κρατήσετε έναν λογαριασμό να λήγει. Εκτός από τη δυνατότητα δωρεών, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ή ξενοδοχεία θα συμμετάσχουν επίσης στη διασκέδαση, συνδυάζοντας μίλια και δωρεές σημείων από τα μέλη. Οι Ηνωμένες Αερογραμμές, για παράδειγμα, δεσμεύτηκαν να ταιριάξουν μέχρι και τέσσερα εκατομμύρια μίλια που προσφέρθηκαν στο Ίδρυμα Make-A-Wish από τα μέλη του MileagePlus.

Γνωρίζοντας ότι πολύ λίγα εμπορικά σήματα υπόσχονται να μην αφήσουν ποτέ τα σημεία σας να λήξουν, έχω συγκεντρώσει μια λίστα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ημερομηνίες λήξης των μιλίων και των πόντων σας για μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία.

Αεροπορικές εταιρείες

Air Canada: Όλα τα μίλια στον λογαριασμό σας στο αεροπλάνο λήγουν αν δεν λάβετε καμία ενέργεια λογαριασμού εντός 12 μηνών. Αυτό περιλαμβάνει τη συγκέντρωση, την εξαργύρωση, τη δωρεά ή τη μεταφορά μιλίων. διαμονή σε ξενοδοχεία-εταίρους ή την αγορά αερίου σε επιλεγμένους σταθμούς. Τα μέλη του αερομεταφορέα Air Canada εξαιρούνται από την πολιτική λήξης 12 μηνών.

Alaskan Air: Όσο κερδίζετε ή πετάτε τουλάχιστον ένα μίλι κάθε 24 μήνες, θα κρατήσετε όλα τα μίλια που έχετε κερδίσει.

Αμερικάνικες: Τα μίλια Αμερικανικών Αερογραμμών λήγουν αν ο λογαριασμός είναι ανενεργός για 18 μήνες. Αποφύγετε αυτήν την προθεσμία λήξης κερδίζοντας μίλια σε οποιονδήποτε από τους συνεργάτες της αμερικανικής λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών DirecTV και των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων όπως οι Avis, Budget και Hertz. Μπορείτε επίσης να περάσετε μίλια σε κάρτες δώρων σε δημοφιλείς λιανοπωλητές, όπως οι Macy's ή Sears, για να δημιουργήσετε δραστηριότητα λογαριασμού.

Avianca: Κάθε δραστηριότητα λογαριασμού επεκτείνει την ημερομηνία λήξης των 24 μηνών στα μίλια Avianca.

Τα σύνορα: Οι ταξιδιώτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια πιστωτική κάρτα Frontier, να κερδίσουν μίλια ή να εξαργυρώσουν μίλια τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα μίλια που συσσωρεύονται δεν λήγουν.

Νοτιοδυτικά: Τα σημεία ταχείας ανταμοιβής δεν λήγουν αν κερδίζετε ή ξοδεύετε πόντους τουλάχιστον μία φορά κάθε 24 μήνες.

Πνεύμα: Τα δρομολόγια Frequent Flight Frequent Flight Airlines εκπέμπουν μετά από τρεις μήνες. Επαναφέρετε το ρολόι στην ισορροπία των μιλίων σας κάνοντας τουλάχιστον μία φορά το μήνα αγορά με το Spirit World MasterCard®, αγοράζοντας περισσότερα μίλια ή πετώντας είτε με το Spirit είτε με έναν από τους συνεργάτες του.

United: Miles λήγουν 18 μήνες από την τελευταία ημερομηνία δραστηριότητας του λογαριασμού σας. Αν χάσετε κατά λάθος τα μίλια σας, υπάρχει τέλος $ 200 για να τα επαναφέρετε.

Virgin America: Διατηρήστε το Virgin America Elevate miles κερδίζοντας ή εξαργυρώνοντας πόντους τουλάχιστον μία φορά κάθε 18 μήνες.

Ξενοδοχεία

Επιλογή Προνομίων: Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό σας μία φορά κάθε 18 μήνες για να αποφύγετε αυτόματα να χάσετε όλους τους πόντους σας λόγω ενός ανενεργού λογαριασμού. Τα σημεία επιλογής Προνόμια λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου δύο χρόνια μετά την απόκτηση τους και στη συνέχεια στο λογαριασμό σας.

Club Carlson: Τα Gold Points - τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ξενοδοχεία Radisson - δεν λήγουν αν κερδίζετε ή εξαργυρώνετε πόντους εντός 24 μηνών.

Hilton: Τα σημεία Hilton HHonors παραμένουν ενεργά εάν ένα μέλος μένει σε ένα από τα ξενοδοχεία του Hilton Worldwide ή κερδίσει ή εξαργυρώσει τα σημεία HHonors μέσα σε 12 μήνες.

Οι Hyatt: Οι πόντοι Hyatt Gold Passport πρέπει να κερδίζονται ή να εξαργυρώνονται μία φορά κάθε 12 μήνες, προκειμένου να αποφευχθεί η διαγραφή ενός λογαριασμού - και όλα τα σημεία που συνδέονται με αυτό - να διαγραφούν.

Επιστροφές La Quinta: Οι πόντοι La Quinta Returns δεν θα λήξουν εάν κερδίζετε ή εξαργυρώνετε πόντους τουλάχιστον μία φορά κάθε 18 μήνες.

Le Club Accorhotels: Τα μέλη πρέπει να παραμείνουν σε ένα συμμετέχον ξενοδοχείο Accor τουλάχιστον μία φορά κάθε 12 μήνες για να εξασφαλίσουν ότι τα σημεία τους παραμένουν έγκυρα.

Marriott / Ritz-Carlton: Κερδίστε ή εξαργυρώστε πόντους τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια για να διατηρήσετε τον λογαριασμό μέλους και τα σημεία ενεργά.

Starwood: Οι κάτοχοι καθεστώτος Gold Life και Platinum Lifetime Platinum Preferred Guest (SPG) υποχρεούνται να παραμείνουν σε ένα ξενοδοχείο SPG ή να κερδίσουν, να εξαργυρώσουν, να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν οποιαδήποτε Starpoints κατά τη διάρκεια μιας δωδεκάμηνης περιόδου.

Wyndham Rewards: Οι ανταμοιβές του Wyndham λήγουν είτε τέσσερα χρόνια μετά την κατάθεσή τους στο λογαριασμό σας είτε αν ο λογαριασμός σας είναι ανενεργός για περίοδο 18 μηνών.