Τι παροχείς ταξιδιού οφείλουν οι ταξιδιώτες που εκτοπίζονται από τον καιρό

Έχει κολλήσει λόγω του καιρού; Οι ταξιδιώτες μπορεί να είναι μόνοι τους.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, οι ταξιδιώτες συχνά εκτοπίζονται από τις καιρικές συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από τις χιονοστιβάδες που μπορούν να σταματήσουν τα αεροπλάνα , σε τυφώνες που μπορούν να σταματήσουν περισσότερο από απλώς τις αεροπορικές διαδρομές, ο χειρότερος καιρός δημιουργεί όλεθρος για ταξιδιώτες κάθε τύπου. Όταν οι ουρανοί σβήνουν, τι οφείλουν οι πάροχοι ταξιδιών για τους επιβάτες τους;

Ενώ οι ταξιδιώτες συχνά δικαιούνται αποζημίωση και στέγαση ως αποτέλεσμα πολλών καταστάσεων, ο καιρός είναι ένα από τα λίγα γεγονότα όπου η υποχρέωση του ταξιδιωτικού πράκτορα στους πελάτες του ποικίλλει.

Όταν οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν ακόμη και τα καλύτερα προγραμματισμένα δρομολόγια, οι ταξιδιώτες συχνά εκπλήσσονται από το τι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι ταξιδιώτες για τους εκτοπισμένους επιβάτες. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των παροχών που οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για τους κατόχους εισιτηρίων όταν η μητέρα φύση σταματά να ταξιδεύει σε εξέλιξη.

Οι μεταφορείς υποχρεούνται να τιμούν τα εισιτήρια που έχουν κλείσει

Ούτε το χιόνι, ούτε η βροχή, ούτε η ζέστη ούτε άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με τον καιρό μπορούν να πάρουν έναν πάροχο ταξιδιών από την παροχή της βασικής υπηρεσίας τους για τους πληγέντες ταξιδιώτες. Ανεξάρτητα από τον καιρό, οι πάροχοι ταξιδιών υποχρεούνται νομικά να παρέχουν υπηρεσία μεταφοράς για όλους τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν τόσο από τις συνθήκες μεταφοράς όσο και από το διεθνές δίκαιο. Και ενώ ένας πάροχος ταξιδιών μπορεί να ακυρώσει τα ταξίδια με βάση τις καιρικές συνθήκες, πρέπει ακόμα να παρέχει μεταφορά στους επιβάτες που έχουν εισιτήριο.

Ως αποτέλεσμα, οι πάροχοι ταξιδιών συχνά προβλέπουν ότι οι ταξιδιώτες εκτοπίζονται από καιρικές συνθήκες, περιλαμβανομένης της δωρεάν μεταφοράς σε ταξίδια που είναι είτε νωρίτερα είτε αργότερα από τα αρχικά σχέδια.

Οι πάροχοι ταξιδιών έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν εναλλακτικές μεθόδους για τους ταξιδιώτες να φτάσουν στον προορισμό τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης άλλων ταξιδιωτικών παρόχων (παρόμοιο με τον κανόνα 240) ή εναλλακτικών μέσων για την απόκτηση ταξιδιωτών σε προορισμό (συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και τρένων). Εάν είναι αδύνατο να φθάσουν οι ταξιδιώτες στον τελικό προορισμό τους, τότε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μπορούν να προσφέρουν στους ταξιδιώτες πίστωση για μελλοντικά ταξίδια και ακόμη και επιστροφή των εξόδων ταξιδιού.

Οι πάροχοι ταξιδίων μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη υποστήριξη (αλλά δεν υποχρεούνται)

Παρόλο που οι πάροχοι ταξιδιών είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στους προορισμούς τους, οι ταξιδιώτες είναι συχνά μόνοι τους όταν πρόκειται να αναμείνουν την καταιγίδα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πάροχοι ταξιδιών δεν υποχρεούνται να βοηθούν τους ταξιδιώτες με καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων των δωματίων και των γευμάτων των ξενοδοχείων.

Σε αντίθεση με την ακούσια άρνηση επιβίβασης , οι κανόνες για τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις είναι περιορισμένοι. Η FAA δεν παρέχει ένα σύνολο κανόνων σχετικά με το τι δικαιούνται οι ταξιδιώτες όταν ο ουρανός σβήνει, ακόμα και αν το μετεωρολογικό γεγονός μπορεί να προβλεφθεί πολύ νωρίτερα . Ως εκ τούτου, οι ταξιδιώτες δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε από το να αναγκαστείτε να πληρώσετε τα έξοδα από την τσέπη σας εάν ένα ταξίδι καθυστερήσει σημαντικά ή ακυρωθεί.

Παρόλο που οι πάροχοι ταξιδιών δεν είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν τους ταξιδιώτες που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν ορισμένες διατάξεις που οι μεταφορείς μπορούν να προσφέρουν στους επιβάτες κολλημένους προσφορές. Εκείνοι που έχουν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μπορούν συχνά να ζητούν από τους πράκτορες για εκπτώσεις εκτοπισμένων ταξιδιωτών σε κοντινά ξενοδοχεία, προκειμένου να μειωθούν ορισμένες από τις δαπάνες της καθυστερημένης επίθεσής τους. Τα δελτία έκπτωσης συνήθως δίνονται στη διακριτική ευχέρεια των εργαζομένων του μεταφορέα.

Πώς επηρεάζεται η ασφάλιση ταξιδιού από τις καιρικές συνθήκες

Με απλά λόγια, η ασφάλιση ταξιδιού έγινε για καταστάσεις όπως οι καθυστερήσεις των καιρικών συνθηκών.

Όταν ο καιρός γίνει γκρίζος και οι επιβάτες κολλήσουν στη διαμετακόμιση, πολλές ασφαλιστικές παροχές ταξιδιού μπορούν να αποζημιώσουν ασφαλισμένους για τυχόν έξοδα. Για παράδειγμα, τα οφέλη καθυστέρησης ταξιδιού μπορούν να αποζημιώσουν τους ταξιδιώτες για απρογραμμάτιστα έξοδα εάν μια καθυστέρηση υπερβαίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (συνήθως μεταξύ έξι και δώδεκα ωρών). Τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα επιπλέον γεύματα και τα προσωρινά είδη που απαιτούνται από τους ταξιδιώτες λόγω καθυστέρησης ταξιδιού ή ακύρωσης ταξιδιού μπορούν να καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού.

Ωστόσο, η ασφάλιση ταξιδίου μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν αγοράζεται μπροστά από ένα γνωστό γεγονός. Πολλά καιρικά φαινόμενα, όπως οι χειμωνιάτικες καταιγίδες και οι τυφώνες, συχνά θεωρούνται ως "γνωστά γεγονότα" από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ως αποτέλεσμα, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού που αγοράζονται μετά την αναγνώριση του γνωστού συμβάντος δεν καλύπτουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την καταιγίδα. Αυτοί οι ταξιδιώτες που ανησυχούν για τον καιρό που επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια θα πρέπει να αγοράσουν ταξιδιωτική ασφάλιση αμέσως μόλις αρχίσουν να κάνουν κράτηση για το ταξίδι τους.

Με την κατανόηση του τι θα κάνει και δεν θα κάνει ο μεταφορέας για τους επιβάτες όταν χτυπά ο καιρός, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν καλύτερες αποφάσεις ταξιδιού. Γνωρίζοντας τι ταξιδιώτες είναι (και δεν έχουν) το δικαίωμα σε όλες τις εποχές, μπορεί να κρατήσει τους επιβάτες άνετους και ζεστούς - ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.