Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να ζητήσετε πριν αγοράσετε την ασφάλιση ταξιδιού

Βεβαιωθείτε ότι είστε πλήρως καλυμμένοι πριν εγκαταλείψετε τη χώρα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες πριν από το ταξίδι τους είναι ότι όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού είναι τα ίδια . Δυστυχώς, υπάρχουν βασικές διαφορές στα σχέδια - δηλαδή όταν ένας ταξιδιώτης αγοράζει ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δεν καλύπτονται απαραιτήτως για ο, τιδήποτε μπορεί να συμβεί σε αυτούς, καθώς αναδύουν τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, ενώ ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να καλύπτει τραυματισμούς και ασθένειες , άλλες θα καλύπτουν μόνο καθυστέρηση ταξιδιού και ακύρωση ταξιδιού .

Ενώ ορισμένα σχέδια θα καλύψουν καθυστερήσεις έξι ωρών, πολλά σχέδια καλύπτουν μόνο την κάλυψη μετά από 12 ώρες. Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ορισμένοι παροχείς ασφάλισης ταξιδίων προσφέρουν πρόσθετη πολιτική πρόσθετων παροχών και άλλες εταιρείες ενοικίασης απαιτούν από τους ταξιδιώτες να αγοράζουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Όταν πρόκειται για το επόμενο ταξίδι σας, καλύπτεστε πλήρως την ταξιδιωτική ασφάλιση; Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε αυτές τις πέντε ερωτήσεις προτού να αγοράσετε οποιοδήποτε σχέδιο ασφάλισης ταξιδιού.

Η ασφαλιστική μου ταξιδιωτική πολιτική καλύπτει τις προϋπάρχουσες ιατρικές συνθήκες;

Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης που πρέπει να ρωτήσετε είναι σχετικά με τυχόν προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις. Πολλές ταξιδιωτικές ασφαλιστικές πολιτικές έχουν προϋπάρχουσα αποκλεισμό για τους ταξιδιώτες, γεγονός που σημαίνει ότι οι περιπλοκές των υφιστάμενων ανησυχιών για την υγεία ενδέχεται να μην καλύπτονται όταν συμβαίνουν στο εξωτερικό. Οι προϋπάρχουσες καταστάσεις μπορεί να είναι τόσο μικρές όσο ένα επουλωμένο κάταγμα, ή τόσο περίπλοκο όσο μια καρδιακή πάθηση.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού θα παραιτηθούν από την προϋπάρχουσα εξαίρεση ιατρικής κατάστασης με πρόωρη αγορά. Με την αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ταξιδιού εντός των πρώτων δύο εβδομάδων μιας αρχικής κατάθεσης, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι το ταξίδι τους καλύπτεται, ακόμη και αν προϋπάρχει ιατρική κατάσταση που απαιτεί προσοχή.

Θα καλύψει η ταξιδιωτική ασφάλισή μου αθλητικές και "υψηλού κινδύνου" δραστηριότητες;

Δεν είναι μυστικό ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν θα καλύπτει τις δραστηριότητες "υψηλού κινδύνου" που οι ταξιδιώτες ενδέχεται να επιθυμούν να ασχοληθούν με το εξωτερικό. Όσοι επιθυμούν να τρέξουν με τους ταύρους ή να ολοκληρώσουν την κατάδυση από το βράχο ενδέχεται να χρειαστεί να αγοράσουν επιπλέον ασφάλιση ταξιδιού στην κορυφή της πολιτικής τους. Τι γίνεται με τραυματισμό που προκλήθηκε από ένα παιχνίδι γκολφ;

Για όσους θέλουν να παίζουν σπορ ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, ένα από τα πιο σημαντικά ταξιδιωτικά ερωτήματα θα πρέπει να είναι η κάλυψη του αθλητισμού. Ανάλογα με το άθλημα, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να μην καλύπτει τους κανονικούς τραυματισμούς που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του αθλητισμού. Πριν προγραμματίσετε την τέλεια απόδραση, βεβαιωθείτε ότι το άθλημα που επιλέγετε καλύπτεται από μια επιλεγμένη πολιτική. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να ρωτήσουν αν ο αθλητικός εξοπλισμός καλύπτεται από ταξιδιωτική ασφάλιση, καθώς δεν καλύπτονται όλες οι πολιτικές απώλειας αποσκευών που καλύπτουν τις λέσχες γκολφ ή εξοπλισμό σκι.

Χρειάζομαι προ-έγκριση από την ταξιδιωτική ασφάλιση για θεραπεία ή νοσηλεία;

Για να αποφευχθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ορισμένα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια απαιτούν από τους ταξιδιώτες να ζητούν προηγούμενη εξουσιοδότηση πριν τους επιτραπεί να αναζητήσουν θεραπεία Εάν ο ταξιδιώτης δεν ολοκληρώσει αυτήν την ενέργεια, τότε ο ισχυρισμός του μπορεί να θεωρηθεί άκυρος.

Πριν από τη διευθέτηση ενός σχεδίου, ζητώντας εάν απαιτείται προηγούμενη εξουσιοδότηση πριν ζητήσετε θεραπεία, αποτελεί βασική ερώτηση ταξιδιωτικής ασφάλισης. Σε κάθε περίπτωση, καλώντας έναν πάροχο ασφάλισης ταξιδίων πριν επισκεφθείτε έναν γιατρό μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα, καθώς μπορεί να συστήσει διαπιστευμένες εγκαταστάσεις στον προορισμό σας .

Μπορώ να καλέσω τον πάροχο ασφάλισης ταξιδιών να μιλήσω σε γιατρό;

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες μπορεί να μην χρειαστεί να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, αλλά απλώς θέλουν να μιλήσουν με έναν γιατρό προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κατάσταση ή περιορισμό. Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού έχουν στη διάθεσή τους τους ταξιδιώτες, ενώ άλλοι έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή μέσω της πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας.

Παρόλο που τα πρωταρχικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή στο εξωτερικό, ορισμένα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με ιατρό με ερωτήσεις πριν από την αναζήτηση φροντίδας.

Η ανεύρεση μιας τηλεφωνικής γραμμής νοσοκόμου ή ιατρός θα πρέπει να αποτελεί βασική ερώτηση για την ασφάλεια ταξιδιού πριν από την αγορά. Εάν η ασφαλιστική σας πολιτική ταξιδιού της επιλογής δεν προσφέρει αυτή την υπηρεσία, οι ταξιδιώτες μπορούν πάντοτε να απευθύνονται σε μια εφαρμογή smartphone για ερωτήσεις ή ανησυχίες - αν και αυτές οι υπηρεσίες ενδέχεται να έχουν ορισμένα έξοδα.

Η ασφάλιση ταξιδιού μου θα πληρώσει τον πάροχο φροντίδας μου ή θα εγγυηθεί μόνο την πληρωμή;

Σε αντίθεση με τα πρωταρχικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, όλες οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές συμβάσεις δεν παρέχουν άμεση πληρωμή σε ιατρικούς φορείς όταν απαιτείται περίθαλψη. Ορισμένες πολιτικές εγγυώνται μόνο την πληρωμή σε εγκαταστάσεις φροντίδας, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ταξιδιώτη να αναγκαστεί να πληρώσει ορισμένα έξοδα από την τσέπη.

Μία από τις σημαντικότερες ερωτήσεις ταξιδιωτικής ασφάλισης που πρέπει να ρωτήσετε είναι πώς καταβάλλεται η πολιτική. Γνωρίζοντας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική που θα πληρώνει άμεσα τους παρόχους περίθαλψης, σε αντίθεση με εκείνον που εγγυάται μόνο την πληρωμή, οι ταξιδιώτες μπορούν να είναι έτοιμοι να κάνουν εκπαιδευμένες αποφάσεις στη φροντίδα τους. Όσοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια πληρωμή από την τσέπη για επιστροφή αργότερα μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα μπροστά, ενώ όσοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να εξετάσουν την αγορά μιας πολιτικής που πληρώνει τους παρόχους φροντίδας άμεσα.

Ενώ η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, οι απαντήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους. Ζητώντας αυτές τις κρίσιμες ερωτήσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν τι καλύπτεται και ποιες καταστάσεις θα τους αποκλείσουν από την υποβολή αξίωσης.