Πέντε ασφαλιστικές ταξιδιωτικές καταστάσεις δεν θα καλύψουν το 2018

Ακόμα και τα καλύτερα σχέδια ασφάλισης ταξιδιού μπορεί να μην βοηθήσουν σε αυτές τις συνθήκες.

Κάθε χρόνο, πολλοί ταξιδιώτες βασίζονται σε ταξιδιωτικές ασφαλιστικές πολιτικές για την προστασία τους σε όλο τον κόσμο. Στην απίθανη περίπτωση απώλειας ή κλοπής αποσκευών ή εάν ένας ταξιδιώτης αναγκάζεται να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του , ένα ασφαλιστικό σχέδιο μπορεί να βοηθήσει όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο ισχυρά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού μπορεί να μην καλύπτουν κάθε πιθανή κατάσταση.

Από λάθος ναύλων σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, ίσως να είστε απογοητευμένοι όταν η αξίωσή σας ασφάλισης ταξιδιού απορρίπτεται λόγω ενός παραθυράκι.

Προτού σκεφτείτε να αγοράσετε ασφάλιση ταξιδιού , είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτά τα πέντε συνήθη σενάρια ενδέχεται να μην καλύπτονται.

Τιμές "λάθους"

Γνωστή από ορισμένα ονόματα, οι τιμές "λάθους" συμβαίνουν όταν τα εισιτήρια πωλούνται σε υπερβολικά χαμηλές τιμές λόγω σφάλματος συστήματος. Πολλοί κοινοί αερομεταφορείς αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των United Airlines και Singapore Airlines. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες που προσπαθούν να οδηγήσουν σε ένα "λάθος" ναύλο μπορεί να βρει τα εισιτήριά τους τελικά ακυρώνονται. Το ταξιδιωτικό σας σχέδιο ασφάλισης καλύπτει την αεροπορική σας εταιρεία με την ακύρωση του εισιτηρίου σας;

Αν ο μεταφορέας ακυρώσει το εισιτήριο "λάθους" και επιστρέψει τα χρήματά σας, θα απορριφθεί μια ασφαλιστική απαίτηση επειδή δεν υπάρχει καμία αξίωση. Επειδή έχετε λάβει επιστροφή χρημάτων, η ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού δεν θα προσφέρει κάλυψη. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού δεν καλύπτουν από μόνο του ένα λάθος εισιτήριο - αλλά μπορεί να καλύψουν άλλα έξοδα που σχετίζονται με το ταξίδι σας, συμπεριλαμβανομένων των προπληρωμένων κρατήσεων και των εισιτηρίων.

Ακύρωση ταξιδιού λόγω ρύπανσης

Πολλές ασιατικές πόλεις είναι γνωστές για περισσότερο από τον πολιτισμό τους. Χώροι όπως το Πεκίνο και το Νέο Δελχί αναπτύσσουν μια φήμη για τους καφέδες που προκαλούνται από τη ρύπανση. Οι αεροπορικές οδούς που έχουν γεμίσει με σμίλη καθίστανται μια τέτοια ανησυχία ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα αρχίσει να μετρά τη ρύπανση σε πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Εάν η κυβέρνηση εκδώσει μια προειδοποίηση ρύπανσης, μπορείτε να ακυρώσετε το ταξίδι σας;

Ενώ μπορεί να καλύπτονται κάποια ιατρικά έξοδα, θα μπορούσατε να απογοητευτείτε για να ανακαλύψετε ότι η υπερβολική ρύπανση δεν αποτελεί καλυπτόμενο λόγο για την ακύρωση του ταξιδιού. Όσοι ανησυχούν για τη ρύπανση μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσθήκης του Ακυρώματος για οιονδήποτε Λόγο στην ταξιδιωτική ασφάλιση. Ως ωριαίο πλεονέκτημα αγοράς, το Cancel for Any Reason σας επιτρέπει να ακυρώσετε το ταξίδι σας πριν από την αναχώρηση για οποιονδήποτε λόγο και εξακολουθείτε να λαμβάνετε μερική επιστροφή των εξόδων σας.

Επικοινωνήστε με τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου ενώ βρίσκεστε σε διακοπές

Κάθε ταξιδιώτης έχει μια λίστα κάδων. Είτε τρέχει με τους ταύρους στην Ισπανία είτε καταδύσεις βράχια στο Μεξικό, όλοι έχουν κάτι που θέλουν να δοκιμάσουν τουλάχιστον μία φορά. Εάν αποφασίσετε να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο, θα ταξιδέψετε ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα άθλημα ή άλλο επικίνδυνο γεγονός - ακόμα και ορειβασία - πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται οι δραστηριότητές σας. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μια συγκεκριμένη πρόσθετη κάλυψη επικίνδυνων δραστηριοτήτων, η οποία, όταν αγοραστεί, θα καλύψει πολλές κοινές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου.

Πολιτικές που αγοράστηκαν μετά από γνωστά συμβάντα

Αυτό είναι ένα κοινό σενάριο που επηρεάζει τους ταξιδιώτες κάθε χρόνο.

Μετά την κράτηση του ταξιδιού σας, μια καιρική κατάσταση ή άλλο φυσικό φαινόμενο έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει τις διακοπές σας. Από τις ονομαζόμενες χειμωνιάτικες καταιγίδες έως τους τυφώνες που εντοπίστηκαν , μια φυσική καταστροφή μπορεί να περιπλέξει ένα ταξίδι πολύ γρήγορα. Εάν αγοράσετε μια πολιτική μετά από ένα σημαντικό συμβάν, θα ταξιδέψετε ασφαλιστική κάλυψη σας εάν αυτό συμβεί ξανά;

Μόλις ονομάζεται καταιγίδα ή εντοπιστεί φυσικό γεγονός, αυτό συχνά γίνεται ένα "γνωστό γεγονός". Ως αποτέλεσμα, η ταξιδιωτική ασφάλιση που αγοράζεται μετά την "γνωστή εκδήλωση" μπορεί να μην προσφέρει κάλυψη για ακυρωμένα ή καθυστερημένα ταξίδια που προκαλούνται άμεσα από την εκδήλωση. Εάν ανησυχείτε για το ταξίδι στο ύψος της εποχής του τυφώνα ή στην καρδιά του χειμώνα, αγοράστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο νωρίς για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι.

Ταξιδεύοντας στη χώρα σας

Κάτι που δεν έχετε εξετάσει ποτέ είναι το πώς η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διαμονή σας στο εσωτερικό της χώρας σας.

Εάν αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού για ένα ταξίδι στο εσωτερικό, θα έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αξίωση εάν τα πράγματα πάνε στραβά;

Παρόλο που ορισμένα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια θα σας καλύψουν εάν βρίσκεστε 100 μίλια μακριά από το σπίτι, τα περισσότερα σχέδια ασφάλισης ταξιδιού θα καλύπτουν μόνο ιατρικά έξοδα όταν επισκέπτονται άλλη χώρα. Ωστόσο, άλλα οφέλη - συμπεριλαμβανομένης της καθυστέρησης ταξιδιού και της απώλειας αποσκευών - ενδέχεται να ισχύουν ακόμα και όταν είστε αρκετά μακριά από το σπίτι. Πριν αγοράσετε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού, φροντίστε να καταλάβετε τι ωφελήματα ισχύουν ενώ βρίσκεστε στην πατρίδα σας.

Ενώ τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού βοηθούν πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις όπου η κατοχή ενός σχεδίου απλά δεν αρκεί. Με την κατανόηση των καταστάσεων που δεν καλύπτονται από την ταξιδιωτική ασφάλιση, οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν τα καλύτερα σχέδια όταν οργανώνουν το επόμενο ταξίδι τους.