Τρεις χώρες που απαιτούν απόδειξη ασφάλισης ταξιδίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πακέτο ασφάλισης ταξιδιού πριν από τα ταξίδια σας

Για τον νέο ταξιδιώτη, μπορεί να μην υπάρχει τίποτα τόσο συναρπαστικό όσο η επίσκεψη σε μια νέα χώρα για πρώτη φορά. Η εκμάθηση του πώς μια κουλτούρα προσεγγίζει τη ζωή από πρώτο χέρι είναι μια από τις πιο εκπληκτικές ασκήσεις που μπορεί να απολαύσει ένας νέος τυχοδιώκτης. Ωστόσο, η απλή επιθυμία και τα μέσα για να ταξιδέψει δεν είναι πλέον αρκετή για να δει τον κόσμο. Καθώς οι διεθνείς σχέσεις αναπτύσσονται ολοένα και πιο σύνθετες καθημερινά, η ικανοποίηση των απαιτήσεων εισόδου οποιασδήποτε χώρας μπορεί να είναι δύσκολη.

Πριν κάνετε σχέδια για να επισκεφθείτε τους παλιούς κόσμους της Ευρώπης ή για να δείτε την μεγάλη Αβάνα για πρώτη φορά, φροντίστε να καταλάβετε τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας προορισμού σας. Εκτός από την κατοχή έγκυρου διαβατηρίου και θεώρησης εισόδου , ορισμένα έθνη απαιτούν από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν αποδείξεις ασφάλισης ταξιδίου κατά την είσοδό τους.

Ενώ ο κατάλογος αυτός των χωρών είναι επί του παρόντος μικρός, πολλοί εμπειρογνώμονες ταξιδιών προβλέπουν ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Από σήμερα, υπάρχουν τρεις χώρες που μπορεί να απαιτούν απόδειξη ασφάλισης ταξιδιού προτού σας χορηγηθεί άδεια εισόδου.

Πολωνία

Μία από τις χώρες που διέπονται από τη Συμφωνία του Σένγκεν, η Πολωνία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να παραμείνουν έως 90 ημέρες. Μεταξύ των προϋποθέσεων εισόδου των ταξιδιωτών στην Πολωνία είναι έγκυρο διαβατήριο, με ισχύ τουλάχιστον τριών μηνών μετά την ημερομηνία εισόδου, καθώς και απόδειξη της εισόδου ενός εισιτηρίου μετ 'επιστροφής. Επιπλέον, μπορεί να απαιτείται από τους ταξιδιώτες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για επαρκή κεφάλαια για τη διαμονή τους, καθώς και απόδειξη ασφάλισης ταξιδιού.

Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου του Καναδά συμβουλεύουν ότι μετά την είσοδό τους στην Πολωνία, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να υποχρεωθούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για ιατρική ασφάλεια ταξιδιού . Όσοι δεν μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία ασφάλισης ταξιδίου μπορεί να υποχρεωθούν είτε να αγοράσουν μια πολιτική επί τόπου, είτε να αρνηθούν να εισέλθουν στη χώρα.

Τσεχική Δημοκρατία

Η Τσεχική Δημοκρατία είναι μία από τις πολλές χώρες της Ευρώπης που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τηρεί τους κανόνες που προβλέπονται στη Συμφωνία του Σένγκεν. Ενώ οι ταξιδιώτες δεν χρειάζονται θεώρηση για να εισέλθουν στη χώρα για διαμονές 90 ημερών ή λιγότερο, απαιτείται έγκυρη θεώρηση πριν από την επίσκεψή σας για όσους επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν. Εκτός από την υποχρέωση θεώρησης για παραμονή μεγαλύτερης διάρκειας, η Τσεχική Δημοκρατία απαιτεί απόδειξη ασφάλισης ταξιδιού κατά την άφιξη.

Οι συνοριοφύλακες σε όλα τα μεγάλα σημεία εισόδου απαιτούν να αποδεικνύεται η ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης που καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης, σε περίπτωση που ένας ταξιδιώτης θα πρέπει να τραυματιστεί ή να αρρωστήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του. Σε πολλές περιπτώσεις, μια κάρτα ασφάλισης υγείας ή μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστωτική κάρτα με παροχές ασφάλισης ταξιδίου που περιλαμβάνονται θεωρείται επαρκή απόδειξη. Πριν ταξιδέψετε, φροντίστε να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που προσφέρει ιατρική κάλυψη κατά την επίσκεψη σε μια ξένη χώρα. Η πρεσβεία μπορεί να μην είναι σε θέση να παρέμβει ή να βοηθήσει εάν απομακρυνθείτε στα σύνορα επειδή δεν έχετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιού.

Κούβα

Το νησί της Κούβας, το οποίο είναι μακράν εμπάργκο, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα φιλόξενο καταφύγιο για τους επισκέπτες που θέλουν να βγουν πίσω στο χρόνο.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί ταξιδιώτες που ποτέ δεν θα σκεφτόταν να επισκεφτούν τη γείτονα των νησιών της Αμερικής είναι τώρα ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στον τοπικό πολιτισμό. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες πρέπει να περάσουν μερικά βήματα για να επισκεφθούν την Κούβα , συμπεριλαμβανομένης της παραλαβής θεώρησης πριν την άφιξη και την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Κατά την άφιξή τους στην Κούβα, οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδείξεις ταξιδιωτικής ασφάλισης. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατοχή κάρτας ιατρικής ασφάλισης ή πιστωτικής κάρτας μπορεί να μην είναι αρκετή απόδειξη, καθώς η Κούβα δεν αναγνωρίζει τα δυτικά οργανωμένα σχέδια υγείας. όταν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Κούβα, είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα ταξιδιωτικό σχέδιο ασφάλισης πριν από την είσοδο, μέσω μιας εταιρείας που θα γίνει δεκτή από το νησιωτικό έθνος και έχει άδεια να το πράξει. Όσοι δεν κάνουν αυτό το προπαρασκευαστικό βήμα ενδέχεται να αναγκαστούν να αγοράσουν ένα ταξιδιωτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά την άφιξή τους με υψηλό κόστος ασφάλισης.

Η γνώση των απαιτήσεων εισόδου και του τρόπου με τον οποίο επηρεάζεται η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να κάνει τα ταξίδια πολύ πιο εύκολα για τον νέο τυχοδιώκτη. Ένας μικρός προγραμματισμός σήμερα μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα ταξιδιωτών, καθώς αναδύονται σε όλο τον κόσμο.