Πέντε ενδιαφέροντα γεγονότα για το διαβατήριό σας

Ποτέ δεν θα εξετάσετε ξανά το διαβατήριό σας.

Από το 2004, οποιοσδήποτε ταξιδεύει εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών - ακόμη και στον Καναδά ή στο Μεξικό - πρέπει να φέρει έγκυρο διαβατήριο. Για πολλούς ταξιδιώτες, η αίτηση και η κατοχή έγκυρου διαβατηρίου είναι μια αρκετά απλή διαδικασία: στείλτε την αίτηση με τις αμοιβές και λάβετε ένα διαβατήριο στο ταχυδρομείο μεταξύ έξι και οκτώ εβδομάδων αργότερα. Αυτό που πολλοί ταξιδιώτες δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό που κρατούν στο χέρι τους είναι πολύ περισσότερο από μια επαλήθευση της ταυτότητας και της ιθαγένειας.

Ένα βιβλίο διαβατηρίου είναι κάτι περισσότερο από ένα δελτίο που εκδίδεται από την κυβέρνηση και μια συλλογή γραμματοσήμων. Αντ 'αυτού, είναι ένα στιγμιότυπο της πλήρους ταυτότητας του ταξιδιώτη και τι προειδοποιήσεις (αν υπάρχουν) πρέπει να ληφθούν με το χειρισμό τους. Με τους μεταβαλλόμενους ρόλους των διαβατηρίων, οι κανόνες που τις περιβάλλουν έχουν επίσης προσαρμοστεί, πράγμα που σημαίνει ότι ένα διαβατήριο είναι κάτι περισσότερο από ταξιδιωτικό έγγραφο. Εδώ είναι πέντε γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζατε για το διαβατήριό σας.

Διαβατήρια απαιτούνται για όλες τις διεθνείς ταξίδια (είδος)

Με την υιοθέτηση της Πρωτοβουλίας Ταξιδιού στο Δυτικό Ημισφαίριο , τα διαβατήρια έγιναν απαραίτητα για όλες τις μορφές διεθνούς ταξιδιού: αέρα, γη και θάλασσα. Αλλά τι είδους διαβατήριο απαιτείται μπορεί να βασίζεται σε ποιο τρόπο μεταφέρουν οι ταξιδιώτες.

Οι ταξιδιώτες που πετούν σε διαφορετική χώρα σε αεροσκάφος - είτε εμπορικό είτε ιδιωτικό - υποχρεούνται να κατέχουν ένα βιβλίο διαβατηρίου για τα ταξίδια τους χωρίς καμία εξαίρεση. Ωστόσο, όσοι ταξιδεύουν από ξηρά και θάλασσα μπορούν να ξεφύγουν με τη μεταφορά κάρτας διαβατηρίου που εκδίδεται από το κράτος και κοστίζουν λιγότερο από ένα πλήρες βιβλίο διαβατηρίου.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες που κατέχουν ενισχυμένη άδεια οδήγησης από το κράτος τους μπορούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από μια χερσαία ή θαλάσσια διασταύρωση χωρίς περιστατικό. Επί του παρόντος, μόνο πέντε κράτη που συνορεύουν με τον Καναδά προσφέρουν σήμερα άδειες για ενισχυμένους οδηγούς για τους αυτοκινητιστές. Μέχρις ότου το EDL είναι ένα κανονικό μέρος του ταξιδιού, σχεδιάστε τη μεταφορά διαβατηρίου.

Είναι δυνατόν να λάβετε ένα διαβατήριο εντός της ίδιας ημέρας ταξιδιού

Αν και μπορεί να ακούγεται απίθανη, οι ταξιδιώτες που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν διαβατήριο την ίδια ημέρα. Η διαδικασία ισχύει μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό ταξιδιωτών που δικαιολογημένα μπορούν να αποδείξουν ότι χρειάζονται διαβατήριο για επικείμενες μετακινήσεις.

Οι ταξιδιώτες που έχουν άμεσα ταξιδιωτικά σχέδια (εντός των επόμενων 48 ωρών) ή ταξιδεύουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ζωής ή θανάτου μπορούν να λάβουν το διαβατήριό τους απευθύνοντας απευθείας σε ορισμένες τοποθεσίες του Οργανισμού Διαβατηρίων του Κράτους, όπως η τοποθεσία στην Ουάσινγκτον DC. να αποδείξουν την έκτασή τους πριν από την αποδοχή της αίτησης διαβατηρίου από τον Οργανισμό. Τα διαβατήρια έκτακτης ανάγκης υπόκεινται σε προμήθεια επίσπευσης 60 $, καθώς και κάθε άλλη αμοιβή που απαιτείται για την κλήση της υπηρεσίας. Ωστόσο, ίσως είναι καλύτερο να ζητήσετε απλώς ένα δεύτερο διαβατήριο και να περιορίσετε τις ευκαιρίες για ένα πρώτο διαβατήριο που θα χαθεί στην πρώτη θέση!

Σύντομα δεν θα είναι πλέον δυνατή η παραγγελία σελίδων μπόνους για διαβατήρια

Όταν οι συχνές διεθνείς ταξιδιώτες εξαντλούνται από σελίδες στα βιβλία διαβατηρίων, η εύκολη λύση ζητά πρόσθετες σελίδες διαβατηρίου. Οι ταξιδιώτες απλώς στέλνουν το διαβατήριό τους πίσω στο Υπουργείο Εξωτερικών με την αίτησή τους, πληρώνουν τα απαιτούμενα τέλη και λαμβάνουν διαβατήριο με πρόσθετες σελίδες.

Ωστόσο, το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί το 2016.

Στο τέλος του 2015, το υπουργείο Εξωτερικών δεν θα επιτρέπει πλέον στους ταξιδιώτες να ζητούν πρόσθετες σελίδες. Οι ταξιδιώτες που σχεδιάζουν επιπλέον διεθνή ταξίδια θα έχουν δύο επιλογές: να υποβάλουν αίτηση για ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου ή να ζητήσουν μεγαλύτερο βιβλίο διαβατηρίων 52 σελίδων κατά την επόμενη ανανέωσή τους.

Τα διαβατήρια συνδέουν τους ταξιδιώτες με τις επιβεβαιωμένες ταυτότητες τους

Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα προφανές σημείο, τα σύγχρονα διαβατήρια έχουν πολλαπλά στρώματα προστασίας για να δέσουν έναν ταξιδιώτη στην ταυτότητά τους. Σήμερα, τα βιομετρικά διαβατήρια περιέχουν τσιπ RFID που φέρουν έναν αριθμό παραγόντων ταυτοποίησης του ταξιδιώτη, συμπεριλαμβανομένων (αλλά όχι περιοριστικά) των πληροφοριών δακτυλικών αποτυπωμάτων, των δεδομένων για τις κάμερες σάρωσης προσώπου και ακόμη και των δεδομένων για κάμερες ανάγνωσης ίριδας.

Ενώ, θεωρητικά, ένα διαβατήριο μπορεί να είναι πλαστά, οι κλέφτες ταυτότητας θα έχουν έναν δύσκολο χρόνο να περάσουν τους βιομετρικούς ελέγχους.

Πάνω από σαράντα έθνη που εκδίδουν βιομετρικά διαβατήρια (συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών) συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα ICK PKD, περιορίζοντας τη δυνατότητα απάτης.

Οι πρεσβείες μπορούν να εκδώσουν διαβατήρια έκτακτης ανάγκης στη χειρότερη περίπτωση

Αν και η Αμερικανική Πρεσβεία είναι περιορισμένη σε ό, τι μπορούν να κάνουν για τους ταξιδιώτες, όσοι έχουν χάσει ή κλαπεί τα διαβατήριά τους μπορούν να ζητήσουν ένα διαβατήριο έκτακτης ανάγκης για το σπίτι τους ταξιδιού. Οι ταξιδιώτες που έχουν δημιουργήσει ένα κιτ έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνει αντίγραφα του διαβατηρίου τους και των σχετικών πληροφοριών μπορούν συχνά να βρουν τη διαδικασία να είναι απλή.

Ενώ πολλές πρεσβείες προτιμούν να εκδίδουν διαβατήρια αντικατάστασης, οι ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν διαβατήρια έκτακτης ανάγκης για να επιστρέψουν σε επικείμενες μετακινήσεις. Μόλις επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολλά έθνη θα επιτρέψουν σε αυτούς τους ταξιδιώτες να επιστρέψουν τα προσωρινά διαβατήρια για πλήρη αντικατάσταση.