Πώς να αντικαταστήσετε ένα χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο στο εξωτερικό

Ένας απλός οδηγός για να πάρετε το διαβατήριό σας πίσω και να πάτε στο σπίτι

Η απώλεια διαβατηρίου είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους ταξιδιώτες που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό. Με το πάτημα ενός ματιού, ένα διαβατήριο με ταυτότητα και θεωρήσεις μπορεί να χαθεί για πάντα. Με ένα απλό χτύπημα, απόσπαση της προσοχής ή άλλη κίνηση , ένα διαβατήριο μπορεί να αρθεί, να χαθεί ή να εξαφανιστεί - χωρίς κατεύθυνση για το πώς να το πάρετε πίσω.

Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει, οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν εάν το διαβατήριό τους χαθεί ή κλαπεί στο εξωτερικό.

Αυτή η κατάσταση είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πρεσβείες σε όλο τον κόσμο . Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προσωπικό του προξενείου μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αντικαταστήσουν το χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριό τους με μικρές δυσκολίες. Οι ταξιδιώτες που έχουν χάσει το διαβατήριό τους μπορούν να το αντικαταστήσουν ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

Αντικατάσταση χαμένου ή κλεμμένου διαβατηρίου στο εξωτερικό

Για τους ταξιδιώτες που έχουν χάσει το διαβατήριό τους στο εξωτερικό, είναι πολύ σημαντικό να αντικατασταθούν αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα το συντομότερο δυνατό. Ένα διαβατήριο δεν αναγνωρίζει μόνο έναν ταξιδιώτη ως πολίτη της πατρίδας του, αλλά συχνά απαιτείται για έξοδο από τον επισκέπτη και επανένταξη σε μια χώρα καταγωγής.

Η αντικατάσταση ενός χαμένου ή κλεμμένου διαβατηρίου ξεκινά με επικοινωνία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και μιλώντας με το Προξενικό Τμήμα για να ξεκινήσει η διαδικασία. Το Προξενικό Τμήμα μπορεί να προγραμματίσει τους ταξιδιώτες για ένα ραντεβού για να αντικαταστήσουν τα διαβατήρια τους. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, θα ζητηθεί από τους ταξιδιώτες να φέρουν μαζί σας διάφορα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού αναγνωριστικού (όπως άδεια οδήγησης) και του ταξιδιού σας.

Η διαδικασία μπορεί να χειριστεί ταχύτερα και ευκολότερα εάν οι ταξιδιώτες είναι σε θέση να παράσχουν ένα φωτοαντίγραφο ενός χαμένου ή κλεμμένου διαβατηρίου από ένα σετ ταξιδίων έκτακτης ανάγκης , παράλληλα με μια αστυνομική αναφορά για την απώλεια του διαβατηρίου.

Το διαβατήριο διαβατηρίου ισχύει συνήθως για δέκα χρόνια, εκτός αν συντρέχουν ειδικές περιστάσεις που ορίζει ο προξενικός υπάλληλος.

Ενώ το Προξενικό Τμήμα μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση ενός φυσικού διαβατηρίου, οι ταξιδιώτες ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσουν επίσης τις βίζες. Ο προξενικός υπάλληλος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι πρέπει να αντικατασταθεί κατά τη διαμονή σας σε μια χώρα ή πριν βγείτε από το τέλος της διαμονής ενός ταξιδιώτη.

Αντικατάσταση χαμένου ή κλαπέντος διαβατηρίου εντός των Ηνωμένων Πολιτειών

Η αντικατάσταση ενός χαμένου ή κλεμμένου διαβατηρίου εντός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία και συχνά μπορεί να διευθετηθεί με ταξίδι στο Ταχυδρομείο. Όλες οι ανακοινώσεις διαβατηρίου που έχουν χαθεί ή κλαπεί πρέπει να αποστέλλονται απευθείας στο Υπουργείο Εξωτερικών για επεξεργασία με δύο έντυπα: την τυπική αίτηση Passport (Έντυπο DS-11) και μια δήλωση σχετικά με το χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο (έντυπο DS-64).

Προκειμένου να αντικατασταθεί ένα χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα δύο έντυπα πρέπει να συμπληρωθούν στο σύνολό τους. Το έντυπο DS-64 θα θέσει πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα μέσα με τα οποία το διαβατήριο χάθηκε ή κλαπεί. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αναφέρουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν τα έγγραφα, όπου σημειώθηκε η ζημία, όταν διαπιστώθηκε η απώλεια και αν αυτό συνέβη προηγουμένως. Αφού υπογραφεί και ολοκληρωθεί, αυτό το έντυπο πρέπει να συνοδεύει την αίτηση διαβατηρίου - διαφορετικά, η αίτηση μπορεί να απορριφθεί.

Αφού ολοκληρωθεί, το πακέτο μπορεί να παραδοθεί μέσω οποιασδήποτε διευκόλυνσης αποδοχής αιτήσεων Passport. Όλα τα Ταχυδρομικά Γραφεία των Ηνωμένων Πολιτειών ορίζονται ως εγκαταστάσεις αποδοχής αιτήσεων Passport και μπορούν να σας βοηθήσουν να επεξεργαστείτε τη χαμένη ή κλεμμένη δήλωση διαβατηρίου και την αίτηση. Όσοι ταξιδεύουν εντός δύο εβδομάδων πρέπει να κλείσουν ραντεβού σε περιφερειακό κέντρο διαβατηρίων ή γραφείο διαβατηρίων για να επιταχυνθεί η αντικατάσταση του εγγράφου. Με την εμφάνισή τους σε προσωπικό, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα σε λίγες μόνο οκτώ ημέρες, αλλά θα ισχύσουν επιπλέον χρεώσεις αποστολής.

Μειώστε τον κίνδυνο με διπλό διαβατήριο

Δεν είναι γνωστό σε πολλούς ταξιδιώτες, η κατοχή διπλού διαβατηρίου είναι ένα απόλυτα νομικό μέτρο ασφάλειας για όσους απολαμβάνουν το ταξίδι. Παρόλο που ένας ταξιδιώτης δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα με τα δύο διαβατήρια, μπορεί να κρατήσει ένα δεύτερο για να επεξεργαστεί τις διεθνείς θεωρήσεις ή απλά να εξασφαλίσει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πάντα διαθέσιμα.

Για να κατέχουν ένα δεύτερο διαβατήριο, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποδείξουν ότι το πρώτο διαβατήριό τους εξακολουθεί να ισχύει. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο περιλαμβάνει μια φωτοτυπία του τρέχοντος έγκυρου διαβατηρίου σε ένα πακέτο εφαρμογής. Για να ζητήσετε ένα δεύτερο βιβλίο διαβατηρίου, συμπληρώστε την αίτηση ανανέωσης DS-82 σαν να ανανεώνετε την τρέχουσα αίτησή σας. Στο πακέτο εφαρμογής, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ένα υπογεγραμμένο γράμμα που εξηγεί το δεύτερο αίτημα διαβατηρίου. Τέλος, στείλτε την αίτηση με τα τέλη επεξεργασίας $ 110. Επιπλέον, αυτοί που ταξιδεύουν διεθνώς συχνά μπορούν εναλλακτικά να εξυπηρετηθούν μέσω της απόκτησης κάρτας διαβατηρίου, ή να συμμετάσχουν σε ένα αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρόγραμμα.

Με την προετοιμασία ενός σχεδίου για την αντικατάσταση ενός χαμένου ή κλαπέντος διαβατηρίου, οι ταξιδιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι κάθε ταξίδι τους θα συνεχίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Μέσω της ηρεμίας, της ορθολογικής σκέψης και του προσεκτικού σχεδιασμού, ο καθένας μπορεί να ταξιδέψει σαν ένα υπέρ - όχημα στις πιο αγχωτικές περιστάσεις.