Πόσο διαρκεί για να λάβετε το διαβατήριό σας;

Υποβολή αίτησης για διαβατήριο; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε, θα χρειαστείτε ένα διαβατήριο και η αίτηση για δική σας μπορεί να είναι μια συναρπαστική αλλά απογοητευτική εμπειρία. Και πιο απογοητευτικό από όλα; Η αναμονή.

Από το 2017, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επεξεργάζεται αιτήσεις διαβατηρίων μεταξύ τεσσάρων έως έξι εβδομάδων μετά την αποστολή των στοιχείων σας, συμπεριλαμβανομένων των ωρών αποστολής. Αν είναι δυνατόν, συνιστώ να υποβάλλετε αίτηση για το διαβατήριό σας σε χαμηλές περιόδους για ταξίδια, όπως πτώση και μέσα χειμώνα.

Η χειρότερη χρονική περίοδος για την υποβολή αίτησης είναι κατά τη διάρκεια του Μαρτίου ή του Απριλίου, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τα καλοκαιρινά τους σχέδια διακοπών και στη συνέχεια υποβάλλουν αίτηση για διαβατήρια.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να λαμβάνετε περιστασιακά το διαβατήριό σας το συντομότερο την ίδια ημέρα που υποβάλλετε αίτηση εάν ταξιδεύετε έξω από τη χώρα εντός δεκατεσσάρων ημερών και μπορείτε να το αποδείξετε. Δεν συνιστούμε να το αφήσετε τόσο αργά για να ισχύσει, καθώς διατρέχετε τον κίνδυνο να απορριφθεί η αίτησή σας και θα χάσετε όλα τα χρήματα που έχετε ξοδέψει για την κράτηση του ταξιδιού σας.

Εάν είστε απογοητευμένοι για να μάθετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να λάβετε το διαβατήριό σας, λάβετε υπόψη ότι θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Πριν από δέκα χρόνια, οι Αμερικανοί πολίτες συνήθως ήταν σε θέση να ταξιδεύουν τόσο στο Μεξικό όσο και στον Καναδά χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο. Εφόσον είχατε την ταυτότητά σας μαζί σας, θα μπορούσατε εύκολα να διασχίσετε τα σύνορα και των δύο χωρών χωρίς πρόβλημα.

Μαντέψτε τι συνέβη όταν τελείωσε αυτή η πολυτέλεια; Ήταν ξαφνικά μια τεράστια βιασύνη για τα διαβατήρια.

Σε ένα σημείο, υπήρχαν καθυστερήσεις τριών εκατομμυρίων αιτήσεων διαβατηρίου και ένας μέσος χρόνος αναμονής ενός επιβλητικού τριών μηνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τώρα είναι το 2017, πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά τα διαβατήρια θα αρχίσουν τώρα να λήγουν. Θα μπορούσε πράγματι να υπάρξει επανάληψη των προκλήσεων του 2007, οπότε είναι περιττό να πούμε ότι αν πρόκειται να υποβάλετε αίτηση για ένα διαβατήριο αυτό το έτος, το κάνετε το συντομότερο δυνατό.

Χρόνος Επεξεργασίας Ταχύτερης Διαβατηρίου

Από το 2016, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις αιτήσεις για τα ταχεία διαβατήρια σε οκτώ εργάσιμες ημέρες εάν περάσετε από έναν πράκτορα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πραγματικά να περιμένετε τρεις εβδομάδες για την επεξεργασία από πόρτα σε πόρτα και αυτό είναι αν ζητήσετε παράδοση σε μια νύχτα και πληρώσετε την παράδοση κατά τη διάρκεια της νύχτας με αμφότερα τα μέσα (από και προς το πρακτορείο διαβατηρίων).

Πώς λοιπόν λειτουργεί η ταχεία διαδικασία διαβατηρίου;

Εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι θα πάτε στο εξωτερικό και χρειάζεστε ένα διαβατήριο για να το κάνετε αυτό, θα είστε σε θέση να κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο γραφείο διαβατηρίων σας και να ζητήσετε να επισπεύσετε τη διαδικασία. Απόδειξη σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι έχετε ήδη κάνει κράτηση των πτήσεων και των καταλυμάτων σας για το ταξίδι σας.

Όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχει εγγενής κίνδυνος να καταλήξετε από την τσέπη σε αυτήν την περίπτωση, αλλά υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε όλα τα χρήματά σας αν απορριφθείτε. Ψάξτε για πτήσεις που σας επιτρέπουν να αγοράσετε ασφάλιση, εξασφαλίζοντάς σας ότι μπορείτε να ακυρώσετε την πτήση σας και να λάβετε τα χρήματά σας πίσω (εξαιρουμένου του ασφαλιστικού τέλους) και κάνετε ακριβώς το ίδιο για τη διαμονή - υπάρχουν πολλά ξενώνες, ξενοδοχεία και διαμερίσματα Airbnb επιστρέψτε το πλήρες ποσό της κράτησης σας όσο το δυνατόν πιο κοντά 24 ώρες πριν την ημερομηνία άφιξής σας.

Έπρεπε να επιταχύνω το διαβατήριό μου μία φορά και έλαβα το διαβατήριό μου ακριβώς την ίδια ημέρα, αν και το γραφείο προσφέρθηκε επίσης να το στείλει σε μένα στο σπίτι μου. Γενικά, το γραφείο διαβατηρίου θα στείλει το διαβατήριό σας σε εσάς την ίδια μέρα που έχει εγκριθεί, το οποίο είναι καλό να γνωρίζετε εάν ζείτε μακριά από γραφείο διαβατηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: Πώς να αποκτήσετε ένα γρήγορο διαβατήριο

Μια τελευταία σημείωση: όταν υπολογίζετε πόσο καιρό θα πάρει για να πάρει ένα διαβατήριο, να έχετε κατά νου ότι οι κάρτες διαβατηρίων δεν μπορούν να σταλούν με τη διανυκτέρευση - αποστέλλονται πάντοτε σε σας χρησιμοποιώντας κανονικά ταχυδρομεία πρώτης θέσης.

Έχετε ήδη υποβάλει αίτηση για διαβατήριο; Πώς να ελέγξετε την κατάστασή σας στο διαδίκτυο

Χρειάζεται γενικά μεταξύ επτά και δέκα ημερών για την εφαρμογή του διαβατηρίου σας να είναι trackable online. Εντούτοις, θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη εάν πληρώσατε για ταχείες υπηρεσίες και στέλνατε την αίτησή σας με παράδοση εντός της νύχτας.

Ο έλεγχος της κατάστασης διαβατηρίου στο διαδίκτυο είναι γρήγορος και απλός. Γεγονός διασκέδασης: στο παρελθόν, θα έπρεπε να στείλετε τα πάντα μακριά και να ελπίζετε για το καλύτερο (το οποίο συνήθως, σε κάθε δικαιοσύνη, συνέβη).

Μπορείτε να μετρήσετε την πρόοδο της αίτησής σας κοιτάζοντας ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Να είστε έτοιμοι να καταχωρίσετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Ελέγξτε την κατάστασή σας κατά την εφαρμογή Passport των ΗΠΑ μέσω τηλεφώνου

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας διαβατηρίου ΗΠΑ μέσω τηλεφώνου μεταξύ 6 π.μ. - 12 μ.μ. Δευτέρα-Παρασκευή και Σάββατο και Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ανατολή Standard Time (εκτός των ομοσπονδιακών αργιών). Το Υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι η καλύτερη στιγμή για να καλέσετε είναι μεταξύ 8:30 μ.μ. και 9 π.μ. EST. Χρησιμοποιήστε έναν από αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου:

Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.