Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο στις ΗΠΑ

Η υποβολή αίτησης για διαβατήριο ΗΠΑ είναι γρήγορη, εύκολη και χωρίς προβλήματα

Ένα διαβατήριο είναι ένα εύκολα αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό έγγραφο που επιτρέπει ταξίδια και σας εντοπίζει σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Χρειάζεστε ένα διαβατήριο για να εισέλθετε και να επιστρέψετε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις περισσότερες χώρες και αξίζει να το πετύχετε, ακόμη και αν δεν έχετε προγραμματίσει επερχόμενα ταξίδια. Αποκτήστε ένα διαβατήριο μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ, όχι εμπορικών γραφείων αιτήσεων για διαβατήρια, ακόμη και αν χρειαστεί να πάρετε γρήγορα ένα διαβατήριο - δεν επιταχύνουν τη διαδικασία περισσότερο από εσάς.

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε ένα διαβατήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Απαιτούμενος χρόνος: Αόριστη

Τι χρειάζεστε για να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο

Βήμα 1: Το πρώτο βήμα απαιτεί τη λήψη των σχετικών εντύπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μπορείτε να πάρετε μια αίτηση διαβατηρίου από οποιοδήποτε ταχυδρομικό γραφείο των Η.Π.Α. ή να μεταφορτώσετε τις φόρμες αιτήσεων διαβατηρίου online και να τις εκτυπώσετε από το σπίτι τους.

Εάν εκτυπώνετε, σημειώστε αυτή τη συμβουλή από την κυβέρνηση: "Οι φόρμες ... πρέπει να εκτυπώνονται σε μαύρο χρώμα σε λευκό χαρτί. Το χαρτί πρέπει να είναι 8 1/2 ίντσες με 11 ίντσες, χωρίς οπές ή διατρήσεις, τουλάχιστον μεσαίο (20 lb.) και με ματ επιφάνεια. Δεν είναι αποδεκτό το θερμικό χαρτί, το χαρτί εξάχνωσης χρωστικών ουσιών, το ειδικό χαρτί inkjet και άλλα λαμπερά χαρτιά. "

Βήμα 2: Μόλις λάβετε τη φόρμα αίτησης διαβατηρίου στο χέρι, ξεκινήστε διαβάζοντας τις οδηγίες που εκτυπώνονται στην πρώτη και τη δεύτερη σελίδα.

Συμπληρώστε τη σελίδα 3 χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες και, στη συνέχεια, διαβάστε τη σελίδα 4 για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπλήρωση της φόρμας.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πρέπει να συγκεντρώσετε την απόδειξη της αμερικανικής υπηκοότητας σας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Προετοιμαστείτε να αποδείξετε την ταυτότητά σας με οποιοδήποτε από αυτά:

Βήμα 4: Πάρτε δύο φωτογραφίες διαβατηρίου για να υποβάλετε μαζί με την αίτησή σας. Στις φωτογραφίες σας, φροντίστε να φοράτε τα κανονικά, καθημερινά ρούχα σας (χωρίς στολές) και τίποτα στο κεφάλι σας. Εάν φοράτε συνήθως γυαλιά ή άλλα αντικείμενα που αλλάζουν την εμφάνισή σας, φορέστε τα. Κοιτάξτε ευθεία και μην χαμογελάτε. Μπορείτε να πάρετε τις φωτογραφίες των διαβατηρίων σας στο Αμερικανικό ταχυδρομείο - θα γνωρίζουν το τρυπάνι και τις απαιτήσεις. Εάν λάβετε φωτογραφίες διαβατηρίου που έχουν ληφθεί αλλού, διαβάστε πρώτα τις απαιτήσεις φωτογραφιών διαβατηρίου για να βεβαιωθείτε ότι θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

Βήμα 5: Εάν δεν έχετε απομνημονεύσει τον αριθμό σας Κοινωνικής Ασφάλισης, γράψτε το και προσθέστε το στα υλικά που έχετε συγκεντρώσει - θα το χρειαστείτε κατά τη στιγμή της αίτησης διαβατηρίου.

Βήμα 6: Προετοιμαστείτε να πληρώσετε τα τέλη αίτησης και εκτέλεσης. πάρτε αυτά τα ποσά σε δολάρια σε απευθείας σύνδεση καθώς αλλάζουν περιοδικά.

Προς το παρόν (2017), τα τέλη διαβατηρίου είναι $ 110 συν $ 25. Για επιπλέον χρέωση 60 € πλέον διανυκτέρευσης, μπορείτε να πάρετε γρήγορα ένα διαβατήριο (περισσότερα για τα χρονικά πλαίσια της βόμβας στο βήμα 8). Ελέγξτε με τη θέση όπου θα υποβάλετε αίτηση για να βρείτε ποιες μέθοδοι πληρωμής γίνονται αποδεκτές και στη συνέχεια να συγκεντρώσετε τα χρήματα για πληρωμή.

Βήμα 7: Πάρτε ένα διαβατήριο! Βρείτε τη θέση του γραφείου διαβατηρίου πλησιέστερη σας (ίσως απλά το ταχυδρομείο). Παραδώστε τα συμπληρωμένα έντυπα, φωτογραφίες διαβατηρίου και χρήματα για το διαβατήριο. Δώστε την ημερομηνία αναχώρησης για το επόμενο ταξίδι σας και στη συνέχεια μπορείτε να περιμένετε να λάβετε το διαβατήριό σας σε δύο εβδομάδες έως δύο μήνες. Για μια πρόσθετη χρέωση $ 60 συν τις χρεώσεις μιας ημέρας παράδοσης, μπορείτε να επισπεύσετε μια αίτηση διαβατηρίου ΗΠΑ, και ίσως να μπορείτε ακόμη και να πάρετε ένα διαβατήριο ΗΠΑ την ίδια ημέρα που υποβάλλετε αίτηση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την κίνηση μιας αίτησης διαβατηρίου ΗΠΑ - δεν χρειάζεται να πληρώσετε ένα γραφείο αποστολής διαβατηρίου, οπότε βεβαιωθείτε ότι πηγαίνετε απευθείας μέσω της κυβέρνησης.

Οποιεσδήποτε υπηρεσίες απαιτούν να βιαστούμε το διαβατήριό σας για να περάσετε από ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως θα κάνατε και δεν μπορεί να επιταχύνει το χρόνο επεξεργασίας.

Βήμα 8: Ελέγξτε την κατάσταση της εφαρμογής σας: περίπου μία εβδομάδα μετά την υποβολή της αίτησής σας, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας στο διαδίκτυο για να δείτε πότε θα μπορούσε να φθάσει το διαβατήριό σας. Οι περισσότεροι θα φτάσουν σύντομα μετά από αυτό.

Συμβουλές και κόλπα για την υποβολή αίτησης για το διαβατήριό σας

  1. Το τέλος διαβατηρίου των ΗΠΑ είναι $ 110 (συν 25 δολάρια) εάν είστε άνω των 18 ετών και το νέο διαβατήριο των ΗΠΑ είναι καλό για δέκα χρόνια.
  2. Το τέλος διαβατηρίου των ΗΠΑ είναι $ 80 (συν 25 δολάρια) αν είστε κάτω των 16 ετών και το νέο διαβατήριο είναι καλό για πέντε χρόνια.
  3. Ορισμένες χώρες απαιτούν το διαβατήριό σας να είναι έγκυρο για περίοδο έξι μηνών, αφού φύγετε από τη χώρα για επιστροφή στις ΗΠΑ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υποβάλει αίτηση για νέο, ενώ έχετε αρκετούς έγκυρους μήνες.
  4. Θυμηθείτε ότι χρειάζεστε ένα διαβατήριο ή άλλο έγγραφο συμβατό με WHTI για να επιστρέψετε στις ΗΠΑ από το Μεξικό, τον Καναδά, την Καραϊβική και τις Βερμούδες.
  5. Αφήστε ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας στο σπίτι και στείλτε ένα αντίγραφο σε εσάς μαζί με άλλα σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Εάν χάσετε το διαβατήριό σας στο εξωτερικό, η κατοχή ενός αντιγράφου θα καταστήσει πολύ πιο εύκολη τη λήψη προσωρινού ή αντικατάστασης διαβατηρίου. Μάθετε πώς και γιατί να στέλνετε e-mail τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα .

Αυτό το άρθρο έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.