Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της αίτησής μου στο διαβατήριο των ΗΠΑ;

Είναι γρήγορος και εύκολος ο έλεγχος της κατάστασης της αίτησής σας για διαβατήρια

Αν σχεδιάζετε να κατευθυνθείτε στο εξωτερικό, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο ΗΠΑ . Μόλις το κάνετε αυτό, είναι εξίσου σημαντικό να παρακολουθείτε την κατάσταση της αίτησής σας, ειδικά αν σύντομα θα φύγετε από τη χώρα. Δεν συνιστώ να κλείσετε καταλύματα ή πτήσεις μέχρι να έχετε το διαβατήριό σας (και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστείτε τον αριθμό του διαβατηρίου σας για να κλείσετε ξενοδοχεία και πτήσεις ούτως ή άλλως), ώστε να λάβετε επιβεβαίωση και να μάθετε πότε θα λάβετε το διαβατήριό σας είναι κρίσιμο πριν κάνετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησης διαβατηρίου στις ΗΠΑ παρακάτω:

Ελέγξτε την κατάστασή σας κατάστασης αιτήσεων Passport των ΗΠΑ στο διαδίκτυο

Ο πιο γρήγορος και ευκολότερος τρόπος να ελέγξετε την πρόοδο της αίτησης διαβατηρίου σας είναι να το κάνετε online.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Να είστε έτοιμοι να καταχωρίσετε τις ακόλουθες πληροφορίες: το επώνυμό σας, συμπεριλαμβανομένων των επιθημάτων χωρίς σημεία στίξης εκτός από το παύλα (για παράδειγμα: Smith III, Jones Jr, Jones-Smith), την ημερομηνία γέννησής σας με την ακόλουθη μορφή: MM / DD / YYYY τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισής σας. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Υποβολή, θα μπορείτε να δείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η αίτηση διαβατηρίου σας και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να λάβετε.

Αυτήν τη στιγμή (το 2016) διαρκεί 7-10 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησής σας, μέχρι να μπορέσετε να δείτε τι συμβαίνει με την αίτησή σας στο διαδίκτυο, οπότε περιμένετε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ελέγξετε.

Ελέγξτε την κατάστασή σας κατά την εφαρμογή Passport των ΗΠΑ μέσω τηλεφώνου

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας διαβατηρίου ΗΠΑ είναι μέσω τηλεφώνου.

Από τις 6 π.μ. έως τα μεσάνυχτα από Δευτέρα έως Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ανατολικής Τυποποίησης (εκτός των ομοσπονδιακών αργιών), θα μπορείτε να καλέσετε το Υπουργείο Εξωτερικών να μάθετε πόσο μακριά είναι η αίτησή σας και πώς θα χρειαστεί να γίνει πλήρης επεξεργασία. Το Υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι ο καλύτερος χρόνος για να καλέσετε είναι μεταξύ 8:30 μ.μ. και 9 π.μ. EST., Καθώς αυτό είναι όταν το λιγότερο ποσό των ανθρώπων κλήση, οπότε δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τόσο πολύ Αυτό είναι ο αριθμός που χρειάζεστε κλήση :

1-877-487-2778

Και για όσους έχετε προβλήματα ακοής: 1-888-874-7793.

Ελέγξτε την κατάστασή σας κατά την εφαρμογή Passport των ΗΠΑ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση της αίτησής σας στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο NPIC@state.gov - βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το επώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησής σας, τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού κοινωνικής ασφάλισης και τον αριθμό αίτησης διαβατηρίου .

Οι περισσότερες ερωτήσεις θα απαντηθούν με 24 ώρες, επομένως αυτή είναι η πιο αργή μέθοδος για να μάθετε τι συμβαίνει. Θα προτιμούσατε να τηλεφωνείτε ή να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, εκτός και αν δεν βρίσκεστε σε τεράστια βιασύνη.

Αφήνοντας τη χώρα σύντομα;

Αν θα φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε 14 ημέρες και θα πρέπει να υποβάλετε επειγόντως την αίτησή σας διαβατηρίου, η κυβέρνηση προσφέρει μια υπηρεσία αποστολής για να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τα πάντα εγκαίρως - στην περίπτωση αυτή θα χρειαστούν δύο ή τρεις εβδομάδες για να λάβετε το διαβατήριό σας, συμπεριλαμβανομένων των ωρών αποστολής.

Μην πέσετε για τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών επιτάχυνσης που θα δείτε στα αποτελέσματα της Google καθώς ερευνάτε, καθώς είναι υπερτιμημένες και οι εταιρείες κάνουν ακριβώς αυτό που θα κάνατε για να επισπεύσετε τη διαδικασία.

Κάνετε τον εαυτό σας αντ 'αυτού και αποθηκεύστε τα χρήματά σας για τις διακοπές σας - δεν είναι γρηγορότερο να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία εκτός αν δεν έχετε πραγματικά μια μισή ώρα επιπλέον για να συμπληρώσετε την αίτησή σας.

Μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε στο ακόλουθο άρθρο: Πώς να επιταχύνετε μια εφαρμογή Passport των ΗΠΑ .

Να είστε ενημερωμένοι με τυχόν προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την εφαρμογή σας

Πριν από δέκα χρόνια, οι Αμερικανοί πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο Μεξικό και τον Καναδά χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζουν το διαβατήριό τους και τα δύο σύνορα. Εφόσον είχατε ταυτότητα, όπως άδεια οδήγησης ή πιστοποιητικό γέννησης, μπορείτε να εισάγετε και τις δύο χώρες ως τουρίστας.

Πριν από δέκα χρόνια, το πρόγραμμα αυτό σταμάτησε και όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για διαβατήριο αν ήθελαν να εισέλθουν σε οποιαδήποτε χώρα. Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι σημειώθηκε τεράστια βιασύνη για τα διαβατήρια, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στις αιτήσεις. Στο χειρότερο σημείο της, υπήρχαν καθυστερήσεις τριών εκατομμυρίων διαβατηρίων και ο χρόνος αναμονής για το διαβατήριο που έπρεπε να υποβληθεί σε επεξεργασία ήταν πάνω από τρεις μήνες.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό σήμερα είναι επειδή αυτό συνέβη το 2007 και ένα αμερικανικό διαβατήριο ισχύει για δέκα χρόνια.

Το 2017, τα εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών που ζήτησαν ταυτόχρονα τα διαβατήριά τους θα πρέπει τώρα να υποβάλουν αίτηση για ένα νέο. Επομένως, εάν ελπίζετε να υποβάλετε αίτηση για διαβατήριο το 2017, αξίζει να το κάνετε το συντομότερο δυνατόν, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την αίτησή σας να περάσει φέτος.

Αυτή η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Lauren Juliff.