Αποφύγετε αυτές τις τρεις απάτες διαβατηρίων πριν ταξιδέψετε

Μπορεί να μην χρειάζεστε υπηρεσίες εφαρμογής, επικύρωση και βοήθεια για την έκδοση θεωρήσεων

Τα διεθνή ταξίδια μπορούν να είναι συντριπτικά σε νέους ταξιδιώτες - ειδικά όταν οι κανονισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι καλλιτέχνες απάτης γνωρίζουν αυτό το γεγονός και συχνά στοχεύουν τους νέους διεθνείς ταξιδιώτες και τα διαβατήρια τους πριν εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Με τις υποσχέσεις επικύρωσης των διαβατηρίων ή των αιτήσεων θεώρησης ταχείας παρακολούθησης, οι καλλιτέχνες απάτης είναι γρήγοροι να διαχωρίσουν τους ταξιδιώτες από τα χρήματά τους μέσω οποιουδήποτε αριθμού απάτες διαβατηρίων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι φημισμένες "υπηρεσίες επιτάχυνσης" προσφέρουν ελάχιστη αξία στους ταξιδιώτες στο τέλος, καθώς οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να αναλάβουν πολλά από αυτά τα καθήκοντα μόνοι τους. Κατά τον καθορισμό των υπηρεσιών που χρειάζονται οι ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε αυτές τις τρεις απάτες διαβατηρίων και αποφύγετε τους με κάθε κόστος.

Απάτη διαβατηρίου: υπηρεσίες αίτησης διαβατηρίου

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο Internet για "αίτηση διαβατηρίου" θα αποφέρει έναν αριθμό υπηρεσιών που προσφέρονται για την επιτάχυνση μιας αίτησης διαβατηρίου. Πολλές από αυτές τις υπηρεσίες χρεώνουν ένα τέλος για να "βοηθήσουν" τους ταξιδιώτες να πάρουν το διαβατήριό τους με ταχείς ρυθμούς στην έγκριση και την έκδοση, υποτίθεται ότι βοηθούν τους ανθρώπους να πάρουν τα διαβατήριά τους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ενώ αυτές οι προσφορές μπορεί να ακούγονται δελεαστικές, η βοήθειά τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απάτη υψηλού τιμολογίου διαβατηρίου, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες στους ταξιδιώτες με ονομαστική αμοιβή.

Για τους ταξιδιώτες που χρειάζονται γρήγορα ένα διαβατήριο, υπάρχουν πολλοί τρόποι απόκτησης ταξιδιωτικών εγγράφων - μερικές φορές την ίδια ημέρα.

Για επιπλέον $ 60, οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ταχεία υπηρεσία διαβατηρίων από το Προεδρείο Προξενικών Υποθέσεων, το οποίο παραδίδει ταξιδιωτικά έγγραφα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Οι ταξιδιώτες που έχουν διεθνή ταξιδιωτικά σχέδια μέσα σε δύο εβδομάδες και χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο μπορούν να υποβάλουν αίτηση και αυτοπροσώπως σε έναν από τους 26 οργανισμούς Passport στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Πουέρτο Ρίκο.

Με την υποβολή αίτησης και την απόδειξη του ταξιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν το διαβατήριό τους σε μόλις πέντε ημέρες.

Ενώ οι υπηρεσίες αίτησης διαβατηρίου μπορούν να διεκδικήσουν γρήγορα το διαβατήριό σας, το State Department διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες ταχείας αποστολής δεν επιταχύνουν γρήγορα τα διαβατήρια από την άμεση εφαρμογή του διαβατηρίου σας. Πριν ζητήσετε βοήθεια από μια εταιρεία, φροντίστε να διερευνήσετε όλες τις επιλογές σας.

Απάτη διαβατηρίου: υπηρεσίες επικύρωσης διαβατηρίου

Όταν ταξιδεύουν πέρα ​​από τα σύνορα, οι ταξιδιώτες συχνά καλωσορίζονται από πινακίδες για «κέντρα υποδοχής» πριν από την είσοδό τους σε ένα έθνος. Ορισμένες από αυτές τις τοποθεσίες προσφέρουν υπηρεσίες επικύρωσης διαβατηρίου με ονομαστική χρέωση. Ενώ μερικοί ενδέχεται να υποσχεθούν στους ταξιδιώτες που έχουν επικυρώσει τα διαβατήρια μια ταχύτερη διαδρομή στη χώρα τους, αυτή η υπόσχεση απλά δεν είναι αλήθεια.

Εκτός εάν ένας ταξιδιώτης είναι μέλος ενός προγράμματος αξιόπιστων ταξιδιωτών όπως το Global Entry, το NEXUS ή το SENTRI , δεν υπάρχει κανένας τρόπος για γρήγορη παρακολούθηση των συνόρων. Αντ 'αυτού, όλοι οι ταξιδιώτες - ανεξάρτητα από το εάν το διαβατήριό τους έχει επικυρωθεί - πρέπει να διασχίσουν τα σύνορα με την ίδια μέθοδο και να τους ζητήσουν τα ίδια ερωτήματα όπως και κάθε άλλος ταξιδιώτης . Ως εκ τούτου, οι υπηρεσίες "επικύρωσης διαβατηρίου" είναι λίγο περισσότερο από απάτη διαβατηρίου, όπου οι ταξιδιώτες πληρώνουν χρήματα για να ειπωθεί το διαβατήριό τους είναι έγκυρη.

Πριν ταξιδέψετε σε νέο προορισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους κανονισμούς που απαιτούνται για την είσοδο σε μια χώρα. Ενώ πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένης της πλειονότητας της Δυτικής Ευρώπης) απαιτούν μόνο διαβατήριο με ισχύ τριών μηνών, ορισμένοι απαιτούν το διαβατήριό σας να ισχύει για έξι μήνες. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαιτούμενες βίζες στο χέρι πριν μπείτε σε μια χώρα. Διαφορετικά, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να στερούνται πρόσβαση και να στέλνονται σπίτι με δικά τους έξοδα.

Απάτη διαβατηρίου: υπηρεσίες υποβολής αιτήσεων θεώρησης

Πριν από την αναχώρηση, ορισμένα έθνη απαιτούν από τους ταξιδιώτες να κατέχουν βίζα προτού επιχειρήσουν να εισέλθουν στη χώρα προορισμού τους. Για τις χώρες αυτές, ορισμένες υπηρεσίες προσφέρουν στους ταξιδιώτες βοήθεια για την απόκτηση των απαιτούμενων θεωρήσεων με ονομαστική αμοιβή. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τους ταξιδιώτες για να τους βοηθήσει να αποκτήσουν βίζα;

Κάθε χώρα έχει διαφορετικές απαιτήσεις θεώρησης.

Ενώ ορισμένα έθνη απαιτούν μόνο ένα έγκυρο διαβατήριο για να εισέλθουν στο έθνος, άλλα έθνη (όπως η Βραζιλία) απαιτούν από τους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εκ των προτέρων. Όταν σχεδιάζετε ταξίδια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με το προξενείο της χώρας προορισμού σας για να διαπιστώσετε εάν απαιτείται θεώρηση πριν εισέλθετε σε μια χώρα. Πολλές πρεσβείες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου στην πατρίδα τους πριν από την αναχώρηση. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο ή μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση για να εισέλθουν σε μια χώρα.

Εάν ένας ταξιδιώτης αποφασίσει ότι χρειάζονται βοήθεια για να υποβάλει αίτηση για μια σύνθετη βίζα, φροντίστε να κάνετε την εργασία για τον επιλεγμένο συνεργάτη. Ορισμένες εταιρείες χρεώνουν υψηλό τέλος για ταχείες υπηρεσίες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια πολύπλοκη απάτη στο διαβατήριο στο τέλος. Οι ταξιδιώτες που χρειάζονται βοήθεια για την απόκτηση θεώρησης θα πρέπει να συνεργάζονται με το πρακτορείο ταξιδίων τους ή να χρησιμοποιούν μια αξιόπιστη και συνιστώμενη εταιρεία αιτήσεων θεώρησης .

Πολλές απάτες διαβατηρίων απευθύνονται για πρώτη φορά σε διεθνείς ταξιδιώτες, με ελάχιστη ή καθόλου προσφυγή για να επιστρέψουν τα χρήματά τους. Με την έρευνα και την κατανόηση των τοπικών εθίμων, οι έξυπνοι ταξιδιώτες μπορούν να αποφύγουν αυτές τις απάτες διαβατηρίων και να απολαύσουν ένα απολαυστικό ταξίδι στον τελικό προορισμό σας.