Το τέλος της Ελευθερίας

Το τέλος μιας εποχής

Το Libertyland ήταν ένα πάρκο ψυχαγωγίας στο Μέμφις του Τενεσί που ήταν ανοιχτό από το 1976 έως το 2005. Το πάρκο χτίστηκε στους υφιστάμενους εκθεσιακούς χώρους Memphis και ενσωμάτωσε αρκετές υπάρχουσες βόλτες, όπως το Grand Carousel και το Zippin Pippin. Ο τελευταίος είναι γνωστός παγκοσμίως ως αγαπημένο ρόλερ του Elvis και λέγεται ότι ενοικιάζει ολόκληρο το πάρκο για τον εαυτό του και την οικογένεια και τους φίλους του μερικές φορές.

Το 2005, όταν οι ιδιοκτήτες απειλούσαν να πλειστηριάσουν τις πιο διάσημες βόλτες - το Carousel και το Zippin Pippin - ένας τοπικός ακτιβιστής Denise Parkinson σχημάτισε την ομάδα Save Libertyland.

Εκτός από την Libertyland υποστήριξε ότι καταστρέφοντας το Libertyland, η πόλη στην πραγματικότητα καταστρέφει μέρος της ιστορίας της. Το Zippin Pippin και το Grand Carousel βρίσκονται και στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Περιοχών.

Εκτός από το Libertyland οργανώθηκαν διαμαρτυρίες και συγκεντρώθηκαν υπογραφές για μια αναφορά για να σώσει το πάρκο. Προσέλκυσαν ακόμη και επενδυτές που ήταν πρόθυμοι να αναζωογονήσουν το πάρκο, συμπεριλαμβανομένης της T-Rex Entertainment, η οποία προσφέρθηκε να μισθώσει το πάρκο για $ 10.000 το μήνα. Η προσφορά αρχικά μειώθηκε τόσο από έναν υπάλληλο της πόλης όσο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Mid-South. Τώρα, όμως, η πόλη είναι πρόθυμη να εξετάσει τέτοιες προσφορές.

Η δεύτερη μεγάλη νίκη της ομάδας ήρθε όταν ώθησαν την πόλη να εξετάσει τα δικά της δικαιώματα στις βόλτες. Μετά από πολλή έρευνα, ο πληρεξούσιος της πόλης παρήγαγε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η πόλη κατέχει τόσο το Zippin Pippin όσο και το Grand Carousel, αναγκάζοντας το Διοικητικό Συμβούλιο να παραλάβει τις δύο εκδρομές εκτός της δημοπρασίας.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, στις 29 Οκτωβρίου 2005, η Libertyland έκλεισε για πάντα για οικονομικούς λόγους. Το Zippin Pippin πωλήθηκε στην πόλη Green Bay του Ουισκόνσιν το 2010. Την εποχή εκείνη, οι περισσότερες από τις βόλτες και τις εγκαταστάσεις είχαν καταστραφεί και κατεδαφίστηκε και η γη εκκαθαρίστηκε. Το Carousel φυλάσσετο μέχρι το 2015, όταν το Παιδικό Μουσείο του Memphis αγόρασε την ιστορική διαδρομή και το είχε ανακατασκευάσει.

Το Grand Carousel άνοιξε ξανά στις 2 Δεκεμβρίου 2017 μέσα σε ένα νέο περίπτερο και εκδηλώσεις στο Παιδικό Μουσείο του Μέμφις, κοντά στο πρώτο σπίτι του στο Μέμφις στους εκθεσιακούς χώρους. Το Carousel θα είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και τα βόλτα είναι $ 3 ανά άτομο.

Σήμερα στο χώρο του πρώην Libertyland υπάρχει τώρα ένα γήπεδο γκολφ με δίσκους και ένα νέο χώρο πίσω από το Liberty Bowl που ονομάζεται "Tiger Lane". Το μέλλον του Κολοσσαίου Mid-South και των εκθεσιακών χώρων γενικά δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Ενημερώθηκε από τον Holly Whitfield τον Νοέμβριο του 2017