Σε ποια ζώνη ώρας είναι το Memphis;

Αν ψάχνετε για την τρέχουσα ώρα ή ζώνη ώρας στο Μέμφις, Τενεσί, μην κοιτάξετε ξανά. Εδώ είναι πώς μπορείτε να μάθετε την τρέχουσα τοπική ώρα στο Μέμφις:

Το Μέμφις, Τενεσί βρίσκεται στην κεντρική ζώνη ώρας. Η κεντρική ώρα μπορεί να προσδιοριστεί αφαιρώντας έξι ώρες από την Συντονισμένη Καθολική Ώρα (CUT), αφαιρώντας μία ώρα από την ώρα Ανατολικής Ζώνης (EST), προσθέτοντας μία ώρα στη Mountain Time Zone (MTZ) ή προσθέτοντας δύο ώρες στη ζώνη ώρας του Ειρηνικού (PTZ ).

Ο χρόνος του Μέμφις είναι μία ώρα πίσω από τη Νέα Υόρκη, την ώρα της Νέας Υόρκης και δύο ώρες μπροστά από το Λος Άντζελες, την ώρα της Καλιφόρνιας. Το Μέμφις βρίσκεται στην ίδια ζώνη ώρας με τις μεγαλύτερες πόλεις του Σικάγου, του Ιλινόις. Ντάλας, Τέξας; St. Louis, Missouri; Minneapolis, Μινεσότα; Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα. και Ατλάντα της Γεωργίας.

Το Τενεσί, όπως και οι περισσότερες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρατηρεί το χρόνο θερινής ώρας ετησίως. Η θερινή ώρα αρχίζει τη δεύτερη Κυριακή του Μαρτίου και τελειώνει τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κεντρικός χρόνος μπορεί να υπολογιστεί αφαιρώντας πέντε ώρες από την Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα.

Περίπου τα δύο τρίτα του κράτους του Τενεσί πέφτει στην κεντρική ζώνη ώρας, συμπεριλαμβανομένων όλων των Δυτικών και Μέσων Τενεσί και αρκετές κομητείες στο Ανατολικό Τενεσί. Το δυτικό μισό του Κεντάκι, τμήματα του Florida, και το μεγαλύτερο μέρος του Τέξας, βρίσκονται επίσης στην Κεντρική Ζώνη Ώρας καθώς και σε ολόκληρο το Μισισιπή, το Αρκάνσας, την Αλαμπάμα και το Μιζούρι.

Γρήγορα γεγονότα και μετατροπές για κεντρικό βασικό χρόνο.

Ιστορικό στις ζώνες ώρας

Στον κόσμο, υπάρχουν 40 ζώνες ώρας, οι οποίες συχνά υποδηλώνονται από τη σχέση τους με την Συντονισμένη Παγκόσμια Ημέρα, η οποία ορίζεται σε 0 μοίρες μήκους, η οποία διέρχεται από το Παρατηρητήριο Greenwich στη Μεγάλη Βρετανία. Η Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα είναι ένα 24ωρο σύστημα χρόνου, ξεκινώντας από τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν τέσσερις διαφορετικές ζώνες ώρας: Ανατολική ζώνη ώρας, Κεντρική ζώνη ώρας, Ζώνη ώρας βουνών και ζώνη ώρας Ειρηνικού.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα ή γιατί ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί πλέον το Greenwich Mean Time για τον προσδιορισμό των ζωνών ώρας, δείτε αυτήν την επισκόπηση των ζωνών ώρας.

Ενημερώθηκε από Holly Whitfield Ιούλιος 2017