Πώς οι πόλεις Wettest στις ΗΠΑ συγκρίνουν με το Rainy London;

Ανακαλύψτε πώς οι ετήσιες βροχοπτώσεις του Λονδίνου στοιβάζονται στις πιο υγρές πόλεις της Αμερικής

Το Λονδίνο είναι ένας δημοφιλής προορισμός που μπορεί να είναι τόσο γνωστός για τον θλιβερό και βροχερό καιρό του, καθώς και για την ιστορία του που χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Το Λονδίνο είναι ένας προορισμός που πολλοί ταξιδιώτες έχουν στη λίστα υποχρεωτικών επισκεπτών τους, είτε πρόκειται να ακολουθήσετε τα βήματα της Βασίλισσας, του Χάρι Πότερ ή του Σέρλοκ Χολμς. ή θέλετε να σηκωθείτε κοντά και προσωπικά με θέαμα hotspots όπως η Γέφυρα του Λονδίνου, το Westminster Abbey και το Big Ben.

Ωστόσο, πολλοί τουρίστες μπορεί να περιμένουν να περάσουν τα περισσότερα από τα ταξίδια τους στο Λονδίνο μέσα, επειδή το Λονδίνο πιστεύεται ότι είναι μία από τις πιο βροχερές πόλεις στον κόσμο.

Το ερώτημα είναι: Είναι το Λονδίνο εξίσου βροχερό με το κοινό ταξίδι που θα πίστευες; Η απάντηση μπορεί να μην είναι αυτό που νομίζετε. Μεγιστοποιούμε τον βροχερό ανταγωνισμό του Λονδίνου στις ΗΠΑ και συγκρίνουμε μερικές από τις πιο βροχερές πόλεις στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το κλίμα για το Λονδίνο, η πόλη υπολογίζει κατά μέσο όρο 22.976 ίντσες (583.6 χιλιοστά) βροχόπτωσης ανά έτος. Συγκρίνετε αυτό με τις βροχοπτώσεις σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και το Λονδίνο δεν κάνει καν τις κορυφαίες 15 πιο βροχερές πόλεις. Ακόμη και η πόλη της Νέας Υόρκης είναι πιο βροχερή από το Λονδίνο, με κατά μέσο όρο 49,9 ίντσες βροχής το χρόνο. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για πόλεις, οι έξι πιο ζέστη μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσος όρος περισσότερο από 50 ίντσες το χρόνο και είναι:

Το πιο βροχερό μέρος στις ΗΠΑ είναι το Mt. Waialeale για Kauai στη Χαβάη, η οποία παίρνει περίπου 460 ίντσες (11,684 χιλιοστά) βροχής κάθε χρόνο.

Αυτό είναι πολύ περισσότερο από το Λονδίνο!

Αλλά ίσως σκέφτεστε, ακόμα και αν δεν έχει μεγάλο όγκο βροχής, ακόμα βρέχει κάθε μέρα στο Λονδίνο, έτσι δεν είναι; Και πάλι, σύμφωνα με τα στοιχεία για το κλίμα του Λονδίνου, η πόλη υπολογίζει κατά μέσο όρο περίπου 106 βροχερές μέρες το χρόνο. Μπορεί να ακούγεται σαν πολλά, αλλά 106 μέρες το χρόνο δεν είναι πραγματικά πολλές ημέρες όταν σκέφτεστε πώς αυτό αφήνει 259 ξηρές ημέρες. Έτσι, περισσότερες από τις μισές μέρες του Λονδίνου δεν είναι βροχερές.

Υπάρχουν αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ που μέση βροχερή μέρες πολύ πιο πάνω από 106 ημέρες του Λονδίνου. Οι πόλεις με τις πιο βροχερές μέρες (και όχι ο μεγαλύτερος όγκος βροχής) είναι:

Ενώ το Λονδίνο είναι σίγουρα μια λογικά βροχερή πόλη, δεν συγκρίνεται πραγματικά με τις πιο βροχερές θέσεις στις ΗΠΑ ή στον κόσμο. Η αντίληψη του Λονδίνου ως "η πιο βροχερή πόλη" προέρχεται σίγουρα από τη λαϊκή κουλτούρα σε ταινίες και τραγούδια που περιγράφουν το Λονδίνο ως ένα βροχερό, ομιχλώδες μέρος - περιγράφεται συχνά ως ζοφερή. Ενώ η βροχερή ατμόσφαιρα έχει γίνει μέρος της ταυτότητας του Λονδίνου, αποδεικνύεται ότι δεν είναι απολύτως ακριβής. Φαίνεται ότι η βροχερή φήμη του Λονδίνου είναι αποτέλεσμα εκατοντάδων ετών κακοκαιρίας PR.

Είτε αγαπάτε είτε μισείτε τη βροχή, είναι πάντα καλό να έχετε μια ιδέα για το τι να περιμένετε σε ένα μεγάλο ταξίδι. Είτε σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Λονδίνο είτε επισκέπτεστε μία από τις πιο βροχερές πόλεις στις ΗΠΑ, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον καιρό πριν και θα είστε προετοιμασμένοι προτού πάτε, γεμίζοντας μια ελαφριά ομπρέλα, σακάκι βροχής και παπούτσια αρκετά ευέλικτα ώστε να αντέχουν η βροχή.

Σχετικά Άρθρα