Πώς να είστε σεβαστός στα Γερμανικά μνημεία του Ολοκαυτώματος

Οι ταξιδιώτες στη Γερμανία συχνά αισθάνονται την ανάγκη να αποτίσουν φόρο τιμής στην πιο σκοτεινή περίοδο στη γερμανική ιστορία. Μια επίσκεψη σε ένα από τα πολλά μνημεία της Γερμανίας μπορεί να είναι το πιο σημαντικό μέρος οποιουδήποτε ταξιδιού στη χώρα.

Αναφέραμε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία του Ολοκαυτώματος σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των πρώην στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως το Dachau (εκτός του Μονάχου) και το Sachsenhausen (κοντά στο Βερολίνο). Θα πρέπει να επισκεφθείτε μία από αυτές τις τοποθεσίες μνήμης ενώ βρίσκεστε στο ταξίδι σας.

Αλλά ίσως να μπερδέψετε ακόμα τι ακριβώς είναι μια επίσκεψη σε ένα από τα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας.

Η ανάμνηση του Ολοκαυτώματος στη Γερμανία ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Το μεγαλύτερο μνημείο στο Βερολίνο, το Μνημείο των Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης , πήρε 17 χρόνια σχεδιασμού και δύο διαγωνισμούς σχεδίου για να αποφασίσει για τη μορφή του. Και ακόμα και τώρα είναι αμφιλεγόμενο. Πώς να θυμάστε ένα τέτοιο τεράστιο, παγκόσμιο και καταστροφικό γεγονός δεν αποτελεί μικρό καθήκον.

Αλλά αν πάτε σε ένα χώρο μνημείων με το σωστό πνεύμα της επίσημης θέλησης και της εκτίμησης, είναι αδύνατο να πάει στραβά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου και δραστηριότητες που πρέπει να αποφύγετε. Εδώ είναι ο οδηγός για το πώς πρέπει να σεβαστούμε στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας.

Λαμβάνοντας φωτογραφίες των μνημείων του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Οι περισσότερες τοποθεσίες καλωσορίζουν φωτογραφίες. Προσέξτε τα σημάδια που σημειώνονται όταν απαγορεύεται η φωτογράφηση με φλας ή όταν δεν επιτρέπονται φωτογραφίες. Ως οδηγός, οι εξωτερικές φωτογραφίες επιτρέπονται σχεδόν πάντα, ενώ οι φωτογραφίες μέσα στα μουσεία γενικά δεν είναι.

Τούτου λεχθέντος, σκεφτείτε πώς συνθέτετε τα πλάνα σας. Είναι αυτός ο τόπος για τα ειρηνικά σημάδια, τους εαυτούς και τα αυτιά λαγουδάκι; Σιγουρα οχι. Ενώ μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στη λήψη φωτογραφιών από τους εαυτούς τους παντού, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση αυτών των ιστότοπων ως πτώση μόδας για μια φωτογράφηση από εσάς. Πρόκειται για το site.

Ένας από τους λόγους που επιτρέπουν οι φωτογραφίες είναι να ενισχύσουμε τη σημασία αυτού του γεγονότος και να πούμε τις ιστορίες των ανθρώπων που επηρεάστηκαν άμεσα από το Ολοκαύτωμα. Σεβαστείτε τον χώρο, θυμηθείτε και μοιραστείτε τις εικόνες σας.

(Οι φωτογραφίες, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εγγραφές για εμπορικούς σκοπούς απαιτούν γραπτή άδεια. Κατεβάστε με την τοποθεσία εκ των προτέρων μεμονωμένες απαιτήσεις.)

Αγγίζοντας τα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Έτσι έχουμε διαπιστώσει ότι μπορείτε να το φωτογραφήσετε, αλλά μπορείτε να το αγγίξετε; Πρέπει να είναι σαφές ότι τα κτήρια των πρώην στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι ιστορικά κτίρια, μερικές φορές σε εύθραυστη κατάσταση, και πρέπει να διατηρηθούν. Μερικοί επισκέπτες προτιμούν να τοποθετούν αφιερώματα στα μνημεία, όπως τα λουλούδια ή τα κεριά στις σιδηροδρομικές διαδρομές ή στο κρεματόριο, αλλά αυτό δεν συνιστάται καθώς περπατήσατε σε αυτές τις ευαίσθητες δομές. Και πάλι, τα σημάδια συνήθως ορίζουν εάν δεν επιτρέπεται να αγγίξετε, αλλά κατά κανόνα πρέπει να αποφύγετε να αγγίζετε / χειρίζεστε / χειρίζεστε οποιαδήποτε ιστορικά κτίρια ή αντικείμενα για να τα διατηρήσετε για μνήμη.

Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο στις νεώτερες, φαινομενικά άθλιες δομές. Το μνημείο των δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης στο Βερολίνο έχει το Field of Stelae, το οποίο αποτελείται από 2.711 στύλους σκυροδέματος.

Είναι στερεά και άπειρα φωτογενή. Η θέση του ανάμεσα σε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, από το Brandenburger Tor έως το Tiergarten έως το Potsdamer Platz, ικετεύει τους ανθρώπους να καθίσουν στις χαμηλότερες πέτρες και να ξεκουραστούν.

Στην πραγματικότητα, ο σχεδιαστής Peter Eisenman φαντάστηκε αυτό ως ένα μέρος για να συμβεί η ζωή. Ήθελε τα παιδιά να τρέχουν μεταξύ των πυλώνων και των ανθρώπων να αγγίξουν τις πέτρες. Ο σχεδιασμός του σκοπεύει να είναι λιγότερο άγιος τόπος και περισσότερο ζωντανό μνημείο. Αλλά αμφιβάλλω ότι θα μπορούσε να φανταστεί το φαινόμενο Pokemon Go που είχε στοιχεία που βρέθηκαν στο κοντινό Μνημείο των Σίντι και Ρομά Θύματα Εθνικού Σοσιαλισμού (άλλο μπουκάλι). Ίσως θα ήταν εντάξει και με αυτό.

Τούτου λεχθέντος, η έλλειψη σεβασμού ορισμένων ανθρώπων προκάλεσε παράπονα. Οι επισκέπτες που πηδούν ανάμεσα στις πέτρες και παίρνουν τις μη ευαίσθητες εικόνες σαν να ήταν μια παιδική χαρά εμπνεύστηκε ένα έργο τέχνης του ισραηλινού σατιριστή, το Γιολοκαύστη.

Ο καλλιτέχνης, Shahak Shapira, πήρε άγευστες εικόνες που οι χρήστες δημοσίευσαν στα κοινωνικά μέσα τους στα μνημεία της Γερμανίας και τους επεξεργάστηκαν για να συμπεριλάβουν φρικιαστικά υπόβαθρα πραγματικών σκηνών από το Ολοκαύτωμα. Κανένας εαυτός δεν φαίνεται χαριτωμένος με μια σκηνή από ένα στρατόπεδο θανάτου. Η εκστρατεία απογειώθηκε και πολλοί επισκέπτες είχαν πεθάνει για να βρουν τις φωτογραφίες τους στον ιστότοπο της ντροπής.

Αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά οδήγησε σε αυξημένη επιτήρηση. Σε αντίθεση με τις επιθυμίες του κ. Eisenman, οι φρουροί περιπλανιούνται τώρα στην περίμετρο του μνημείου του Βερολίνου, επιβάλλοντας σεβαστές συνθήκες. Για παράδειγμα,

Τι να φοράτε στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Σημειώστε ότι πολλές από αυτές τις τοποθεσίες είναι σε εξωτερικούς χώρους και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν γρήγορα στη Γερμανία, οπότε πρέπει να ντυθείτε σε στρώματα. Είτε πρόκειται για ομπρέλα ή καιρός για αντηλιακό (συχνά σε μια μέρα), θα πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι. Και ακριβώς όπως η λήψη μιας άγευστης εικόνας δεν εκτιμάται πολύ, παραπονούνται για το κρυολόγημα καθώς διαβάζετε για χιλιάδες αιχμάλωτοι που κυριολεκτικά πάγωσαν μέχρι θανάτου είναι μια κακή ιδέα.

Στο μνημείο του Βερολίνου στους δολοφόνους Εβραίους, πολλοί επισκέπτες έχουν αναγνωρίσει ότι οι πλάκες είναι εξαιρετικές για ηλιοθεραπεία. Μην καταλήγετε στο Γιολοκαύτωμα, εμφανίζοντάς σας απλώς επιστρωμένο στο μνημείο και απολαμβάνοντας τον εαυτό σας. Το Tiergarten είναι κυριολεκτικά ακριβώς δίπλα και προσφέρει άφθονα τεράστια καταπράσινα εκτάρια όπου δεν απαιτούνται καθόλου ρούχα .

Αυτό μπορεί επίσης να μην είναι η μέρα για να φορέσετε το ξεκαρδισμένο "Είμαι με το ηλίθιο" πουκάμισο ή το σκούρο καπέλο. Δεν χρειάζεται να φορέσετε σαν να πηγαίνετε σε κηδεία, αλλά πακετάρετε στην κωμωδία την ημέρα της επίσκεψής σας και προσπαθήστε να διαλέξετε κάτι με σεβασμό.

Τρώγοντας στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Ακόμα κι εμείς είμαστε ένοχοι γι 'αυτό. Σχεδιάσαμε μια επίσκεψη στο χώρο μνημείων στο Sachsenhausen, και γνωρίζοντας ότι δεν θα υπήρχαν πολλές επιλογές φαγητού, σταμάτησε πριν από ένα deli και με ανυπομονησία πήρε νόστιμα κρέατα, τυριά και ρολά.

Μετά το περπάτημα γύρω από την περιοχή για περίπου μια ώρα σκάψαμε στο μεσημεριανό γεύμα μας ... αλλά οι πολυαναμενόμενες λιχουδιές δεν φαίνονται πλέον τόσο νόστιμες. Έγινε ευτυχισμένος το γεύμα μας και έκρυψε τα απομεινάρια στο σακίδιο μας για να τελειώσουμε αλλού.

Στα χρόνια μετά από αυτή την επίσκεψη, η πολιτική έχει επισημοποιηθεί και δεν μπορείτε πλέον να φάτε ή να καπνίζετε στο χώρο μνημείων. Το ποτό αλκοόλ επίσης δεν επιτρέπεται. Αυτή είναι η περίπτωση των περισσότερων μνημείων του Ολοκαυτώματος στη Γερμανία.

Όρια ηλικίας στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Παρόλο που κάποιος θα μπορούσε να βρει κάτι από μια επίσκεψη στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας, οι επισκέψεις μπορεί να μην είναι κατάλληλες για παιδιά κάτω των 10. Αυτό συνήθως εξαρτάται από τους επισκέπτες και δεν ρυθμίζεται από το μνημείο, οπότε γνωρίστε το παιδί σας και χρησιμοποιήστε το καλύτερο κρίση.

Υπάρχουν κάποια μνημεία στη Γερμανία που δεν επισκέπτονται;

Η Γερμανία επέμενε να αποφύγει τη δημιουργία σημείων σημαντικών για τους προσκυνήσιους εθνικούς Σοσιαλιστές (Ναζί). ειδικά καθώς η πρόσφατη επιτυχία του κόμματος της AFD αποτελεί παραδειγματική εξέλιξη στην άκρα δεξιά πολιτική. Εναπόκειται σε κάθε επισκέπτη να αποφασίσει εάν θα ήθελε να επισκεφθεί.

Μπορεί να εκπλαγείτε να διαπιστώσετε ότι το Bunker του Χίτλερ , μόλις μερικά βήματα μακριά από το Μνημείο του Βερολίνου στους Δολοφονηθέντες Εβραίους, είναι ελάχιστα μαρκαρισμένο με μια πινακίδα που παρουσιάστηκε το 2006. Η Φωλιά του Αετού του Χίτλερ είναι ομοίως χαμηλού κλειδιού κάτω από το γερμανικό του όνομα Kehlsteinhaus . Το βαυαρικό κράτος ανέλαβε τη διαχείριση αυτού του ιστοτόπου το 1960 και το έστησε ανοικτό στο κοινό με όλα τα έσοδα που δωρήθηκαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πώς να παρουσιάσετε την εκτίμησή σας στα μνημεία του Ολοκαυτώματος της Γερμανίας

Τα περισσότερα μνημεία του Ολοκαυτώματος στη Γερμανία προσφέρουν δωρεάν είσοδο, ώστε να μπορεί κανείς να την επισκεφθεί. Τούτου λεχθέντος, κοστίζουν χρήματα για τη συντήρηση και τη λειτουργία αυτών των χώρων. Εάν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, παρακαλώ δωρίστε. Υπάρχουν συνήθως συλλογές νομισμάτων γύρω από το κέντρο επισκεπτών.