Επισκεφτείτε τον Πρώην Χώρο του Bunker του Χίτλερ στο Βερολίνο

Τι συνέβη με τη θέση του θανάτου του Χίτλερ;

Καθώς οι επισκέπτες στο Βερολίνο περιπλανιούνται στην πόλη, χτυπώντας όλα τα κορυφαία ορόσημα της , μπορεί να αναρωτιούνται για το τελικό κεφάλαιο ενός χαρακτήρα που συνεχίζει να αναφέρεται. Ο Αδόλφος Χίτλερ άφησε μια αναμφισβήτητη σφραγίδα στην πρωτεύουσα της Γερμανίας - τόσο την ιστορία όσο και την κυριολεκτική του δομή. Το Unter den Linen και το Brandenburger Tor , το Ολυμπιακό Στάδιο, το Berliner Dom, άλλαζαν διαρθρωτικά υπό την επιρροή του Führer.

Αλλά μια θέση που αναζητούν οι περίεργοι θεατές δεν είναι πλέον τόσο εντυπωσιακή.

Το ενυδρείο του Χίτλερ είναι μόνο μία από τις δομές που καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο χώρος της διάλυσης για έναν από τους πιο απειλητικούς κακοποιούς του 20ού αιώνα είναι τώρα μόνο χώρος στάθμευσης και πλάκα.

Σύντομη ιστορία του Führerbunker

Πριν πέθανε ο Χίτλερ από ένα τραυματισμένο όπλο που είχε τραυματιστεί αυτομάτως σε μια δεξαμενή κάτω από την πόλη που εγκατέλειψε, το Führerbunker ιδρύθηκε το 1936 ως καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής κάτω από την Καγκελαρία του Ράιχ. Τη στιγμή της κατασκευής του, κοστίζει 250.000 Reichsmark.

Επεκτάθηκε το 1944 και βρισκόταν 15 μέτρα υπόγειο, αποτελούμενο από περίπου 27 μέτρα από σήραγγες και δωμάτια και προστατεύεται από οπλισμένο σκυρόδεμα τουλάχιστον 3,5 μέτρων. Ο Χίτλερ ανέλαβε την πλήρη κατοικία του στις 16 Ιανουαρίου 1945. Ήταν το κέντρο του ναζιστικού καθεστώτος μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Β Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Στις 20 Μαρτίου, ο Χίτλερ τίμησε τον τελευταίο από τους στρατιώτες του πριν από τους καπετάνιους και τους φωτογράφους πριν κατεβεί στο καζανάκι.

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου έγινε σαφές ότι ο πόλεμος χάθηκε.

Ο Χίτλερ παντρεύτηκε τον συνεργάτη του, την Εύα Μπράουν, και μαζί με την περιήγησή τους, αυτοκτόνησαν στο καζανάκι στις 30 Απριλίου 1945. Λίγο αργότερα, ο τόπος καταστράφηκε από ρωσικά στρατεύματα όπου ανακάλυψαν την τρομακτική σκηνή. Αν και ήταν μόνο ένα από τα Führerhauptquartiere (Führer Headquarters) που χρησιμοποιείται από τον Χίτλερ, είναι σίγουρα το πιο διάσημο.

Τι συνέβη με τη δεξαμενή του Χίτλερ στο Βερολίνο

Το bunker και πολλά κτίρια του Ράιχ καταστράφηκαν από τους Σοβιετικούς μετά τον πόλεμο. Μια βόμβα πυροδότησε και τα πολύπλοκα κανάλια και αίθουσες του συγκροτήματος δεξαμενών είχαν ταφεί κάτω από τα δικά τους ερείπια το 1947. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταστράφηκε τελείως. Το υπόγειο συγκρότημα έμεινε σε ερείπια, εν μέρει άθικτο, μέχρι το 1988-9, όταν η πόλη ανέλαβε κάποια ανακατασκευή. Η δεξαμενή ανασκάφηκε, αλλά ακόμα σφραγισμένη από το κοινό. Πάνω από το έδαφος, ο ιστότοπος παρέμεινε χωρίς σημάδια και καλύπτεται κυρίως από μη ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αυτό ήταν μέρος της γερμανικής πολιτικής για την αποφυγή των νεοναζιστών που κάνουν προσκυνήματα σε μεγάλα ναζιστικά ορόσημα. Αυτό άλλαξε το 2006 όταν μια μικρή πλάκα με ένα διάγραμμα του χώρου κάτω εγκαταστάθηκε εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελλο .

Βρείτε το Bunker του Χίτλερ στο Βερολίνο

Ο ευκολότερος (και πολύ κατάλληλος) τρόπος προσέγγισης του ιστότοπου είναι από το εύκολο να βρείτε το Μνημείο των Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης . Από εκείνη την καλά σημειωμένη τοποθεσία, περπατήστε σε αυτό που ήταν το Reichskanzlei που βρισκόταν στην Wilhelmstraße 75-77 - τώρα στο den Υπουργός από τον Gertrud-Kolmar-Strasse στο 10117 Βερολίνο. Ένας χάρτης του ενυδρείου και άλλων συναφών ιστότοπων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ό, τι απομένει από το κρουαζιερόπλοιο του Χίτλερ στο Βερολίνο.

Παρά το γεγονός ότι τα bunker είναι εκτός ορίων για το κοινό, έχουν δημοσιευθεί πολλές εικόνες του εσωτερικού του bunker.

Το πιο κοντινό UBahn / SBahn είναι το Brandenburger Tor.