Πριν πάτε: Βασικά ταξιδιωτικά στοιχεία της Ρωσίας

Η Ρωσία είναι γνωστή για την απαράδεκτη γραφειοκρατία της, αλλά ευτυχώς, τα ταξίδια στη Ρωσία έχουν γίνει ευκολότερα από τη σοβιετική εποχή. Θα πρέπει ακόμα να εγγραφείτε, και εξακολουθείτε να χρειάζεστε θεώρηση, αλλά η Ρωσία ταξιδεύει τόσο εύκολα όσο είναι απολαυστική - αν έχετε κατά νου τις παρακάτω συμβουλές.

Θεωρήσεις για ταξίδια στη Ρωσία

Πρώτα απ 'όλα, σχεδιάζετε να υποβάλετε αίτηση για τη θεώρησή σας πολύ νωρίτερα από το ταξίδι σας μέσω μιας πρεσβείας που βρίσκεται στη χώρα κατοικίας σας.

Θα χρειαστείτε μια πρόσκληση (που εκδίδεται από το ξενοδοχείο στο οποίο σκοπεύετε να μείνετε ή μέσω πρακτορείου ταξιδιών) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πρόσκληση για να υποβάλετε αίτηση για τη θεώρησή σας. Ήχος περίπλοκη; Αυτό το σύστημα έχει γίνει πολύ πιο χαλαρό τα τελευταία χρόνια, έτσι χαμόγελο και να το φέρει.

Εγγραφή κατά την άφιξη στη Ρωσία

Οι ταξιδιώτες στη Ρωσία πρέπει να εγγραφούν εντός τριών ημερών από την άφιξή τους. Το έντυπο μετανάστευσης που λαμβάνετε στο διαβατήριο πρέπει να πηγαίνει όποτε το διαβατήριό σας πηγαίνει - θα πάρετε μια σφραγίδα στο ξενοδοχείο σας που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί σε κάθε νέο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένετε όταν μετακομίζετε από πόλη σε πόλη. Οι σφραγίδες καταχώρισης μπορούν να ελέγχονται κατά την αναχώρηση ή από αξιωματούχους επιβολής του νόμου οι οποίοι μπορούν να ασχολούνται με αφελείς ή απρόσεκτους τουρίστες.

Ρωσία Νόμισμα και χρηματιστήριο στη Ρωσία

Η ρωσική μονάδα νομίσματος είναι το ρούβλι. Κάποτε ήταν ότι ήταν δυνατή η αγορά ειδών στη Ρωσία με λογαριασμούς σε δολάρια ΗΠΑ.

Αυτό δεν συμβαίνει πια. Τα ευρώ και το δολάριο ΗΠΑ μπορούν να ανταλλάσσονται σχεδόν οπουδήποτε στη Ρωσία. Ωστόσο, οι λογαριασμοί πρέπει να είναι νέας ή τρέχουσας έκδοσης, χωρίς σχισμές, δάκρυα, σημάνσεις ή πτυχές. (Να είστε βέβαιος να ρωτήσετε την τράπεζά σας εάν μπορούν να σας δώσουν μετρητά που ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή - θα συναντήσετε κάποιους αδιάλλακτους τραπεζικούς καταλόγους ενώ ταξιδεύετε στη Ρωσία.)

Χρησιμοποιώντας τραπεζικές και πιστωτικές κάρτες ενώ ταξιδεύετε στη Ρωσία

Τα μετρητά είναι πάντα το καλύτερο στοίχημά σας ενώ ταξιδεύετε στη Ρωσία. Όχι σε κάθε μέρος θα δέχονται πιστωτικές κάρτες. Τα τραπεζικά μηχανήματα θα δέχονται χρεωστικές συναλλαγές, ωστόσο, οπότε μην αφήνετε το σπίτι χωρίς το πλαστικό. Αυτά δεν μπορούν να βρεθούν παντού, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα χρήματα για να διαρκέσει λίγες μέρες.

Άλλες χρήσιμες συμβουλές για το ταξίδι της Ρωσίας

Εμβολιασμοί για το ταξίδι στη Ρωσία

Λήψη / Ενημέρωση αυτών των λήψεων:

Ρωσία Ταξίδια Ασφάλεια Νερού

Το νερό στη Ρωσία δεν τηρείται στα ίδια πρότυπα υγιεινής όπως το νερό στις ΗΠΑ, στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες. Οι αλλοδαποί συμβουλεύονται να αγοράζουν φθηνά εμφιαλωμένα νερά για να αποφύγουν την ασθένεια των ταξιδιών και τα μικρόβια που μεταδίδονται με νερό.

Η λήψη μικρών ποσοτήτων νερού στη Ρωσία γενικά δεν είναι επιβλαβής, αλλά ορισμένες πόλεις, όπως η Αγία Πετρούπολη, είναι χειρότερες από άλλες. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με εμφιαλωμένο νερό.

Μεταφορές εντός Ρωσίας

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στη Ρωσία είναι φθηνές, αξιόπιστες και χρησιμοποιούνται από όλους. Τα λεωφορεία μπορεί να είναι γεμάτα, αλλά είναι συνήθως ο επιλεγμένος τρόπος μεταφοράς για τις πόλεις που δεν διαθέτουν συστήματα μετρό. Τα μετρό σε πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη είναι εύκολο να πλοηγηθεί, αν και μπορεί να είναι ταραχώδης στις ώρες αιχμής και ίσως χρειαστεί να σταθείτε ενώ οδηγείτε.