Ρωσική υπηρεσία ζεστού νερού Καλοκαίρι σβηστό

Εάν έχετε ταξιδέψει στη Ρωσία το καλοκαίρι ή γνωρίζετε κάποιον που έχει ζήσει στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είστε πιθανώς εξοικειωμένοι με το πώς οι πόλεις θα διακόψουν προσωρινά την παροχή ζεστού νερού σε κατοικίες για μια εβδομάδα ή δύο κατά τη διάρκεια τους καλοκαιρινούς μήνες. Για όσους έχουν τη δυνατότητα να ντους ή να λούσουν στο ζεστό νερό για δεδομένο, αυτή η πρακτική μπορεί να φαίνεται βάρβαρη - ειδικά εάν η διακοπή του νερού συμβαίνει λίγο μετά την απόψυξη της άνοιξης, το νερό που βγαίνει από τις βρύσες είναι πολύ κρύο.

Γιατί λοιπόν αυτό συμβαίνει και πώς επηρεάζει τους ταξιδιώτες;

Γιατί η υπηρεσία ζεστού νερού είναι κλειστή στη Ρωσία

Στις ρωσικές πόλεις, η θερμότητα και το ζεστό νερό παρέχονται κεντρικά και όχι από επιμέρους θερμαντήρες ζεστού νερού ή μονάδες κλιβάνου. Κατά τους χειμερινούς μήνες στη Ρωσία, το ζεστό νερό αντλείται στα σπίτια για να τους κρατήσει ζεστό. Σε ζεστό καιρό, αυτή η υπηρεσία δεν χρειάζεται πλέον. Αφού ακυρωθεί η υπηρεσία θέρμανσης για τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποιείται ετήσια συντήρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας το ζεστό νερό θα διακοπεί για μερικές εβδομάδες. Οι τομείς της πόλης θα βλέπουν το ζεστό νερό να σβήνει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έτσι ώστε ένα τμήμα της πόλης να δει το ζεστό νερό να συνεχιστεί πριν κάποιος άλλος το βλέπει να σταματάει. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται συνήθως γνωρίζουν πότε το ζεστό νερό θα διακοπεί μπροστά από το χρόνο.

Πώς διακόπτεται η λειτουργία του Hot Water Service στους ταξιδιώτες στη Ρωσία;

Οι ταξιδιώτες που μένουν στα ξενοδοχεία
Στην ιδανική περίπτωση, η διακοπή της παροχής ζεστού νερού δεν θα επηρεάσει τους ταξιδιώτες που διαμένουν στα ρωσικά ξενοδοχεία.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία σε μεγάλες ρωσικές πόλεις έχουν δικό τους θερμοσίφωνα για να παρέχουν ζεστό νερό στους επισκέπτες όλο το χρόνο και δεν βασίζονται στην παροχή ζεστού νερού που παρέχεται σε ιδιωτικές κατοικίες. Εάν ανησυχείτε μήπως δεν έχετε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια της διαμονής σας σε ρωσικό ξενοδοχείο, επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο πριν από την κράτηση της διαμονής σας για να το ρωτήσετε.

Οι ταξιδιώτες που διαμένουν σε ιδιωτικές κατοικίες
Οι ταξιδιώτες που μένουν με τους φίλους μπορεί να μην έχουν να αντιμετωπίσουν το ετήσιο ζεστό νερό που κλείνει. Σε εύπορες ή μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, τα διαμερίσματα μπορεί να είναι εξοπλισμένα με θερμοσίφωνες, ή οι ιδιοκτήτες επίπεδων μπορεί να έχουν αγοράσει θερμάστρες για τον εαυτό τους. Σε περίπτωση που το διαμέρισμα που διαμένετε δεν διαθέτει ζεστό θερμοσίφωνα, δεν χρειάζεται να κάνετε μπάνιο μόνο με κρύο νερό.