Ο πλήρης οδηγός σας για το Bikepacking

Τα τελευταία χρόνια, οι περιηγήσεις με ποδήλατα έχουν γίνει βασικά ταξίδια περιπέτειας. Δεν υπάρχει τίποτα σαν την εξερεύνηση ενός προορισμού από τη θέση ενός ποδηλάτου. Η μοτοσικλέτα όμως παίρνει αυτή την εμπειρία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, παρέχοντας στους ποδηλάτες την ευκαιρία να επισκεφτούν ακόμα περισσότερους προορισμούς εκτός αυτοκινητοδρόμων με ανεξάρτητο τρόπο.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η bikepacking είναι ένας συνδυασμός ποδηλασίας και backpacking. Οι αναβάτες φέρουν όλα τα εργαλεία και τα εφόδια τους στα ποδήλατά τους, πράγμα που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν σε οποιοδήποτε προορισμό. Παρόλο που μπορείτε να απολαύσετε ποδήλατο στους πρότυπους, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εγκαταλείψετε τους αυτοκινητόδρομους πίσω και να εξερευνήσετε το backcountry με μονοπάτια και τζιπ μονοπάτια. Αυτό καθιστά έναν πολύ πιο ευπροσάρμοστο και περιπετειώδη τρόπο να ταξιδέψει σε σύγκριση με μια τυπική ποδηλατική περιήγηση.

Οι ποδηλάτες τείνουν να είναι πιο ανεξάρτητοι και αυτοδύναμοι, ενώ μια οργανωμένη ποδηλατική περιήγηση συνήθως προσφέρει οδηγούς, αυστηρά δρομολόγια και ένα "βαγόνι" που παρέχει υποστήριξη και ακόμη δίνει στους αναβάτες ένα ανελκυστήρα όταν κουράζονται. Σε ένα ταξίδι με ποδήλατο, είστε μόνοι σας, επιλέγοντας τις διαδρομές σας, φέρνοντας τον δικό σας εξοπλισμό και ταξιδεύοντας εντελώς ανεξάρτητα - αν αυτό είναι περισσότερο το στυλ σας, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να ξεκινήσετε.