Τα 5 καλύτερα κράτη των ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες περιπέτειας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ΗΠΑ είναι ευλογημένες με περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο της από μεγάλους προορισμούς περιπέτειας ταξιδιού. Είτε απολαμβάνετε πεζοπορία, κάμπινγκ, ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, ράφτινγκ ή κάποιο άλλο υπαίθριο άθλημα, θα βρείτε πολλά εκπληκτικά μέρη όπου θα μπορείτε να συνεχίσετε τη δραστηριότητα αυτή στο έπακρο.

Αλλά δεν είναι όλα τα κράτη ίσα όσον αφορά το τι μπορούν να προσφέρουν οι λάτρεις της υπαίθρου, με μερικούς να έχουν ξεχωριστό πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Με αυτό κατά νου, εδώ είναι οι επιλογές μας για τις 5 καλύτερες αμερικανικές πολιτείες για ταξίδια περιπέτειας.

Αλάσκα

Ονομάζεται "The Last Frontier", η Αλάσκα είναι εύκολα η πιο άγρια ​​και πιο απομακρυσμένη πολιτεία σε όλο το αμερικανικό έπος σε μέγεθος και κλίμακα, φιλοξενεί 8 εθνικά πάρκα - συμπεριλαμβανομένων των Denali, Glacier Bay και Katmai. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να εντοπίσετε την άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένης της μους, ελάφια, elk, αρκούδα, και αμέτρητα άλλα είδη. Το κράτος φιλοξενεί το ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αμερικής - το οποίο ονομάζεται επίσης Denali και έχει εντυπωσιακό ύψος (6190 μέτρα) και είναι τόσο απέραντο που είναι ευκολότερο να ταξιδεύει κανείς από το αεροπλάνο αντί να οδηγεί. Και αν χρειάζεστε περαιτέρω αποδείξεις για τα περιπετειώδη περιπέτεια της Αλάσκας, δεν βλέπετε πέρα ​​από τον αγώνα σκυλιών έλκηθρου Iditarod, ένα ετήσιο γεγονός που καλύπτει κάθε έρημο 1600 χλμ. Και θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο σκληρά γεγονότα αντοχής στο σύνολο κόσμος.

Καλιφόρνια

Από την άποψη της ποικιλίας των υπαίθριων δραστηριοτήτων, είναι δύσκολο να νικήσουμε την Καλιφόρνια. Μετά από όλα, πού αλλού μπορείτε να κάνετε σέρφινγκ, σκι και ποδηλασία βουνού όλο το ίδιο Σαββατοκύριακο; Η ακτή της Καλιφόρνια είναι ιδανική για θαλάσσιο καγιάκ, ενώ τα βουνά της Σιέρα είναι ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους και τους backpackers.

Το διάσημο Trail John Muir είναι από τις καλύτερες πεζοπορίες σε όλο τον κόσμο, περνώντας μέσα από τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα του Yosemite, το Kings Canyon και το Sequoia National Park. Τα Redwoods της Βόρειας Καλιφόρνιας είναι φανταστικά μέρη για ποδηλασία βουνού και τρέξιμο, καθώς η άγονη έρημος του Joshua Tree είναι το ιδανικό μέρος για ταξιδιώτες που αναζητούν κάποια μοναξιά.

Κολοράντο

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς σκι σε ολόκληρο τον πλανήτη, το Κολοράντο είναι γνωστό για τη φανταστική του σκόνη. Αλλά ακόμα κι αν δεν χτυπάτε τις πλαγιές σε τακτική βάση, υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες υπαίθριες περιπέτειες. Για παράδειγμα, το κράτος φιλοξενεί 53 βουνά με ύψος άνω των 14.000 ποδιών (4267 μέτρα), γεγονός που τον καθιστά δημοφιλή προορισμό για ορειβάτες, ορειβάτες και πεζοπόρους. Επίσης, φιλοξενεί μερικούς εξαιρετικούς αθλητικούς αγώνες όπως οι αγώνες ποδηλασίας Leadville 100 και ποδηλασίας βουνού, το φεστιβάλ ορειβασίας Ouray και ο ποδηλατικός αγώνας των ΗΠΑ Pro Challenge. Και φυσικά, οι επισκέπτες δεν πρέπει να ξεχάσουν να πέσουν από το Rocky Mountain National Park για να πάρουν μερικές από τις πιο όμορφες απόψεις που θα δουν ποτέ στα ταξίδια τους.

Μοντάνα

Με τη χαμηλότερη πληθυσμιακή πυκνότητα οποιουδήποτε από τα κατώτερα-48 κράτη, η Μοντάνα είναι ένας άλλος προορισμός που είναι ιδανικός για όσους αναζητούν μοναξιά.

Όχι μόνο είναι το σπίτι στο εκπληκτικά όμορφο Εθνικό Πάρκο Glacier, αλλά περιλαμβάνει επίσης εισόδους στο ασύγκριτο Yellowstone. Το κράτος προσφέρει στους επισκέπτες φανταστική αλιεία μύγας, εντυπωσιακή άγρια ​​φύση, εξαιρετική πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία το καλοκαίρι, και εξαιρετικό σκι, snowmobiling και χιονοπέδιλα το χειμώνα. Και όταν χρειάζεστε μια ώθηση για την αδρεναλίνη, χτυπήστε τον ποταμό Gallatin για να κάνετε καγιάκ ή καραβόπανο ποταμό rafting επίσης.

Γιούτα

Όπως και τα άλλα δυτικά κράτη της Αμερικής, η Γιούτα είναι ένας πραγματικά απίστευτος προορισμός σκι και σνόουμπορντ με κάποια πραγματικά θρυλικά θέρετρα σε μια εύκολη απόσταση οδήγησης από το Salt Lake City. Η πολιτεία έχει επίσης το δίκαιο μερίδιο των μεγάλων εθνικών πάρκων για πεζοπορία και κατασκήνωση, με το Bryce Canyon, το Zion, τα Arches και τα Canyonlands που όλοι ξεχωρίζουν μεταξύ των καλύτερων σε ολόκληρη τη χώρα.

Αλλά το κόσμημα στέμμα στο στέμμα της Γιούτα είναι μάλλον Moab, η μικρή πόλη που είναι η πύλη για ίσως το μεγαλύτερο ποδήλατο βουνού που βρέθηκαν οπουδήποτε στον κόσμο. Με μονοπάτια που έχουν κατασκευαστεί για κάθε εμπειρία και επίπεδο άνεσης, οι πιθανότητες είναι αν θέλετε να πετάξετε ένα ποδήλατο, θα βρείτε ένα μονοπάτι εδώ για σας.

Υπάρχουν φυσικά μερικοί άλλοι μεγάλοι εξωτερικοί προορισμοί για να επισκεφτείτε στις ΗΠΑ, ο καθένας με τα δικά του κρυμμένα πετράδια και μοναδικές ευκαιρίες. Αλλά για καθαρή περιπέτεια, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσουμε τα κράτη αυτής της λίστας.