Πώς να διαχειριστείτε την ασθένεια Υψόμετρο στο High State Mile

Το Κολοράντο μπορεί να υπερηφανεύεται για τις υψηλότερες πλαγιές του σκι και τις υψηλότερες πόλεις του έθνους

Το ίδιο πράγμα που κάνει το Κολοράντο τόσο όμορφο και μια υπαίθρια περιοχή θαυμάτων είναι το ίδιο πράγμα που μπορεί να καταστρέψει σοβαρά το ταξίδι σας: το υψόμετρο.

Το Κολοράντο έχει το υψηλότερο μέσο όρο από όλες τις πολιτείες του έθνους.

Το Ντένβερ είναι μόνο ένα μίλι πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, και αν κατευθυνθείτε προς τα βουνά, ανεβαίνει μόνο από εκεί.

Δύο από τους υψηλότερους δήμους του Ηνωμένου Κράτους με κατοίκους είναι στο Κολοράντο: Leadville, στα 10.430 πόδια, και Alma, στα 10.578 πόδια.



Και οι πόλεις του σκι, μερικοί από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τουρίστες, είναι ακόμη υψηλότεροι. Οι κορυφές της περιοχής Loveland Ski Area είναι 13.010 πόδια.

Αν ξεπεράσουμε και αυτό, η λεκάνη Arapahoe μπορεί να υπερηφανεύεται για το υψηλότερο εύθραυστο έδαφος στη χώρα, ξεκινώντας από περίπου 11.000 πόδια με ανώτατο ύψος 13.050 ποδιών. Προσθέστε αυτό σε μια δραματική κάθετη πτώση 2.270 ποδιών και έχετε τη συνταγή για μια απίστευτη μέρα στη σκόνη - και τη δυνατότητα για μια απίστευτη περίπτωση ασθενειών σε υψόμετρο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει πονοκεφάλους, ζάλη, εξάντληση, ζάλη, προβλήματα ύπνου, δύσπνοια, ακόμα και ναυτία και έμετο.

Η ασθένεια του υψομέτρου είναι κοινή μεταξύ των επισκεπτών του Κολοράντο, ειδικά εκείνων που προέρχονται από το επίπεδο της θάλασσας που επισκέπτονται περιοχές άνω των 8.000 ποδιών. Η αιτία: λεπτότερος αέρας με χαμηλότερη πίεση αέρα και λιγότερο οξυγόνο.

Αλλά η ασθένεια του υψομέτρου μπορεί να αντιμετωπιστεί και οι ταξιδιώτες μπορούν να λάβουν μέτρα για να το αποτρέψουν.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την ασθένεια του υψόμετρου ενώ επισκέπτεστε το Κολοράντο

1. Ανεβείτε αργά και κατεβείτε γρήγορα εάν αισθανθείτε συμπτώματα.

Εάν έχετε προγραμματίσει ένα ορεινό ταξίδι μεγάλου υψόμετρου, επιλέξτε μια πόλη, εξερευνήστε την για λίγες μέρες και μετά προχωρήστε ψηλότερα. Κάνοντας την πλήρη ανάβαση 10,000 ποδιών σε μια μέρα μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε καταρρακτωμένοι.

Και αν δοκιμάζετε το πρώτο τετράπλευρό σας ή σε μια βόλτα με ποδήλατο μέσα από τους λόφους, εάν αρχίσετε να αισθάνεστε ομίχλη, γυρίστε προσεκτικά το κεφάλι πίσω ή λάβετε βοήθεια.

2. Κρατήστε ενυδατωμένο.

Η αφυδάτωση σας καθιστά πιο ευαίσθητο στην ασθένεια του υψομέτρου, οπότε σιγουρευτείτε ότι πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο. Ειδικά όταν κάνετε σωματική δραστηριότητα, όπως πεζοπορία ή σκι, προσέχετε ιδιαίτερα να πίνετε άφθονο νερό. Τα σπορ κρύου καιρού μπορεί να είναι παραπλανητικά και να κρύβουν πόσο πραγματικά νιώθετε.

Το ταξίδι, σε γενικές γραμμές, σε συνδυασμό με τις συνέπειες της καφεΐνης και του αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει το σώμα σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό να απολαύσετε μια μεγάλη τοπική μπύρα για να γιορτάσετε την άφιξή σας, αλλά αφήστε το σώμα σας να εγκλιματιστεί πρώτα. Περιμένετε μια ή δύο μέρες πριν επισκεφθείτε το αποστακτήριο. (Και προσέξτε, το σώμα σας πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να χειριστεί το αλκοόλ σας καθώς και μέχρι εδώ.)

3. Πάρτε αρκετό ύπνο.

Αυτό είναι ένα catch-22 επειδή ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας σε ύψος είναι η αϋπνία. Αλλά αν είστε προσεκτικοί για να πάρετε πολλά ξεκούραση μπροστά, μπορεί να είστε σε θέση να το αποτρέψει. Όταν φτάνετε, πάρτε αργή και εύκολη για μια μέρα πριν πηδήσετε στο σκάφος.

4. Τρώτε υγιεινά .

Πώς φροντίζετε το σώμα σας παίζει στο πώς το σώμα σας μπορεί να προσαρμοστεί στο υψόμετρο. Πολύ αλάτι μπορεί να προσθέσει στην αφυδάτωση.

5. Να είστε υπομονετικοί και ενημερωμένοι .

Μπορεί να χρειαστούν έως και 12 ώρες για να βελτιωθούν τα συμπτώματά σας. Αν έχετε κάνει ό, τι μπορείτε και δεν αισθάνεστε ακόμα καλύτερα, μιλήστε με έναν επαγγελματία υγείας για να ρωτήσετε για τα φάρμακα και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι άλλο.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι ασθένειας σε υψόμετρο και ορισμένοι είναι πιο επικίνδυνοι από τις τυπικές περιπτώσεις.

6. Επισκεφθείτε μια μπάρα οξυγόνου.

Μια μπάρα οξυγόνου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ασθένειας του υψομέτρου και του αεριωθούμενου αερίου βοηθώντας στη σταθεροποίηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, γι 'αυτό το O2 Lounge στο Breckenridge βρίσκεται ακριβώς στην Main Street. Το υψηλότερο υψόμετρο του Breck χτυπά 12,998 πόδια.

Στο O2 Lounge Oxygen Bar, οι επισκέπτες μπορούν να αναπνέουν αέρα με υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο στους σταθμούς και ακόμη και να τις συνδυάζουν με αρωματοθεραπεία. Το σαλόνι συνιστά μια θεραπεία οξυγόνου μια έως δύο ημέρες μετά από να φτάσει στην πόλη.

Στο σαλόνι, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε τον καφέ, το τσάι ή το ποτήρι με τον αέρα.

Το Aspen έχει επίσης ένα μπαρ οξυγόνου, One Love, ένα μέρος οξυγόνου που είναι επίσης ένα κατάστημα καπνού. Εδώ, μπορείτε επίσης να βαθμολογήσετε σωλήνες γυαλιού υψηλής ποιότητας, ναργιλέ, εξατμιστήρες και άλλα αξεσουάρ καπνίσματος.

Το κατάστημα ισχυρίζεται ότι διαθέτει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους γυάλινους φυσητήρες στο έθνος, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά προϊόντα. Ενώ η μαριχουάνα και ο καπνός μπορεί να μην βοηθήσουν απαραιτήτως με την υψομετρική σας ασθένεια (και μπορείτε ακόμη και να πάρετε περισσότερη ζάχαρη και να περάσετε ψηλά αυτό το υψηλό), μπορείτε να πάρετε κάποια αναμνηστικά του Κολοράντο ενώ εδώ. υπάρχει επίσης ρούχα tie-dye, καπέλα και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μοναδικά περίπτερα internet με οξυγόνο σε διάφορες πόλεις σε όλη την πολιτεία. Σε αυτούς τους stand-alone σταθμούς, μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, ενώ έχετε μια δόση ενυδατωμένου οξυγόνου σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις. Βρείτε σταθμούς σε Aspen, Breckenridge, Crested Butte, Vail και Snowmass.