Γιορτάστε περισσότερα από 125 χρόνια με αυτόν τον ιστορικό ατμομηχανή

Αυτή η ατμομηχανή σας οδηγεί στην κορυφή ενός τετράμηνου

Αυτός ο μικρός κινητήρας μπορούσε και εξακολουθεί να κάνει.

Το έτος 2016 σηματοδότησε την 125η επέτειο ενός από τους πιο δημοφιλείς ιστορικούς σιδηρόδρομους του Κολοράντο. Τον Ιούνιο του 1891, ο ποταμός κορυφής Pikes Peg Cog ξεκίνησε για πρώτη φορά και δεν ξεκίνησε από τότε. Είναι ένα τεράστιο τουριστικό έλξη για οικογένειες, λάτρεις της ιστορίας και ανθρώπους που αναζητούν μια γραφική, μοναδική εμπειρία στο Κολοράντο.

Αυτός ο σιδηρόδρομος βρίσκεται κοντά στο Colorado Springs στη μικρότερη, ορεινή πόλη των Manitou Springs.

Αναρριχάται στο βουνό μέχρι την κορυφή του Pike Peak, ενός από τους πιο διάσημους «δεκατέσσερις» του Κολοράντο, ή βουνά που ξεπερνούν τα 14.000 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Κάποιοι αποκαλούν το Peak Peak "Mountain of America".

Αυτό που σημαίνει για τους ταξιδιώτες είναι ότι μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή ενός τετράπλευρου χωρίς να χρειαστεί να σπάσετε έναν ιδρώτα. Η πεζοπορία μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά με την αύξηση του υψομέτρου.

Οι ταξιδιώτες ταξιδεύουν πέρα ​​από το Ruxton Creek, το Englemann Canyon, τους γιγάντιους ογκόλιθους, το Mount Almagre και ακόμη και τους καταρράκτες των Minnehaha. Θα δείτε μερικά από τα παλαιότερα ζωντανά πράγματα στον πλανήτη, πευκοδάση 2.000 και πλέον ετών.

Ζήστε το Σιδηρόδρομο

Το καλοκαίρι, ο σιδηροδρομικός σιδηρόδρομος Pikes Peak Cog παίρνει τους επιβάτες σε μια 3 ½-ώρα ταξίδι στην κορυφή του βουνού για την απότομη θέα από τα πράσινα οξέα και τα πεύκα και τους λαμπρούς μπλε ουρανούς που είναι γνωστό το Κολοράντο. Οι τυχεροί επιβάτες θα μπορούσαν να πάρουν μια ματιά σε ένα marmot, mule ελάφι ή bighorn πρόβατα κατά μήκος του τρόπου.

Στην πραγματικότητα, αυτή η περιοχή είναι το σπίτι σε ένα από τα μεγαλύτερα κοπάδι bighorns στην πολιτεία. Εάν ο ουρανός είναι σαφής, οι επιβάτες μπορούν να δουν τον ορίζοντα του Ντένβερ σε μεγάλη απόσταση.

Το φθινόπωρο, η διαδρομή είναι ένας αγαπημένος τρόπος να δείτε τα μεταβαλλόμενα χρώματα των φύλλων. Καθώς ανεβαίνετε ψηλότερα σε υψόμετρο, τα φύλλα αλλάζουν σε διαφορετικές ώρες της εποχής, πράγμα που σημαίνει ότι μια μόνο βόλτα θα μπορούσε να είναι σαν να περνάει από ένα ουράνιο τόξο.

Και το χειμώνα, το τρένο μεταμορφώνεται στο Santa Train, για ένα χαρούμενο και ιδιόμορφο τρόπο για να γιορτάσει την εποχή - με τον εαυτό του ευτυχισμένο τον εαυτό του. Οι απόψεις της οροσειράς που καλύπτονται από μια μαλακή κουβέρτα χιόνι συνοψίζουν τα Χριστούγεννα.

Ιστορία του τρένου

Πίσω στη δεκαετία του 1800, αυτή η ατμομηχανή κέρδισε την προσοχή για την πρωτοποριακή της ικανότητα να ανεβεί σε αυτά τα ύψη και σε αυτή την απότομη κλίση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα "γείωσης".

Οι συμβατικές αμαξοστοιχίες χρησιμοποιούν την τριβή των τροχών στις ράγες για να σπρώξουν τα αυτοκίνητα προς τα εμπρός, αποκτώντας μόνο βαθμούς έως 6% (ή μια γρήγορη έκρηξη έως 9%). Αλλά ένας τροχός οδοντωτών τροχών, ή ένα ράφι, το στυλ του τρένου μπορεί να χειριστεί εντυπωσιακούς βαθμούς μέχρι 48 τοις εκατό - μια αναγκαιότητα όταν μιλάτε για την κλιμάκωση της πλευράς ενός τετράμηνου.

Το συμβιβασμό: Τα τρένα Cog πρέπει να οδηγούν πολύ πιο αργά - μόλις 9 μίλια ανά ώρα για το τρένο Pikes Peak. Κάνει την οδήγηση να μοιάζει περισσότερο με μια σταθερή ανάβαση, αλλά δίνει στους επιβάτες επιπλέον χρόνο για να δημιουργήσουν το τέλειο σουτ.

Σήμερα, μόνο μία ατμομηχανή λειτουργεί ακόμα για να τραβήξει ένα αναπαλαιωμένο, ιστορικό αυτοκίνητο σχεδόν εννέα μίλια πάνω στο βουνό.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Διασκέδαση

Ένας άλλος τρόπος να γνωρίσετε το βουνό - και να δημιουργήσετε έναν μεγάλο ιδρώτα - βρίσκεται στο Manitou Incline. Ένας σιδηρόδρομος στην κορυφή του όρους Manitou που παρείχε πρόσβαση σε δεξαμενές νερού έκλεισε το 1990 και από τότε έγινε δημοφιλές μονοπάτι πεζοπορίας και διαδρομής για σκληρούς αθλητές. Μιλάμε κέρδος ύψους 2.000 ποδών σε λιγότερο από ένα μίλι. Οι Newbies μπορεί να μην είναι σε θέση να το κάνουν, αλλά αν ψάχνετε για μια πρόκληση (και είστε καλά προετοιμασμένοι, ενυδατωμένοι και ταιριάζουν), δώστε αυτή την άσκηση έναν πυροβολισμό.

Υπάρχει μια χούφτα διαφορετικών μονοπατιών που πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα με την ικανότητά σας και τα επίπεδα εξάντλησης. Πάρτε ένα ίχνος χάρτη στην αποθήκη ή το Incline Base Camp για να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας. Ζητήστε επίσης από τους δασοφύλακες για συμβουλές. Μπορούν να σας ενημερώσουν για την ασφάλεια των μονοπατιών, σε σχέση με την άγρια ​​φύση, τη λάσπη ή άλλα είδη πιθανών κλεισίματος ίχνους.

Μπορείτε επίσης να πάρετε το τρένο στην κορυφή και να νοικιάσετε ένα ποδήλατο για να οδηγήσετε πίσω στην εθνική οδό. Το Challenge Unlimited και το Pikes Peak Mountain Bike Tours μπορούν να σας συνδέσουν.

Το Colorado Springs είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ποδηλασία και στην πραγματικότητα ονομάστηκε μία από τις 10 κορυφαίες πόλεις ποδηλασίας στο έθνος.

Είτε γνωρίζετε το Peak Peak με ποδήλατο, πόδια ή τρένο, είναι ένα must-do στο Κολοράντο.