Υγεία Υψόμετρο - Όταν το Σώμα σας αναστατώνει σε πάνω από 9.000 πόδια

Τι πρέπει να ξέρετε για την Υγεία Υψομέτρου

Υψόμετρο Η ασθένεια επηρεάζει σχεδόν ένα στους τρεις ανθρώπους που ταξιδεύουν σε προορισμούς μεγάλου υψομέτρου. Τι είναι το μεγάλο υψόμετρο; Λοιπόν για μερικούς, μπορεί να είναι 5.000 πόδια, ενώ για άλλους μπορεί να μην είναι θέμα μέχρι να φτάσουν τα 10.000 πόδια. Η ασθένεια σε ύψος είναι απρόβλεπτη. Μπορεί να επηρεάσει τους νέους καταζητούμενους πεζοπόρους καθώς και τους ηλικιωμένους ταξιδιώτες. Μπορεί να σας επηρεάσει ένα ταξίδι, αλλά όχι το επόμενο.

Τι είναι η Ασθένεια Υψομέτρου;

Λοιπόν, θα το ξέρετε όταν το καταφέρετε!

Σύμφωνα με το WebMD, η ασθένεια Υψόμετρο συμβαίνει όταν δεν μπορείτε να πάρετε αρκετό οξυγόνο από τον αέρα σε μεγάλα υψόμετρα. Αυτό προκαλεί συμπτώματα όπως πονοκέφαλο και δεν αισθάνεται όπως το φαγητό. Αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν οι άνθρωποι που δεν είναι συνηθισμένοι σε μεγάλα υψόμετρα πηγαίνουν γρήγορα από χαμηλότερα υψόμετρα σε 8000ft ή υψηλότερα. Για παράδειγμα, μπορεί να πάρετε πονοκέφαλο όταν οδηγείτε πάνω από ένα ψηλό ορεινό πέρασμα, περπατάτε σε μεγάλο υψόμετρο ή φτάσετε σε ένα ορεινό θέρετρο. Περισσότερο...

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Μπορεί να έχετε ασθένεια ύψους αλλά δεν έχετε όλα τα παραπάνω συμπτώματα. Πρόσφατα είχα τη χαρά να ταξιδεύω στο Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain (10.000 - 11.800 πόδια) και να μείνω στη Grand Lake, Κολοράντο (9.000 πόδια).

Όταν βρήκα λίγος αναπνοή ενώ περπατούσα ένα εύκολο μονοπάτι στα 10.000 πόδια, συνειδητοποίησα ότι, έχοντας προηγουμένως στα 11.800 πόδια εκείνη την ημέρα, υπέφερα από την ασθένεια του υψομέτρου.

Όταν επέστρεψα στην καμπίνα μου στα 9.000 πόδια έμενε ακόμα λίγος αναπνοή, κουρασμένος εύκολα και δεν ήθελα να φάω ένα μεγάλο γεύμα. Το είχα και ήταν η πρώτη φορά που γνώρισα την ασθένεια.

Μια άλλη συγγραφέας ταξιδιού, η Pauline Dolinski, σχολίασε τα συμπτώματά της: "Παίρνω φως, χωρίς ανάσα και αρκετά αγχωτική, ειδικά αν ανεβαίνω ή περπατώ πάρα πολύ.

Φυσικά, δεν είμαι ένας πεζοπόρος, έτσι το σώμα μου σοκαρίζεται ούτως ή άλλως από μια τέτοια άσκηση. Βρίσκω ότι απλά πρέπει να καθίσω και να έχω λίγο δροσερό νερό. Μου χρειάζονται αρκετές μέρες για να προσαρμοστούν. Δεν έχω υπολογίσει τα ακριβή ύψη, αλλά ο Glacier, το Banff, το Denver, το Mexico City, έχουν προκαλέσει όλα ένα πρόβλημα. Δεν με εμποδίζει, όμως! "

Ένας πεζοπόρος φίλος μου πρόσθεσε: "Ακόμα και αν ανεβαίνουμε στο όρος Λέμον (9.000 πόδια) μπορεί να μου δώσει ασθένεια σε υψόμετρο αν δεν είμαι προσεκτικός." Ένας άλλος από τους πεζοπόρους φίλους μου αρνείται να πετάξει σε μεγάλα υψόμετρα. Δεν θα πάρει καν το ίχνος του Grand Canyon rim. (7,000 πόδια). Απλώς ξέρει ότι το σώμα της θα επαναστατηθεί.

Πρόληψη της τυπικής ασθένειας σε υψόμετρο

Υγεία Υψομέτρου για Ταξιδιώτες

Αυτές οι συμβουλές προορίζονται να βοηθήσουν τους περιστασιακούς πεζοπόρους, τους σκιέρ και τους ταξιδιώτες. Δεν είναι συμβουλές για όσους πηγαίνουν σε ακραία μεγάλα ύψη για ορειβατικές αποστολές ή πτήσεις.

Αυτό που δούλευε για μένα, ως περιστασιακός ταξιδιώτης, ήταν να αναγνωρίσω ότι είχα ασθένεια Υψομέτρου, να αυξήσω αμέσως την πρόσληψη υγρών, να ξεκουραστώ και να αποφύγω τις επίπονες δραστηριότητες.

Μέσα σε μια μέρα είχα εγκλιματιστεί και μπόρεσα να συνεχίσω κανονικές δραστηριότητες. Έκανα, ωστόσο, να αποφύγω την πεζοπορία στους λόφους για το υπόλοιπο σύντομο ταξίδι μου. Άφησα το σώμα μου να υπαγορεύει το επίπεδο δραστηριότητάς μου. Το υπόλοιπο βοήθησε.

Εάν έχετε ήδη προβλήματα καρδιάς ή πνεύμονα, αισθανθείτε συμπτώματα εξουθένωσης ή ανησυχείτε για την ανταπόκριση του σώματός σας σε μεγάλα υψόμετρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε έρθει σε επαφή με έναν ιατρικό επαγγελματία. Αυτές οι πληροφορίες εννοούνται ως άτυπος οδηγός για την Υγεία του Υψόμετρου και όχι για ιατρικές συμβουλές.